29. 2. 2008 | Mirek Ondra, Tomáš Nejedlo

Play-off odstartují Benátečtí s Juniorem Mělník

Benátky stejně jako po základní části udržely vedení v druholigové skupině i po nadstavbě a vyrážejí do play-off z prvního místa. Narazí proto na osmý tým skupiny Západ HC Junior Mělník. Pro nedaleký klub od soutoku Vltavy a Labe je to historický úspěch, postup do vyřazovacích bojů vybojoval poprvé ve své historii a nemá tedy co ztratit. První dvě kola čtvrtfinále play-off se odehrají v sobotu a neděli od 17:00 na benáteckém zimním stadionu!
Očekávaná část sezóny je tu! V sobotu pro benátecké hokejisty startuje play-off, v němž v prvním kole přivítají nedaleký Junior Mělník. Tým Benátek je nejlepším druholigovým týmem, co se týče získaných bodů v základní a prolínací části. Pro srovnání, nejlepší tým skupiny Západ, Rokycany, získaly 74 bodů. A prvním mančaft skupiny Východ, Nový Jičín, svůj bodový zisk zakončil na 71 bodech. Benátky získaly rovných 86 bodů.

Představení soupeře

V brance Mělníka se střídají Jan Vokurka a benáteckým fanouškům dobře známý, Pavel Houdek (na snímku), odchovanec právě klubu od Jizery. Houdek dlouho působil v dresu druholigového "A" týmu, poté odešel do pražské Hvězdy a po jejím rozpadu se stěhoval do Mělníka. V obraně hraje další bývalý benátecký hráč. Je jím Petr Pešek, který ještě v loňské sezóně svou tvrdou střelou strašil brankáře v dresu Benátek. Útok má svou silnou stránku především v osobě Romana Kaly, který si vyzkoušel i exotické angažmá. Několik sezón totiž působil ve španělské nejvyšší hokejové soutěži. Prosazuje se i liberecký Karel Vach a bývalí hráči pražské Hvězdy Roman Kalivoda a Petr Buriánek. Kromě nich mají mělničtí na střídavé starty k dispozici i hráče mladoboleslavské juniorky Bílka, Chamráda, Kotrbu a Maršíka. Z prvoligového týmu mají taktéž střídavý start vyřízený obránci Drábek s Wagenhofferem a útočníci Rozsíval a Gajovský. Trenérem mužstva je velezkušený Petr Brdička.

Minulé kolo ve zkratce

Mělničtí zavítali na led Velkého Meziříčí a pokud chtěli udržet sedmou pozici, museli bezpodmínečně zvítězit. To se však svěřencům trenéra Brdičky nepodařilo a po třetinách 0:2, 0:2 a 1:2 podlehli horáckému klubu vysoko 1:6. Protože Sokolov na svém ledě porazil Kolín, přiřkl los Mělníku za soupeře právě benátecký tým.
Benátky zavítaly na děčínský led a nepřipustily žádné komplikace. Zvítězily 4:2 a byly spokojeny s celkovým prvním místem ve skupině Střed.

Sestavy obou týmů z minulého kola


HC Benátky nad Jizerou v utkání v Děčíně: Barek (Hanousek) - Beránek, Nedbal, Gajda, Ton, Klaban, Tondr, Cunik - Mařík, Kocman, Malý, Skořepa, Kristek, Jakeš, Kadeřábek, Kubišta, Mácha, Kučera
HC Junior Mělník v utkání ve Velkém Meziříčí: Houdek – Krejčí, Příhoda, Kalivoda, David, Buriánek, Nový, Novák, Vach, Nosek, Pešek, Dobiáš, Hořák, Velebil

Musíme si uvědomit, že do Benátek rozhodně nepřijede odevzdaný slabý tým, kterého by byla hrubá chyba jakkoliv podcenit. Jistě nemusíme připomínat vyřazovací boje před třemi lety a zklamání ze zápasů s Pelhřimovem. Play-off je úplně nová soutěž a Mělník se na favorita určitě bude chtít vytáhnout. Benátecký tým je ale letos velice silný a věříme, že se v nadcházejícím play-off dostane co nejdál!

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!