28. 9. 2008 | Ondřej Nejedlo

Postrádáme klid v koncovce, míní Václav Drábek

Poslední říjnový den letošního roku oslaví obránce Václav Drábek (na snímku) dvaatřicáté narozeniny. Z toho je patrné, že patří k nejzkušenějším mužům v benátecké sestavě. Za sebou má například sedm startů v extralize, a to v dresu Třince. Především ale svou kariéru strávil v I. lize, kde se před příchodem do Benátek nad Jizerou objevil v Jindřichově Hradci, Berouně, Ústí nad Labem a Mladé Boleslavi. A o čem jsme si povídali? Především o posledním domácím utkání s Havířovem a také o koncovce, která naše mužstvo trápí v dosavadním průběhu soutěže.
Rozhovor jsme připravili po utkání s Havířovem, které skončilo benáteckou porážkou 1:2. Jak by jste samotný zápas zhodnotil?
„Co se dá k utkání říci? Prostě nedáváme góly. Na jednu branku se pochopitelně nevyhrává. Příležitostí si náš tým vypracoval rozhodně dost. Ale ten gól nedáme. V přesilovkách puky po sobě doslova házíme, neudržíme pásmo. To se potom těžko hraje.“

Právě proměňování šancí je zřejmě největší bolestí našeho týmu v ligové soutěži?
„Já myslím, že ano. V zápase, jak už jsem naznačil, si šance vytvoříme. V důležitých momentech ovšem postrádáme klid na hokejce, abychom šance proměnili, což je důležité. Hraje se pochopitelně na góly, ne na příležitosti. To je škoda.“

Havířov, stejně jako o týden dříve Chomutov, přijel na benátecký led v pozici mužstva, které ještě neokusilo hořkost porážky. Jinak si ale zápasy podobné vůbec nebyly. Co říkáte?
„To je pravda. Havířov byl sice druhý, ale Chomutov přeci jen je někde jinde. Zápas to byl samozřejmě úplně jiný. Jsem přesvědčen o tom, že právě Havířov jsme měli zdolat. Určitě byl k poražení. Jenže my prohráli a musíme se soustředit na další zápasy. Musíme zvednout hlavy a jít prostě dál.“

Dalším domácím soupeřem je mužstvo Berounských Medvědů. Asi je zbytečné hovořit o tom, jak je pro oba celky sobotní souboj na benáteckém ledě důležitý.
„To bezesporu. Znovu se ale budu opakovat – musíme se zlepšit v koncovce. Z toho vše pramení.“

Proti Berounu jste nastupoval v minulosti především v dresu Mladé Boleslavi. Jaké jsou ty zkušenosti ze vzájemných zápasů?
„Vím, že Beroun produkuje nepříjemný hokej. Dlouho jsem ale berounský tým hrát neviděl. Vůbec proto nevím, jak na tom letos herně jsou. Uvidíme.“

Co vám dosavadní průběh soutěže ukázal?
„Chomutov, Kometa Brno a Ústí nad Labem jsou mančafty, které si myslím, že v průběhu soutěže ostatním odskočí. Budou si to rozdávat mezi sebou. A ostatní? To jsou týmy, se kterými se dá hrát a dají se porazit.“

Děkujeme za rozhovor a přejeme hodně štěstí v Benátkách!

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.