13. 6. 2008 | Tomáš Nejedlo

Zástupci fanoušků se setkali s prezidentem klubu Bohumilem Bartoněm

Suchá příprava hokejistů HC Benátky na nadcházející ročník je již v plném proudu a všichni fanoušci a veřejnost jistě čekají na aktuální informace ze zákulisí klubu. Proto prezident klubu pan Bohumil Bartoň (na snímku) uspořádal setkání se zástupci fanoušků a debatoval s nimi o jeho představách pro příští prvoligový ročník. Nejdůležitější informace Vám přinášíme v tomto článku.
Loňská sezóna byla pro benátecké hráče, vedení a také pro fanoušky historická. Poprvé v dějinách klubu se podařilo postoupit do 1. hokejové ligy. Nutno podotknout, že Benátky ve 2.lize působily celých 21 let, a proto je postup třešničkou zdobící toto dlouhé působení v naší třetí nejvyšší soutěži. Postup do 1. ligy s sebou přinesl i celou řadu otázek. Jak se tato soutěž finančně zabezpečí? Jaké složení bude mít hráčský kádr a realizační tým? Jaké úpravy proběhnou v útrobách stadionu? Na tyto otázky odpověděl prezident klubu pan Bohumil Bartoň.

"V první řadě bych chtěl říci všem škarohlídům, kteří vypouštěli ven všelijaké fámy, že 1. liga se bude hrát v Benátkách, tým bude HC Benátky nad Jizerou, led bude benátecký stejně jako licence. Problém nastal ve financích. Naskytly se nám tři možnosti. Buď soutěžní práva a licenci podstoupíme jinému týmu. Nabídl se nám Šumperk a Vsetín, ale nabízený finanční obnos nebyl adekvátní a za těchto podmínek bychom soutěž nikdy neprodali. Další možnost byla, že bychom soutěž zabezpečili sami, ale s našim rozpočtem okolo devíti milionů bychom v soutěži nejspíše hráli druhé housle. Zjistili jsme si, jaký rozpočet mají týmy jako Beroun, Kadaň nebo Třebíč, a tato částka byla téměř dvojnásobná. Museli jsme tedy přistoupit na variantu třetí - úzce spolupracovat s některým z extraligových týmů v okolí. V úvahu přicházela Mladá Boleslav nebo Sparta, ale jednání s těmito celky skončila na mrtvém bodě. Až teprve spolupráci s Libercem se podařilo dotáhnout k vzájemné dohodě. Prezident Bílých tygrů pan Syrovátko byl velice konkrétní a slíbil, že extraligový celek bude do Benátek posílat vždy několik hráčů na rozehrání nebo po zranění. Z ekonomických důvodů je tato spolupráce pro nás výhodná a pochvalovat si ji jistě bude i Liberec, protože potřebuje mít široký kádr a hráči na rozehraní budou potřebovat nastupovat v kvalitní soutěži, což 1. liga bezesporu je."

"Co se týče hráčského kádru, trénuje se na dvě skupiny. Osm hráčů (např. Barek, Jakeš, Kadeřábek, Klaban, Ton) a junioři trénují v Benátkách a další 30 hráčů se připravuje v areálu Bílých tygrů v Liberci. Z benáteckých jsou to Klouček, Drak, Skořepa, Weiss, Gajda, Tondr a Hanousek. Další hráči trénující v Libreci jsou mladíci z týmu Bílých tygrů. Na vše dohlíží trojice trénérů Haken, Škaloud a Nečas. Na led se hráči dostanou 25. července v Benátkách a 1. přátelský zápas je na programu 5. srpna doma s berounskými Medvědy. V jednání je návrat Petra Kounovského ze Slovinska. Z loňského kádru v sezóně 2008/2009 zde jistě neuvidíme Martina Maříka, jenž je hráčem pražské Hvězdy, která bude rozhodovat o jeho dalším působení. Ondřej Mácha v Benátkách pokračovat nebude z důvodu studia Policejní akademie a bude uvolněn na roční hostování do Tábora a hrát tady také nebude ani Martin Kocman, jenž na rok odchází hostovat do Benešova." O dalších změnách bude benátecká veřejnost v nejbližším termínu informována.

"Nutnost vyrovnání se s podmínkami 1.ligy se bude týkat i zimního stadionu, aby vyhovoval vyšším parametrům. To se týká především osvětlení, kde je potřeba určitý počet luxů. Myšleno bude také na místa k sezení, kde se uvažuje o prodloužení tribuny nad střídačkami po celé levé straně stadionu. V plánu je také postavit menší tribunu za brankou."

"Na závěr bych chtěl všechny příznivce ještě pozvat na řádnou Valnou hromadu klubu, která se bude konat 23. června od 17 hodin v sále Záložna."

Děkujeme za všechny poznatky a přiblížení situace.

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!