27. 10. 2008 | Tomáš Nejedlo

V Chomutově nastoupí Benátky již v úterý!

V rychlém sledu následuje další mistrovský zápas první hokejové ligy, která má na programu své 18. kolo. Již v úterý budou Benátečtí bojovat o další prvoligové body na ledě ambiciózního týmu z Chomutova. Benátky, povzbuzené důležitým vítězství nad Hradcem Králové, jistě budou chtít na horkém severočeském ledě urvat nějaký ten bod, ale nebudou to mít vůbec jednoduché. Jestli se jim to však nakonec podaří, se dozvíme již toto úterý 28. října (státní svátek). Úvodní buly tohoto mače bude vhozeno v 17:30! Zápas můžete také samozřejmě sledovat prostřednictvím textové on-line reportáže!

Představujeme soupeře - KLH Chomutov

Soupeř z Podkrušnohoří bude jistě společně s Ústím nad Labem a Kometou Brno patřit k největším aspirantům na postup do nejvyšší soutěže. V létě Chomutovští nezaháleli a sháněli nové posily. Lanařili dokonce i hvězdu Martin Ručinského, kterého ale nakonec ulovila Sparta. V Chomutově však zakotvilo několik skutečně zajímavých jmen. Tím prvním je opora v brance. Na sever Čech přišel někdejší finský reprezentant zkušený pětatřicetiletý brankář Jane Lundell. Ten během své bohaté kariéry vystřídal ve finské SM-liize dresy Turku, Lahti, Hämeenlinny, Raumy, Pori a nejdelší dobu strávil v HIFK Helsinky, odkud také do Čech přišel. Lundell však podle chomutovského webu nebude moci kvůli onemocnění k zápasu nastoupit, a místo v brance tak zaujme Lukáš Cikánek. Z Pori přišel vyztužit obranu Chomutova další finský tvrďák Marko Toivonen, který se ve Finsku zahrál mj. v dresech již zmíněného Pori, Hämeenlinny, Tampere nebo Raumy. Další velké posily přišly vyztužit útok. Jedná se konkrétně o slovenského reprezentanta Miroslava Hlinku, který přišel ze Sparty a předtím hrál v Pardubicích. Další povedené nákupy jsou podepsány pod jmény forvardů Zdeňka Skořepy (Třinec) a Jiřího Gombára (Mladá Boleslav). Do obrany ještě přišel z Vítkovic Lukáš Chmelíř, jenž má v extralize odehráno již přes 170 zápasů. Z kmenových hráčů Chomutova vystavují největší hrozbu pro soupeřovy brankáře především Petr Jíra, Jiří Charousek či Stanislav Mikšovic. Z obránců pak například navrátilec ze Slovenska Lukáš Pulpán, jenž má na svém kontě za šestnáct odehraných zápasů úctyhodných osmnáct kanadských bodů!

Pojďme se nyní podívat na současnou situaci v kabině chomutovského týmu. Jak informují oficiální internetové stránky Chomutova, do zápasu nebude moci kromě Lundella zasáhnout i dvojice tahounů Miroslav Hlinka a Martin Ťupa. Hrát nebude ani další zkušený bek Josef Révay a k dispozici nebude ani plzeňská výpomoc Jan Dresler. Neúnosnou situaci v obraně tak museli Chomutovští vyřešit a zpět z Kadaně si stáhli beka Bohdana Višňáka. Chomutov se momentálně v tabulce nachází na 4. příčce s 35 získanými body za jedenáct výher při skóre 69:38.

Tým KLH Chomutov měl v sobotu volno a v posledním odehraném zápase s Berounem nastoupil v sestavě: Cikánek (Kaššák) – Pulpán, Toivonen, Trefný, Všetečka, Dresler, Bombic, Chmelíř, Mazanec M. – Gombár, Skořepa, Míka - Mikšovic, Domin, Jíra - Hašek, Charousek, Jeslínek - Tauš, Stehlík, Fábry

Webové stránky soupeře - KLH Chomutov

Rozhodčí

Utkání KLH Chomutov - HC Benátky nad Jizerou bude jako hlavní rozhodčí řídit Jan Jílek z Prahy. Na čarách mu budou pomáhat Tomáš Brejcha a David Šmíd oba z Plzně.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!