16. 1. 2009 | Tomáš Nejedlo

Další důležitý mač, k Jizeře přijíždí Kadaň!

Již pouhé čtyři zápasy zbývají do konce nadstavbové části první hokejové ligy. Hokejisté HC Benátky nad Jizerou doma sehrají ve zmíněné nadstavbě již jen dvě utkání. V sobotu se u řeky Jizery představí v letošní sezóně neoblíbený soupeř – SK Kadaň. S chomutovskou farmou jsme letos nezískali ani bod, i když na ledě soupeře náš tým dvakrát smolně prohrál 0:2. Doufejme, že se našemu týmu konečně podaří prolomit prokletí jménem Kadaň a v důležitém souboji dvou sousedů v tabulce zvítězí. K tomu však bude zapotřebí také hlasivek, vás, fanoušků. Proto neváhejte a povzbuďte benátecké hochy v honbě za dalšími prvoligovými body. Zápas startuje na benáteckém zimním stadionu v sobotu 17. ledna v 17 hodin! Připraven bude také tradiční on-line přenos.

Představujeme soupeře - SK Kadaň

První zmínka o hokeji v Kadani je datována do roku 1945. Klub ve své historii postupně měnil názvy Tatran, Slovan, TJ DNT a od roku 1991 nynější SK. Kadaňští patří k tradičním účastníkům prvoligové soutěži a po několik let se pohybují v klidnějších vodách tabulky. V kádru mají nově několik zkušených hráčů. Jedničkou je Miroslav Hanuljak a ze Sparty střídavě v Kadani působí Petr Přikryl, v obraně k těm zkušeným patří Petr Pospíšil, Vojtěch Kloz (extraliga v Karlových Varech) a určitě také první ligou protřelý Martin Szakál. V útoku mají bohaté zkušenosti s extraligou Radek Šíp (Litvínov, Olomouc), Patrik Fink (Jihlava, Znojmo), Miloš Kajer (Kladno). Největší letní posilou je však excelentní kanonýr Ladislav Boušek, který valnou část své kariéry zatěžoval soupeřovy konta coby útočník Chomutova. Nejproduktivnějším hráčem je však mladík Jakub Valský, který v 23 zápasech nasbíral 14 kanadských bodů. V jedenadvaceti zápasech jedenadvacet bodů. To je vizitka letošní kadaňské posily, jímž je velezkušený bývalý útočník Litvínova nebo také české in-linové reprezentace, veterán David Balász. V poslední období se kadaňskému vedení podařilo získat několik kvalitních posil. Do obranných řad přišli z partnerského Chomutova Lukáš Chmelíř a Josef Révay. Útok naopak vyztužili velezkušený Jiří Gombár a také nadějný Jakub Mužík taktéž z Chomutova a také Jan Rudovský z Kladna. Zcela čerstvou posilou je také chomutovský Jiří Charousek, který se po zranění vracel do kádru aspiranta na postup, ale pro hrubé porušení životosprávy byl poslán na kadaňskou farmu. Trenérem mužstva je loňský asistent Josefa Jandače v Českých Budějovicích Milan Černý.

Se Severočechy letos bez bodu

Oba celky se letos utkaly celkem třikrát. Na benáteckém ledě se v rámci 10. kola prvoligové soutěže u řeky Jizery představil tehdy předposlední celek tabulky. Povinnost tedy velela Benáteckým vyhrát, leč se tak nestalo. Kadaň byla nad benátecké síly a po zásluze si odvezla všechny body. Velkou měrou se o to zasloužila dvojice útočníků Patrik Fink a Petr Derfler, oba vstřelili dvě branky a Kadaň vyhrála 5:2. Ve druhém zápase se rozhodovalo až v závěru, v 57. minutě se šťastně prosadil Kloz a o minutu později definitivně rozhodl zkušený Balázs. Ani liberecké posily Benáteckým v tomto zápase nepomohly.V posledním odehraném zápase také na kadaňském ledovém stánku rozhodly dvě branky. Okleštěná benátecká sestava srdnatě bojovala, ale nedokázala vstřelit branku. Skvělý výkon brankáře Stejskala však nestačil. Domácí rozhodli v dvojnásobné přesilovce, když se trefil Chmelíř.

Kadaň v minulém kole

Kadaňští v minulém kole podlehli na vlastním ledě brněnské Komety 4:5 sn. Domácí nastoupili v sestavě: Hanuljak - Szakal, Chmelíř, Revay, Višňák, Mašek, Kloz, Pospíšil, Boušek, Šíp, Balázs, Polanský, Fink, Gombár, Rudovský, Zika, Chyba, Ton, Rybecký, Freiberg

Webové stránky soupeře

Více informací o kadaňském hokeji se můžete dočíst na webových stránkách našeho soupeře - SK Kadaň

Rozhodčí

Utkání 43. kola mezi týmy HC Benátky nad Jizerou a SK Kadaň bude jako hlavní rozhodčí řídit Petr Přikryl z Brodku u Prostějova. Na čarách mu budou asistovat Karel Machálek z Kunovic u Uherského Hradiště a Jiří Škach ze Zlína. Jmenované trojici přejeme, aby se jim v Benátkách rozhodovalo co nejlépe!

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!