7. 11. 2008 | Tomáš Nejedlo

Potvrdí Benátky výhru v sobotu doma proti Jihlavě?

Prvoligová soutěž pokračuje v sobotu 21. dílem ze svého pestrého krajíce zápasů základní části soutěže. Nováček z Benátek nad Jizerou se na domácím ledě střetne s několikanásobným šampionem tehdejšího Československa Duklou Jihlava. V prvním vzájemném střetnutí se radovali Jihlavští, kteří vyhráli 2:1 v prodloužení. V minulém kole byli úspěšní oba sobotní soupeři. Benátky vyhrály v Havířově 3:2 v nájezdech a Jihlava zdolala Porubu také 3:2. Benátečtí budou v probíhající reprezentační přestávce vyhlížet případné posily z Liberce. Zápas začíná na ZS v Benátkách v sobotu 7. listopadu v 17 hodin! Sledovat můžete také tradiční on-line reportáž!

Představujeme soupeře - HC Dukla Jihlava

Několikanásobný mistr Československa a věhlasný klub z Jihlavy v sobotu poměří síly s ligovým nováčkem z Benátek. Na benáteckém stadionu se střetnou týmy, které svedou tuhý boj o další ligové body. Kádr jihlavského celku tvoří několik zkušených hráčů a samozřejmě, že své zastoupení má i dravé mládí. V brance má své pevné místo Milan Řehoř, který si loni svými výkony v Dukle řekl i o místo náhradníka Jiřího Trvaje v kádru extraligového Znojma. Obrana má své zkušenosti především v Rostislavu Malenovi, jihlavskému srdcaři. Zkušenostmi oplývají např. i Tomáš Ficenc a Pavel Staněk. Benáteckým fanouškům je dobře známé i jméno dalšího beka Petra Štracha. Největší zajímavostí v obraně Dukly je bezesporu jméno David Musil (na snímku). Syn legendárního českého reprezentanta a tvrdého bijce Františka "Franka" Musila se zabydlel v sestavě Dukly a ve svých neuvěřitelných patnácti letech již hraje prvoligové zápasy!!! Jeho proporce jsou taktéž ohromující - 190 centimetrů a 84 kilogramů! V útoku mají Jihlavští zkušené hráče. Nejvíce na Dukle spoléhají na spolupráci nejostřílenějších borců - kapitána Oldřicha Bakuse a Daniela Hodka. Zdatně jim budou sekundovat určitě také Jaroslav Mareš, Tomáš Hradecký či Lukáš Krupka, kteří se vrátili z marodky. Zapomenout samozřejmě nesmíme na jednoho z nejproduktivnějších Dukláků loňské sezóny - Ladislava Rytnauera. Na střídavý start získali Jihlavští ze Zlína dvojici mladých útočníků Stanislava Balána a Michal Pšurného.

Jihlavě momentálně náleží osmá příčka, když z dvaceti odehraných zápasů dokázala získat 28 bodů za deset výher, z toho dvě v nastaveném čase. Skóre pak Dukla má 49:47. Tým HC Dukla Jihlava nastoupil v posledním odehraném zápase s Porubou v sestavě: Řehoř - Malena, Staněk, Ficenc, Štrach, Lukačovič, Kašpar - Říha, Bakus, Hodek - Man, Dolníček, Rytnauer - Pšurný, Balán, Suk

Webové stránky soupeře - HC Dukla Jihlava

Rozhodčí

Utkání HC Benátky nad Jizerou - HC Dukla Jihlava bude jako hlavní rozhodčí řídit Jan Hribik z Pardubic. Na čarách mu budou pomáhat Jan Padevět taktéž z Pardubic a Tomáš Prchal z Lázní Bohdaneč.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.