12. 1. 2009 | Tomáš Nejedlo

Druhá třetina rozhodla o benáteckém triumfu

41., pondělí 12. 1. 2009
Benátky n.J. - Třebíč BEN - TRE
Hokejisté Benátek nad Jizerou sehráli po utkání na Porubě doma další zápas tzv. o šest bodů. V záchranářském souboji vyzvali Třebíč. Oba týmy v předchozích vzájemných zápasech stoprocentně využili výhodu domácího prostředí a nejinak tomu bylo i dnes. Nováček od řeky Jizery rozhodl o své výhře pěti brankami ve druhé třetině. Středočeši vstřelili dvě branky dokonce ve vlastním oslabení. Brankář Lev po šesté inkasované brance přepustil své místo Míčovi, který již do konce zápasu neinkasoval. Důležité tři body za výhru 6:4 tak zůstaly v Benátkách. Svěřence kouče Čermáka čeká další utkání ve středu 14. ledna, když zajíždějí na led Olomouce.
Benátky n.J.: Stejskal J. (Micka) - Lukáč, Pavlů, Hrach, Kolafa, Cuník, Kolmann - Vantuch, Dušek, Procházka, Kopic, Skořepa, Weiss, Konečný, Urban, Víšek, Nevyhoštěný, Špaček, Jech
Třebíč: Lev (18. Míča)(21. Lev)(36. Míča) - Hrbáček, Sláma, Sedláček, Kaláb, Bulička, Havran, Koktan - Vítek, Čech, Zahradník, Obdržálek, Staněk, Nahodil, Stejskal V., Vrba, Barus, Sojčík, Burian, Rákos, Přibyl
Branky a nahrávky: 15. Konečný (Kolafa, Víšek), 24. Jech (Procházka, Vantuch), 26. Skořepa (Kopic), 33. Konečný (Urban, Lukáč), 36. Vantuch (Procházka), 36. Skořepa (Lukáč) - 3. Sojčík (Barus, Rákos), 28. Hrbáček (Sojčík, Nahodil), 32. Staněk (Rákos), 39. Nahodil. Rozhodčí: Trombík - Poruba, R.Vengřín. Vyloučení: 8:6. Využití: 1:1. V oslabení: 2:0. Diváci: 325. Střely na branku: 41:26.

Fotogalerie

Komentář

Benátečtí nastoupili do utkání prakticky v totožné sestavě, jako v sobotu na Porubě. Jediný rozdíl byl v brance. Michala Nedvídka nahradila benátecká jednička Jiří Stejskal, kterému záda kryl norský mladík Andreas Mundal Micka. Třebíčští z extraligové výpomoci v mužstvu přivítali pouze pardubického Daniela Rákose.

První třetina nabídla hokej sotva průměrné prvoligové úrovně a padly v ní celkem dvě branky. Ta první hned ve 3. minutě do benátecké sítě. Veterán Miroslav Barus chytře vystřelil na Stejskala, který kotouč vyrazil pouze na hůl Barusova někdejšího spoluhráče z brněnské Komety Petera Sojčíka, který s elegancí mazáka po ledě k tyči otevřel gólový účet zápasu - 0:1. V 9. minutě přišel první souboj Konečného se Lvem. Třebíčský brankář v tomto případě ještě uspěl, ale v tu dobu nevěděl, co ho bude proti mladíkovi v benáteckém dresu čekat. Na druhé straně zkoušel štěstí Sláma, ale Stejskal jeho střelu dobře viděl a vyrazil ji mimo. Vyrovnání se benátečtí příznivci dočkali v 15. minutě. Ještě v loňské sezóně hráč Třebíče Tomáš Kolafa najížděl společně s Rastislavem Konečným na jediného. Prvně jmenovaný nahrál pěknou žabičkou slovenskému mladíkovi a ten jen lehce přehodil betonu přesouvajícího se Lva - 1:1. V závěru třetiny přišel ještě tvrdý střet Urbana s brankářem Lvem, který musel po otřesu přepustit místo Míčovi.

Druhá třetina byla ve znamení velké divočiny, z čehož rezultovalo celkem osm branek. Do branky Třebíče se vrátil Jakub Lev a byla to možná osudová chyba utkání. Lehce zraněný gólman pustil ještě pět branek. Ale pěkně popořádku. Vedení domácímu celku vrátil ve 24. minutě sváteční střelec Ctibor Jech. První Procházkovu nahrávku ještě Jech do brány neusměrnil, když ale obkroužil branku a zasunul puk za zaskočeného Lva, bylo to 2:1. Na samém počátku 26. minutě to s hosty vypadalo ještě hůře. Miroslav Kopic načasoval pas na Josefa Skořepu, který trefil přesně - 3:1. Za tohoto stavu si hostující trenéři Pokorný se Slámou vybrali oddechový čas, což mužstvo očividně povzbudilo. Ke snížení jim pomohlo také zaváhání brankáře Stejskala. Ten nepokryl puk u své branky, ale přesně jej rozehrál na hůl Petera Sojčíka, který nabil na modrou osmatřicetiletému Marcelu Hrbáčkovi, který procedil kus černé pryže mezi Stejskalovými betony - sníženo - 3:2. Ve 32. minutě bylo dokonce vyrovnáno. Pád Matěje Cunika využil k samostatnému úniku Aleš Staněk a nad Stejskalovo rameno vyrovnal stav zápasu - 3:3. Nutno podotknout, že se svou šancí naložil skvěle.

Benátecká odpověď na Sojčíkovu branku však netrvala dlouho. Ve 33. minutě upláchla hostujíc obraně dvojice Tomáš Urban a Rastislav Konečný a druhý jmenovaný se z mezikruží trefil dělovkou přesně k tyči - 4:3. O tři minuty později přišlo na řadu zcela obyčejné vyloučení domácího Kolmanna, ale pro Benátky se nejednalo o jen tak obyčejný fakt. Sotva se benátecký bek na lavici trestů rozkoukal, ujel v oslabení Lukáš Vantuch a pod padajícím Lvem vsítil pátý benátecký gól - 5:3. To však ještě zdaleka nebylo vše. V tom samém oslabení udeřily Benátky ještě jednou. To obránce Jozef Lukáč pro změnu vysunul Josefa Skořepa, který přesnou střelou zápěstím k tyči vstřelil šestou domácí branku a zároveň tak podruhé v dnešním utkání vyhnal Jakuba Lva na střídačku. Do branky se tak taktéž podruhé v utkání podíval Pavel Míča. Ve 39. minutě přišel pro Benátky nešťastný moment. Při přesilovce Třebíče pět na tři si Stanislav Procházka ve snaze zpracovat kotouč srazil puk do vlastní klece a překvapený Stejskal se jen bezmocně ohlédl. Branka byla připsáno Lukáši Nahodilovi - 6:4. V závěru druhé třetiny, přesně šest vteřin před koncem, opět v oslabení ujel Antonín Dušek a byl zcela jasně v nájezdu podražen. Sudí Trombík neváhal a nařídil trestné střílení. K jeho exekuci se postavil Rastislav Konečný, který tak mohl zkompletovat hattrick, leč se tak nestalo. Míča střelce zhypnotizoval tak, že Konečný přestřelil branku.

Třetí třetina nabídla vyrovnanou taktickou hru s minimem šancí na obou stranách. Domácí zkušeně hlídali své vedení a jejich obranná hra pracovala na sto procent. Přítomné diváky ve třetí části notně pobavila scénka brankáře Pavla Míči. Ten pro pobavení hlavičkoval maskou letící puk a přesně jej fotbalovým momentem nahrál na hokejku svého obránce. Jedinou velkou příležitost Třebíče promeškal Daniel Rákos. Třebíčští v záběru ani nezkusili hru bez brankáře. Benátečtí v zápase zvítězili zaslouženě.

Ohlasy trenérů

Vladimír Čermák (HC Benátky)
"Měli jsme Třebíči co vracet, po tom co tam s námi provedli. Na zápas jsme se pečlivě připravovali. Některé věci byly povedené, některé ne. Mrzí mě, že jsme za stavu 3:1 dovolili soupeři vyrovnat. Poslední třetinu jsme odehráli tak, jak jsem si představoval celý zápas – velice disciplinovaně. Nedali jsme soupeři šanci, aby se dotáhl."

Kamil Pokorný (SK HS Třebíč)
"Musím říci, že domácí vyhráli zaslouženě. Bylo vidět, že jim jejich domácí led svědčí. Nám jejich téměř kanadský styl hokeje plný bruslení a agresivity absolutně nevyhovuje. Sice jsme prohrávali 3:1, ale dvěma rychlými brankami jsme se dokázali vrátit do zápasu. Pak jsme nepochopitelně otvírali obranu, do které nám domácí chodili téměř bez odporu. Dvě branky nám dali domácí při naší přesilovce, a to ještě neproměnili trestné střílení. Ta desetiminutovka byla z naší strany přímo hrůzostrašná. Ve třetí třetině se hra opticky srovnala, domácí se nikam nehnali. Nám už chyběly síly. Nechceme z toho dělat nějakou tragédii, soutěž pokračuje dál. Ve sportu musíme uznat kvalitu soupeře a domácí dnes vyhráli zaslouženě."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.