19. 10. 2008 | Tomáš Nejedlo

Benátky čeká přetěžký úkol, v pondělí hrají na Kometě

Velice těžká prověrka čeká hokejisty nováčka z Benátek. Dalo by se říci, že v Brně prožijí doslova křest ohněm. Do stařičké haly Rondo obvykle chodívá na pět tisíc diváků, kteří vytvoří bouřlivou atmosféru. Benátečtí si před tímto duelem sebevědomí příliš nepozvedli, nestačili totiž na Havlíčkův Brod, kterému podlehli 0:4. Kometa naopak vyprovodila Porubu výsledkem 7:1. Zápas startuje v moravské metropoli v pondělí 20. října s úvodním buly v 18 hodin! Zápas budete moci samozřejmě sledovat v textové on-line reportáži!

Představujeme soupeře - HC Kometa Group

Hokej v Brně společně s fotbalem patří po dlouhá léta k legendám a v dávných dobách byl brněnský hokej pod hlavičkou Zetoru na vrcholu slávy. Té se naposledy dočkal v sezóně 1995/96, kdy naposledy okusil extraligu. Od té doby paběrkoval mezi druhou a první ligou. V jedné chvíli byla dokonce brněnská Kometa na pokraji krachu. V posledních letech si však vedení stanovilo jasný cíl - postup do extraligy. Pojďme si nyní kádr Komety představit. V brance Brněnských se do role jedničky vypracoval Alexandr Hylák, který chytal extraligu v Pardubicích. Náhradníky mu dělají Lukáš Hronek, dlouhou dobu náhradník ve Slávii a Martin Štefl (Sparta, Vsetín). Štefl si loni dokonce jednou zachytal i v Benátkách. V obraně patří k tomu nejzkušenějšímu především tvrďák Robert Kántor (Pardubice, Havířov, Karlovy Vary) nebo Pavel Zubíček (Zlín). Velmi produktivní je i další extraligou protřelý obránce Tomáš Houdek. Nejproduktivnějším útočníkem je Kamil Brabenec, kterému zdatně sekundují Michal Černý, David Švagrovský, Miroslav Barus, Tomáš Klimt nebo Milan Kostourek a mnoho dalších.

Po čtrnácti odehraných kolech je brněnská Kometa na prvním místě tabulky s bilancí deseti výher a pouze jedné prohry v základní hrací době. To vše nasčítá 34 bodů a celkové skóre 55:25. Jedinou prohru utrpěli svěřenci kouče Kýhose na ledě Vrchlabí (1:2). Doposud nejsledovanější zápas 1. ligy Kometa - Chomutov vyzněl jasně lépe pro Brno. Výsledek 4:1 hovoří za vše. Utkání sledovalo 7 200 diváků!

Tým HC Kometa Group nastoupil v posledním zápase proti Porubě v sestavě: Hylák - Kántor, Houdek, Zubíček, Mikel, Protivný, Lhotský, Morava, David - Černý, Švagrovský, Brabenec - Sedlák, Klimt, Kýhos - Vondráček, Barus, Mikšan - Haluza, Kostourek, Zábranský

Webové stránky soupeře - HC Kometa Group

Rozhodčí

Utkání HC Kometa Group - HC Benátky nad Jizerou bude jako hlavní rozhodčí řídit Vladimír Pešina z Hlinic u Tábora. Na čarách mu budou pomáhat David Rittich z Jihlavy a Přemysl Skopal z Dobšic u Znojma.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!