8. 1. 2009 | Libor Kult

Brankář Jiří Stejskal v rozhovoru

Rozdíl mezi týmem z první a poslední čtyřky druhé nejvyšší soutěže? Kdo zavítal na utkání 38. kola mezi Benátkami nad Jizerou a Chomutovem jen těžko by jej poznal. Hosté před sezónou vyhlásili útok na extraligu. Přijeli v kompletní sestavě. Ovšem předvedli sotva průměrný prvoligový výkon. Chyběly důraz, zarputilost i odpovídající nasazení. Kombinace a přesná přihrávka představovala po většinu utkání pro Severočechy velký problém. Aktivně a zodpovědně hrající nováček první ligy sice brzy prohrával, ale po prvním vstřeleném gólu se oklepal a nakonec si připsal zasloužené vítězství.

Chomutov si myslel, že nás vzadu vyučí, shrnul překvapivý úspěch Benátek Jiří Stejskal

Základ ke třem bodům položil proti nejproduktivnějšímu útoku soutěže spolehlivým výkonem Jiří Stejskal (na snímku), který pochytal s dvěma výjimkami všechny pokusy hostujícího celku. „Chomutov chce do extraligy, má kádr našlápnutý zkušenými hráči. S takovým soupeřem musíme hrát zodpovědně zezadu a to nám vyšlo,“ liboval si bezprostředně po utkání.

Po minutě a půl hry to vypadalo, že se bude opakovat scénář z prvního vzájemného klání na ledě Benátek, kdy Chomutov zvítězil 8:1. To však nakonec neplatilo. „Inkasovaný gól nás trochu nastartoval,“ ohlížel se Jiří Stejskal.

„Řekli jsme si, že takhle to nepůjde. I když se mi zdálo, že Chomutov to chtěl dávat až do prázdné. Místo střely hráči ještě volili přihrávku. Pak dostali dva góly a podle mě nečekali, že budeme takhle kousat,“ pokračoval v hodnocení.

Pravdou je, že za čtyřicet minut hry vyslali hosté na branku stejný počet střel jako v závěrečné třetině. „Asi měli dojem, že beky a nás všechny vzadu vycvičí. Že si to dají až do prázdné kasy. A to se jim nevyplatilo. Žádnou výraznou převahu kromě posledních deseti minut neměli, protože mi hodně pomohli obránci i útočníci,“ nenechával si všechnu slávu jen pro sebe.

Nováček první ligy tak po vítězství v Hradci Králové obral o všechny body další přední tým soutěže. „Zaplať pánbůh, že nám v posledních dvou zápasech přálo štěstíčko, které nám v některých minulých zápasech chybělo,“ pravil šestadvacetiletý gólman.

Že by se z Benátek stával postrach favoritů, však Jiří Stejskal odmítá. „Neřekl bych, že jsme nějakým postrachem. Každý zápas je jiný a my musíme jít za svým cílem zodpovědnou hrou zezadu, abychom se vyhnuli skupině o udržení,“ zůstal po dalším úspěchu skromný.

Přesto zvýšené sebevědomí připouští. „Dostali jsme se do pohody a čeká nás další těžký zápas s Ústím. Když zopakujeme stejný výkon, můžeme znovu myslet na body,“ řekl odhodlaně směrem k nejbližší bitvě.

Nedávné výsledky souboru vedeného Vladimírem Čermákem mohou na druhou stranu vyburcovat soupeře z podobných pater tabulky, aby si dali pozor. „Pokud si nenecháme vnutit hru soupeře a budeme pozorní dozadu, věřím, že to urveme i s týmy kolem nás,“ nebál se krátce po závěrečném hvizdu Jiří Stejskal.

„Musíme za tím jít všichni a táhnout za jeden provaz jako teď. Díky dvěma výhrám v těžkých zápasech jsme se dotáhli na týmy před námi, ale při vyrovnanosti tabulky to bude boj do poslední minuty posledního zápasu,“ uvědomoval si muž, který naskakuje i brance extraligového Liberce.

„Extraliga je samozřejmě o něco rychlejší, ale nevidím v tom problém,“ konstatoval Jiří Stejskal. „Když jde člověk nahoru, po dvou třech trénincích si na to tempo zvykne. Navíc třeba právě Chomutov je kvalitní tým, takže ty zápasy jsou podobné,“ uzavřel svou výpověď.

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.