28. 11. 2008 | Ondřej Nejedlo

Na slovíčko s Bohumilem Bartoněm

K redakčnímu mikrofonu jsme si tentokrát ke krátkému rozhovoru vybrali prezidenta klubu pana Bohumila Bartoně. Zeptali jsme se ho především na nedávnou změnu na trenérském postu, kdy Petra Hakena vystřídal Vladimír Čermák. Pan Bartoň také pohovořil o nespokojenosti s výkony určitých hráčů. Zejména se zastavil u výkonů starších hráčů, kteří měli být přínosem, ale zatím zůstavají trochu za očekáváním.

Celá řada hráčů neplní to, co jsme od nich očekávali, říká Bohumil Bartoň

Benátecké vedení ohlásilo nedávno změnu na trenérském postu. Pojďme zatím vyhodnotit výkony Benátek v první lize. Jaké jsou?
“Výsledky jsou dány postavením v tabulce, kde jsme momentálně na posledním místě. Což neodpovídá podle našeho soudu možnostem mužstva. Většina utkání má stejný průběh. Mužstvo hraje dvě třetiny dobře, tu třetí ale selže. Ať už to bylo v Jihlavě nebo v Třebíči. Výkonnost v Berouně byla velice špatná. Poté jsme dospěli k tomu, že s tím něco musíme udělat, tudíž jsme změnili trenéra.“

O té změně se asi uvnitř klubu dlouho diskutovalo. Poslední kapkou byl právě Beroun?
“Určitě tomu výkon v Berouně jasně přispěl. Hráli jsme tam velice špatně. Mužstvo bylo prakticky neviditelné. Proto se také sáhlo k tomuto řešení. Petr Haken zde odvedli velice slušnou práci, ale někteří hráči, podle mého mínění, nepracují tak, jak by měli.“

Můžete být konkrétnější?
“Je tady celá řada hráčů, kteří nakoukli do extraligy. Měli jsme představu, že budou v první lize daleko víc vidět. Zatím se tak neděje. Jsou sice určité náznaky, ale opravdu se to do této chvíle neprojevilo podle našich představ. To je první aspekt. Druhý aspekt je ten, že jsme do mužstva přivedli několik zkušenějších hráčů, tak abychom vyvážili mladší a starší hráče. Ani ti, až na určité výjimky nesplňují to, co jsme očekávali.“

Děkujeme za rozhovor!

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!