28. 11. 2008 | Tomáš Nejedlo

V sobotu Benátky hostí Most, budou bodovat?

Prvoligová základní část se pomalu, ale jistě blíží ke svému konci a benátečtí hokejisté mají před sebou předposlední domácí utkání již zmiňované první periody soutěže. Na našem stadionu přivítáme soupeře ze severu Čech - HC Most. Střetneme se tedy s celkem, se kterým jsme před dvěma lety bojovali o prvoligovou příslušnost. V napínavém finále play-off se tehdy radovali Mostečtí, ale věřme, že v dnešním souboji se budou radovat hráči Benátek. V tabulce se nyní Benátky nacházejí na poslední příčce a toto nelichotivé postavení jistě budou chtít napravit! Zápas startuje v na ZS v Benátkách v sobotu 29. listopadu v 17 hodin! Připravena bude samozřejmě také on-line reportáž!

Předstvaujeme soupeře - HC Most

První zmínky o mosteckém hokeji se datují do roku 1946, kdy skupinka nadšenců ihned po skončení druhé světové války založila hokejový klub. Oddíl nejprve působil pod názvem Uhlomost a dále se představoval pod hlavičkou SHD. V šedesátých letech se mostecký klub honosil názvem HC Baník a poté střídavě jako SHD a Báňských staveb. V roce 1996 se název klubu změnil na nynější HC Most. Most vychoval řadu hokejistů, kteří působili nebo působí v nejvyšší soutěži nebo NHL. Jako příklad uvádíme Vladimíra Jeřábka , Jana Hranáče, Vladimíra Gýnu, Kamila Piroše, Lukáše Bednaříka, Marka Židlického, Tomáše Divíška a další včetně trenérů a rozhodčích např. extraligového čárového rozhodčího ing. Miroslava Charváta a mezinárodního hlavního rozhodčího Tomáše Turčana, který mj. v letošní sezóně několikrát řídil utkání Benátek. V roce 2006 oslavil klub 60. výročí svého založení a současně i 10. výročí vzniku HC Most spol. s r.o. Největší dárek k výročí dali klubu hráči "A" mužstva svým postupem do 1. ligy. Kádr mosteckých hokejistů doznal v letošním přípravném období několika změn. Začněme u realizačního týmu. Jako hlavní trenér byl v rámci spolupráce Mostu s Litvínovem a Karlovými Vary jmenován Jan Neliba. Zkušeného kouče kontaktoval litvínovský manažer Robert Reichel a nabídl mu práci s perspektivními mladými hráči, což trenér akceptoval. Neliba v minulosti vedl např. celky Kladna, Vsetína, Mladé Boleslavi a naposledy tým slovenské Nitry. Jako asistent byl zvolen Vladimír Petrovka, bývalý litvínovský a sparťanský hokejista. Na brankářském postu momentálně působí karlovarský Lukáš Sáblík, který je oporou mužstva. Mostečtí můžou v případě potřeby využít střídavých startů např. Rindoše, Černého, O.Poživila nebo karlovarského Proška. Zkušenosti ze startů v dresu extraligového Litvínova má i mostecký útočník Vladislav Vrtek. Extraligu v Karlových Varech okusil i další forvard Martin Zaťovič. K oporám mužstva patří velezkušení beci Martínek s Noskem nebo nově příchozí bratři Bauerové a Martin Heinisch z Chomutova. Nejproduktivnějším hráčem je dvacetiletý slovenský mladík Julius Šinkovič, který s jedenácti góly a sedmi nahrávkami vévodí klubovým statistikám.

V Mostě se z výhry radovaly Benátky

V prvním vzájemném zápase v letošní sezóně se Benátečtí představili na mosteckém ledě s posilami z Liberce. V brance se představil Michal Fikrt a v útoku Lukáš Pabiška. Oba notně přispěli v výbornému týmovému výkonu a prozatím první tříbodové výhře na cizím ledě. Třemi brankami ve druhé třetině Středočeši zaveleli k vítězství 4:2. O branky se podělili Havel, Jech, Skořepa a Kudrna.

Severočeši v minulém kole

Ve středu Mostečtí hostili na svém ledě ostravskou Porubu, se kterou v historii dosud nevyhráli. Dějiny přepsali svěřenci kouče Neliby právě nyní. Poruba odjela s porážkou 2:5. Branky za vítězný celek stříleli Budínský, Černý, Böhm, Machulda a Havlůj. Most nastoupil v sestavě: Sáblík (Melichar) - Poživil, Stříteský, Charousek, Hlubuček, Grof, Černý, Lomička, Schmid - Havlůj, Machulda, Urban - Šinkovič, Budínský, Bauer - Nekvinda, Vrtek, Nedrda - Mach, Böhm

Webové stránky soupeře

Více informací o mosteckém hokeji se můžete dozvědět na internetových stránkách našeho sobotního soupeře -
HC Most

Rozhodčí

Utkání HC Benátky nad Jizerou - HC Most bude jako hlavní rozhodčí řídit Jan Jílek z Prahy. Na čarách mu budou asistovat Tomáš Brejcha a David Šmíd, oba z Plzně.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!