30. 9. 2008 | Tomáš Nejedlo, Mirek Ondra

Benátky míří vstříc bodům do ostravské Poruby

Hokejisté Benátek, posilněni třemi body z domácího zápasu s Berounem, pojedou bojovat o další prvoligové body zatím k nejvzdálenějšímu soupeři. Jejich sokem bude HC VOKD Poruba, tedy klub, který před letošní sezónou změnil název z původní Sarezy Ostrava. Porubští se v tabulce zatím nacházejí na 13. příčce s šesti body. V posledním zápase si z předměstí Ostravy odvezla první tři body poslední Třebíč. Jak nazančuje tabulka, zápas bude zřejmě hodně vyrovnaný a zda se benáteckému týmu podaří odvést si na dalekou cestu domů nějaký ten bodík, se dozvíme již tuto středu 1. října od 17 hodin! K dispozici bude také tradiční on-line přenos!

Svěřenci trenéra Jana Vavrečky si v letošní sezóně zatím nepočínají příliš jistě. Se šesti body jsou až třináctí právě za Benátkami. Poruba si dokázala poradit doma s Hradcem Králové (5:3) a naplno bodovala i v Berouně (2:1). Nad síly Slezanů byl Chomutov, Vrchlabí, Havířov a Dukla. V posledním kola pak doma podlehla 1:3 Třebíči.

Porubě se nedaří právě na domácím ledě, čehož mohou Benátky využít. V posledních třech domácích utkáních vstřelila pouhé čtyři branky.

Většinu utkání odchytal David Iláš, svého kolegu Tomáše Vošvrdu pustil do branky pouze v neúspěšném domácím utkání proti Dukle.

Statistikám vévodí obránce Milan Ovšák, který nasbíral pět bodů za 3 góly a 2 asistence. V těsném závěsu za ním jsou útočníci Robert Nejdek, Jiří Zdeněk (oba 1+4), Marek Kvapil a Libor Galečák (oba 2+2). Statistikám +/- kraluje se třemi plusovými body obránce Vladimír Holík.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.