21. 10. 2008 | Tomáš Nejedlo

Druhou polovinu základní části načnou Benátky v Chrudimi

15. kolo prvoligové soutěže definitivně hodilo za hlavu první polovinu základní části a na prahu je část druhá. Odvetu za první kolo naší druhé nejvyšší soutěže svedou celky Chrudimi a Benátek. Východočeši mají svému sokovi za prohru 2:5 co vracet. Těšme se tedy na zajímavý zápas a věřme, že bude mít pro benátecké barvy šťastný konec. Zda-li se povede hostujícímu celku nějaké body v Chrudimi uhrát, se dozvíme již tuto středu 22. října. Úvodní buly tohoto střetnutí je naplánováno na 18 hodin! Zápas budete moci sledovat v tradiční on-line reportáži!

Představujeme soupeře - HC Chrudim

Chrudimský celek patřil v minulých sezónách k tradičním druholigovým soupeřům našeho mužstva. V loňské sezóně se navíc oběma celkům podařilo postoupit do 1. ligy. Všechny zápasy s chrudimským týmem jsou vyhecované nejen na ledě, ale také v hledišti, kde je znát mezi oběma tábory značná rivalita. Pojďme si nyní kádr našeho středečního soupeře trošku představit. Začněme u trenéra mužstva. Není jím nikdo jiný, než výborný teoretik a někdejší český reprezentant Martin Hosták. Hosták je mimo jiné i spolukomentátorem hokejového pořadu Buly, mapujícího zápasy české extraligy. Na postu brankáře mají Chrudimští dohodu s Pardubicemi o střídavém startu gólmana Martina Růžičky. V poslední době však své místo mezi tyčemi má mladý a vysoký třinecký brankář Lukáš Šrámek. V obraně má největší zkušenosti někdejší Sparťan a Plzeňák Zdeněk Toužimský nebo také nejproduktivnější bek týmu Petr Suchý, který hrával extraligu ve Vsetíně. Benátecký dres v minulosti oblékali zadáci Lukáš Daňo a Tomáš Vyskočil. Útok tvoří osa velezkušených bývalých extraligových hráčů. Z těch nejostřílenějších jmenujme Davida Pospíšila, Marka Zadinu či Tomáše Martince. Všichni tito jmenovaní hráči mají dohromady na kontě přes dva tisíce extraligových startů. Nejproduktivnějšími hráči týmu jsou však Stanislav Stavenský s jedenácti body (7+4) a Lukáš Král s devíti body (0+9).

Chrudim v dosavadním průběhu soutěže získala 23 bodů za 7 výher, z toho jednu v nastaveném čase. Skóre pak svěřenci trenéra Hostáka mají lehce pasivní, 47:48. Chrudim se vyhřívá na pěkném šestém místě tabulky. Z nejpřekvapivějších výsledků jmenujme určitě výhru 3:1 na ledě Chomutova nebo skalp Havířova taktéž na jeho ledě s divokým výsledkem 8:6 ve prospěch Východočechů. Z chrudimského ledu odjela poražena např. i věhlasná Dukla Jihlava s debaklem 2:6.

Tým HC Chrudim nastoupil v posledním zápase doma s Porubou v sestavě: Šrámek (Němec) - Kuncl, Toužimský, Beránek, Vyskočil, Martinec, Zadina, Suchý, Valko, Bělohlávek, Semorád, Žák, Šafařík, Stavenský, Šeda J. Šeda M., Zohorna, Bláha, Kolář

Webové stránky soupeře - HC Chrudim

Rozhodčí

Utkání HC Chrudim - HC Benátky nad Jizerou bude jako hlavní rozhodčí řídit Tomáš Turčan z Mostu. Na čarách mu budou pomáhat Jan Bertlík a Radek Koskuba taktéž z Mostu.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.