12. 11. 2008 | Tomáš Nejedlo

Benátečtí v Berouně hladce prohráli

22., středa 12. 11. 2008
Beroun - Benátky n.J. BER - BEN
V rámci 22. kola první hokejové ligy nastoupili benátečtí hráči v Berouně. V utkání, ve kterém byly pro oba celky k mání důležité prvoligové body, jasně dominoval Beroun a připsal si hladkou výhru 4:0. Benátečtí byli v útočné fázi zcela bezradní a domácí obrana fungovala velice kompaktně. Rozhodlo proměňování šancí, a proto je rozdíl ve skóre až takto markantní. Dalším důležitým utkáním pro Benátky bude sobotní domácí souboj s ostravskou Porubou.
Beroun: Altrichter (Štelmach) - Gudas, Hořava, Šmach, Mazanec, Nedvěd, Martinec, Tvrzník, Šinágl, Pavel, Eberle, Slížek, Novotný, Kupec, Kubica, Vlček, Kica, Křesťan, Stieler, Vaněček
Benátky n.J.: Nedvídek (Stejskal) - Drábek, Kajínek, Lukáč, Cuník, Mocek, Harant, Gajda, Kudrna, Dušek, Hruška, Havel, Vantuch, Rapáč, Kadeřábek, Kopic, Weiss, Jech, Skořepa, Bárta, Nevyhoštěný
Branky a nahrávky: 10. Eberle (Mazanec, Novotný), 10. Šinágl (Gudas, Tvrzník), 31. Vlček (Kubica, Kupec), 55. Šinágl (Pavel, Tvrzník). Rozhodčí: Jebavý - Beneš, Štofa. Vyloučení: 6:8 + navíc Mazanec (BER) 10 minut OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 350. Střely na branku: 36:28.

Komentář

Benátečtí hokejisté odjeli na led Berouna s přáním získat ztracené body v domácím souboji s Jihlavou. V sestavě bychom pak našli obránce Tomáše Haranta, který se již zotavil ze zranění, které utrpěl shodou okolností v benáteckém dresu na ledě Ústí nad Labem.

Úvod zápasu začal zostra z obou stran. Hned po úvodním buly měl šanci Dušek, hra se rychle otočila a zasahovat musel i Nedvídek. V 6. minutě se v první přesilovce zápasu po vyloučení Hořavy dostal do dobré příležitosti Lukáš Vantuch, ale Altrichter mu radost překazil. Následně ještě mohl dorážet Hruška, ale nepodařilo se mu skákavý kotouč trefit. Na konci té samé přesilovky ještě dostal opět Vantuch pěknou přihrávku do jízdy, puk jen tečoval a přesunující berounský gólman ukryl puk do výstroje. V minutě deváté měli první příležitost přesilové hry i domácí Medvědi a ti tuto šanci využili beze zbytku. Obránce Mazanec poslal do samostatného úniku mladého kladenského forvarda Jana Eberleho, který si střelou pod víko věděl rady – 1:0. Prakticky vzápětí se skóre měnilo podruhé. A opět se radovali berounští hokejisté. O pouhých 24 vteřin po první brance totiž Radko Gudas nahazoval puk před branku a kanonýr Petr Šinágl puk tečoval mimo Nedvídkův dosah – 2:0. Poté se hra vyrovnala a šanci na zkorigování skóre měl od modré střílející Lukáč, ale Altrichter. Pak přišla přesilovka hostí 4 na 3 a v ní pálil od modré čáry Tomáš Harant a napálil spojnici domácí klece! V závěru třetiny ještě mohl skórovat domácí Kupec, ale Nedvídek jej vychytal. Do konce první části se již nic závratného nestalo, a tak do kabin šli spokojenější hráči s Medvědem na prsou.

Druhou část zápasu sice začali Benátečtí aktivněji, ale přibrzdil je brzký faul Rapače a následné vyloučení. V přesilové hře pálil veterán Nedvěd a jeden z bránících hráčů hostí si puk málem srazil do vlastní klece. Po sérii vyloučeních na obou stranách pálil bývalý hráč Berouna Václav Drábek, domácí klec však přestřelil. Ve 29. minutě vířila v útočném pásmu lajna vedená Ladislavem Vlčkem. Střelci první branky Eberlemu sjel kotouč z čepele, ale Kupec ještě předložil Vlčkovi, který ztroskotal na Nedvídkovi. 31. minuta znamenala třetí branku domácího celku. Kubica najížděl spolu s Ladislavem Vlčkem v nájezdu dvou na jediného beka a druhý jmenovaný z úhlu trefil přesně mezírku mezi rukou a tělem brankáře Nedvídka – 3:0. Benátecký gólman si jistě tuto branku za rámeček rozhodně nedá. Medvědi dál pokračovali v bezstarostné hře. Kubica měl na své holi čtvrtou branku, ale Nedvídek se tentokrát zaskočit nenechal. Pohoda z domácích hokejek doslova vyzařovala a Benátky se bránily pouze vyloučeními, po kterých měli domácí v závěru druhé části hry výhodu přesilové hry 5 na 3. Střely Jaroslava Nedvěda a Davida Mazance od modré Nedvídek kryl, gólman Benátek si poradil i s dalšími pokusy včetně toho nejnebezpečnějšího, který vyslal na branku Eberle. Ani ve druhé třetině nedokázali benátečtí hráči skórovat a brankář Altrichter tak stále drží čisté konto.

Třetí část zápasu opět začala s odhodláním na straně hostí. Opět se ale potvrdila stará bolest Benátek – proměňování šancí. Velkou roli zde také sehrála kompaktnost berounské obrany, přes kterou se hostům jen těžko prosazovalo. Dalšíí překážkou pak byl brankář Martin Altrichter, který u Berounky působí na střídavý start z týmu plzeňského Lasselsbergeru. Vodu na mlýn Medvědům přihrál i faulující Skořepa. V přesilovce si to přímo na branku hnal Ladislav Slížek, beton mladého brankáře hostí mu však vystavil stopku. Dvouminutový trest dostal i domácí Eberle, v přesilovce pálil Drábek a dorážející Dušek byl zablokován domácími beky, což mu znemožnilo zakončit. Puk následně ukryl Altrichter do své výstroje. S přibývajícími minutami rostla agresivita Benátek, ale hrála stále stejná ohraná písnička – dobrá obranná činnost Berouna. Dílo zkázy Benátek už jen dokonala další branka v hostující síti. Pavel vybídl ke skórování Petr Šinágla a ten střelou k tyči neodolal – 4:0. Pro Šinágla se jednalo o druhý gól v zápase, který zároveň uzavřel účet pro Benátky velmi nepovedeného mače. Vantuch se ještě v závěru pokoušel výsledek alespoň zkorigovat, to však byla jen labutí píseň. Dalším soupeřem na domácím ledě bude tým HC VOKD Poruba.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.