6. 10. 2008 | Tomáš Nejedlo

Šťastnější Kadaň si odváží všechny tři body

10., pondělí 6. 10. 2008
Benátky n.J. - Kadaň BEN - KAD
Důležitý zápas sehráli hráči Benátek nad Jizerou na domácím ledě s Kadaní. V rámci 10. kola prvoligové soutěže se u řeky Jizery představil předposlední celek tabulky. Povinnost tedy velela Benáteckým vyhrát, leč se tak nestalo. Kadaň byla nad benátecké síly a po zásluze si odváží všechny body. Velkou měrou se o to zasloužila dvojice útočníků Patrik Fink a Petr Derfler, oba vstřelili dvě branky. Ve středu čeká Benátky křest ohněm, zajíždějí totiž na led loni extraligových ústeckých Lvů.
Benátky n.J.: Stejskal (Nedvídek) - Drábek, M. Ton, Hrach, Mrkvička, Pavlů, Gajda, Kajínek - Kudrna, Havel, Musil, Jech, Bárta, Kadeřábek, Kopic, Weiss, Dušek, Skořepa, Rapač, Hudíček
Kadaň: Hanuljak (Tichý) - Szakál, Višňák, Kolarz, Kramár, Pospíšil, Mašek, Kloz - Boušek, Fink, Derfler, Kadlec, K. Ton, Kajer, Valský, Rybecký, Indra, Freiberg, Stehlík, Chyba, Zika
Branky a nahrávky: 24. Dušek (Kudrna, Kajínek), 57. Bárta (Rapáč, Jech) - 11. Zika (Kajer, Szakál), 27. Derfler, 43. Fink (Boušek, Derfler), 57. Derfler (Kolarz, Kramár), 60. Fink (Zika). Rozhodčí: A. Jeřábek - Podrazil, Žídek. Vyloučení: 9:10. Využití: 2:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 255.

Fotogalerie

Komentář

Do dalšího prvoligového zápasu nastoupili Benátečtí pouze s Antonínem Duškem z kmenového kádru Liberce. Bílí Tygři totiž dnes hráli extraligový zápas se Znojmem. Do sestavy se ještě nevrátil Ondřej Hruška, který doléčuje zranění. Obránce Tomáš Špila se do konečné sestavy nevešel. Divácká návštěva na tento zápas nebyla nikterak oslnivá, protože dnes bylo na programu také fotbalové derby pražských celků Sparty a Slávie.

Do branky Benátek se od úvodní minuty postavil Jiří Stejskal a dostal tak příležitost před kolegou Michalem Nedvídkem. Do první velké šance zápasu se dostal ve 4. minutě v přesilové hře Antonín Dušek, jenže z mezikruží přestřelil. Hosté o sobě dali pořádně vědět v 9. minutě. Do velké šance se dostal Petr Defler, dokonce dvakrát zkoušel překonat Stejskal, benátecký gólman se však zaskočit nenechal. V 11. minutě přišly hned po sobě dvě vyloučení. Nejprve domácí Weiss a pak i Drábek za zdržování hry a hostům se tak naskytla šance hrát přesilovku 5 na 3. Tuto možnost Kadaň využila dokonale. Již po deseti vteřinách totiž svítilo za Stejskalem červené světlo. Miloš Kajer přihrával před branku, kde si kotouč zpracoval Lukáš Zika a bleskově jej poslal do branky - 0:1. Obrovskou šanci na vyrovnání spálil Bárta, když mu radost zkazil včasným vykopnutím betonem Hanuljak.

Druhá třetina začala domácím náporem, z čehož rezultovalo vyrovnání. David Kajínek střílel od modré, puk se před Hanuljakem odrazil na kruh k volnému Antonínu Duškovi, který pod víko prostřelil sedícího strážce hostující svatyně - 1:1. Uběhly však jen tři minuty a hostující celek rázem opět vedl. Samostatnou akci zakončil chytrou střelou mezi Stejskalovy betony Petr Derfler a upravil tak skóre na 1:2. Pro domácí mohlo být ještě hůř. Ve 28. minutě se totiž Pavlů málem vstřelil vlastní branku. Střelu zkušeného Pospíšila totiž tečoval jen těsně vedle pravé Stejskalovy tyčky. Ve zbytku druhé třetiny Benátky jen marně bušily na vrata kadaňské pevnosti a hosté jednobrankový náskok udrželi.

Třetí perioda zápasu začalo pro domácí tým jako ze zlého snu. V čase 40:55 byl totiž velice přísně vyloučen domácí Michal Havel a Kadaň svou přesilovku dokázala využít. Ladislav Boušek našel před brankovou úplně volného někdejšího hráče extraligové Jihlavy a Znojma Patrika Finka, který vstřelil pod vyrážečku Stejskala pro kadaňské hokejisty velice důležitý třetí gól - 1:3. V rozmezí 47. až 50. minuty měl kontaktní gól na své hokejce Mojmír Musil. Poprvé po závaru v brankovišti Hanuljak puk zalehl a napodruhé se zaskvěl skvělým zákrokem bývalý litvínovský gólman. Musilovi sebral gólovou radost výbornou prací s lapačkou. Čas domácím ubíhal velice rychle a trenér Haken zkusil zajímavý tah. V 55. minutě vyslal na přesilovku šest hráčů a branka zůstala prázdná. V oslabení se však vyřítil Petr Derfler a gólem do prázdné branky vstřelil čtvrtý gól - 1:4. Prakticky chvíli poté Benátky vykřesaly ještě jiskřičku naděje. Do levého horního rohu branky se po ukázkové kombinaci trefil Michal Bárta - 2:4. Jiskra však domácím definitivně zhasla v čase 59:13, Lukáš Zika a Patrik Fink se dostali do přečíslení dvou na jednoho a druhý jmenovaný měl do prázdné branky lehkou úlohu - 2:5.

Benátky tak ztratily tři body s papírově rovnocenným soupeře, musíme však uznat, že Kadaň zvítězila zcela zaslouženě a po právu sbírá tři body.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!