20. 1. 2009 | Tomáš Nejedlo

Nadstavba pomalu finišuje, ve středu míří Benátky do Havlíčkova Brodu

Nadstavbová část prvoligové soutěže spěje pomalu, ale jistě ke svému závěru. Hokejisty Benátek čeká předposlední zápas na ledě soupeře. Ve středu budou zajíždět do havlíčkobrodské Kotliny, kde se střetnou s domácím Rebelem. Svěřenci trenérů Čermáka, Škalouda a Nečase mají domácím co vracet. Na popud ostatních prvoligových klubů podal Havlíčkův Brod podnět na prošetření vzájemného zápasu ze 3. prosince, který byl následně pro neoprávněný start Tomáše Klimenty kontumován ve prospěch Rebelu. Benátky jsou však nyní povzbuzeny výhrou nad Kadaní a doufejme, že na horkém ledě v Kotlině vybojují důležité body v boji o záchranu! Zápas startuje ve středu 21. ledna v 18 hodin! Samozřejmostí je také on-line přenos!

Představujeme soupeře - HC Rebel Havl.Brod

Hokej má v Havlíčkově Brodě tradici a hraje se v Kotlině ještě od dob zamrzlých rybníků. HC Rebel byl založen již v roce 1928 a vyrostlo zde mnoho výborných hokejistů. Po takových hokejových veličinách, jako byli Jaroslav a Jiří Holíkové, Jan Suchý, Josef Augusta a jejich trenér pan Tománek, kteří havlíčkobrodskou Kotlinu proslavili i ve světovém hokeji, zde vyrostla řada dalších osobností, jako jsou Václav Chytráček, Milan Chalupa, Jaroslav Benák, Petr Vlk či Augustin Žák (nynější generální manažer klubu). S těmito známými jmény líheň hokejistů v žádném případě nepřestala existovat. Další vlna havlíčkobrodských talentů začala figurovat v extraligovém a světovém hokeji v minulých letech, připomeňme Radka Martínka - mistra světa 2000 a 2001, hráče NHL od r. 2001, Josefa Vašíčka - mistra světa hráčů do 20-ti let, mistra světa 2003, vítěz Stanley Cupu 2006, hráče NHL od roku 2000, Martina Čecha, Romana Čecha (v sezóně 2005/06 hrál za Benátky, pozn. red.), Jana Nováka a Aleše Pavlase - reprezentanta do 18-ti let, Tomáše Vaka, Miroslava Dubna a další.
HC REBEL a. s. spolupracuje na vydání Almanachu havlíčkobrodského ledního hokeje, který připravují pánové Mach, Vašák a Chytráček, a který se připravuje v souvislosti se třemi významnými výročími – 100 let bruslení na německobrodsku/havlíčkobrodsku, 60 let od prvního působení havlíčkobrodského družstva (klubu) v I. hokejové lize, 50 let od vzniku zimního stadionu Kotlina s uměle chlazenou ledovou plochou.
Benátečtí ještě před několika lety sváděli s naším sobotním soupeřem bitvy ve druhé hokejové lize. Pak se ale Rebel dostal mezi prvoligovou elitou, kde působí již několikátou sezónu. Havlíčkův Brod také patří k tradičním účastníkům play-off, loni ve čtvrtfinále se vztyčenou hlavou vzdoroval pozdějšímu vítězi 1. ligy - Mladé Boleslavi. Představme si nyní kádr mužstva. Na pozici brankáře již několik sezón v Kotlině působí velezkušený Stanislav Neruda, který patřil již k inventářům mužstva. Neruda je však novou star pražské Slavie a v brance HavlBrodu se letos s největší pravděpodobností již neobjeví. Od loňska má Neruda zdatného konkurenta v brance. Je jím Jaroslav Suchan, který pomohl Jihlavě v sezóně 2003/04 k postupu do extraligy. V záloze čeká ještě mladý gólman Opršal. Obranu Rebelu drží další ostřílený harcovník Michael Vyhlídal, který si zahrál extraligu v Havířově a Pardubicích. HavlBrod také úzce spolupracuje s pražskou Slávií, odkud na východ Čech pravidelně jezdí hrát zápasy Jiří Jebavý, Miloslav Čermák nebo Miroslav Holec. Pravidelně se v zápasech prosazují i Lukáš Endál, Jan Dušátko či Miroslav Třetina. Výrazná osobnost však tým opustila. Vladislav Kubeš odešel hostovat do Vrchlabí. Trenérem mužstva je Mgr. Petr Novák. Na pozici metodika mládeže mj. působí někdejší dlouholetá opora týmu Rebelu, Richard Cachnín, který si několik let zahrál extraligu v Jihlavě.

S Rebely letos pasivní bilance

V letošní sezóně jsme se doposud utkaly s Rebely celkem třikrát. Nejprve byli na benáteckém ledě úspěšnější hosté, když se skvělým Nerudou v brance vyhráli 4:0. V Kotlině měl nakonec zápas s odstupem času dohru u zeleného stolu, kde se rozhodlo o kontumaci ve prospěch Havlíčkova Brodu v poměru 5:0. Důvodem byl neoprávněný start libereckého Tomáše Klimenty v dresu Benátek. Poslední utkání vyznělo lépe pro Benátky. U řeky Jizery před Vánocemi vyhráli Středočeši v poměru 2:0. O branky se postarali obránce Kolmann a kapitán Procházka.

Havlíčkův Brod v minulém kole

V minulém kole náš středeční soupeř podlehl brněnské Komety v poměru 2:5. Jediné dvě branky vstřelil Miroslav Holec. Poražený celek nastoupil v sestavě: Suchan (Opršal) - Vyhlídal, Šulc, Borůvka, Němec Vá., Pavlík, Soldán, Jelínek, Rusnák - Endál, Holec, Kachlík - Křišťan, Třetina, Dušátko - Stromko, Němec Vo., Svoboda - Varga, Hadrava, Kraučuk.

Webové stránky soupeře

Více informací o havlíčkobrodském hokeji se můžete dočíst na webových stránkách našeho soupeře - HC Rebel Havlíčkův Brod ; klub má také neoficiální webové stránky

Rozhodčí

Utkání 44. kola první ligy mezi HC Rebel Havlíčkův Brod a HC Benátky nad Jizerou bude jako hlavní rozhodčí řídit Miroslav Jebavý z Prahy. Na čarách mu bude asistovat dvojice také z našeho hlavního města - Milan Svoboda a Kamil Zavřel.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.