27. 1. 2009 | Tomáš Nejedlo

Nadstavbu uzavřou Benátky v Chomutově

Nadstavbová část prvoligové soutěže již sedmimílovými boty doběhla do svého finiše a aktéry tuzemské druhé nejvyšší soutěže čeká v nadstavbě poslední kolo. Benátečtí hokejisté předsezónní úkol splnili již v minulém kole. Výhrou nad Hradcem si vybojovali účast v předkole play-off a vyhnou se tak nepříjemným bojům o záchranu. Ve středu Středočechy čeká ještě zápas v Chomutově, po němž se rozhodne o konečném pořadí v prvoligové tabulce a o soupeřích pro play-off. Zápas startuje ve středu 28. ledna v 17:30 hodin! Přímo z chomutovského stadionu budete moci zápas sledovat v tradiční textové on-line reportáži!

Představujeme soupeře - KLH Chomutov

Nyní si pojďme udělat krátkou procházku chomutovskou hokejovou historií. Místní hokejový klub byl založen nedlouho po konci druhé světové války v roce 1945. Klub se ve své historii honosil názvy jako ČSK, Spojené ocelárny, Sokol Hutě, TJ Baník ZJF, Baník VTŽ, VT VTJ a nebo dnešní KLH. A co nám poví nedávná minulost? Postupem času začaly přibývat i ekonomické potíže. Na začátku 90. let měl přesto Chomutov několikrát na dosah postup. Klíčová byla sezóna 1993/94, kdy právě postup si většina sponzorů určila jako podmínku další spolupráce. Jenže vytyčený cíl se splnit nepodařilo. Tím se klub dostal do velkých finančních potíží. To se pochopitelně odrazilo i na výsledcích mužstva, které v následujících dvou letech obsadilo 9. respektive 6. místo. Vysvobození přinesl až rok 1997, kdy Chomutov koupil práva na 1. ligu od Ústí nad Labem. Od té doby patří KLH Chomutov k úzké prvoligové špičce. Největším úspěchem doposud byla účast v baráži o extraligu v roce 2001 proti Karlovým Varům. Hráčský potenciál postupového kandidáta je následující. V létě Chomutovští nezaháleli a sháněli nové posily. Lanařili dokonce i hvězdu Martin Ručinského, kterého ale nakonec ulovila Sparta. V Chomutově však zakotvilo několik skutečně zajímavých jmen. Na sever Čech přišel někdejší finský reprezentant zkušený pětatřicetiletý brankář Jane Lundell. Ten během své bohaté kariéry vystřídal ve finské SM-liize dresy Turku, Lahti, Hämeenlinny, Raumy, Pori a nejdelší dobu strávil v HIFK Helsinky, odkud také do Čech přišel. Z Pori přišel vyztužit obranu Chomutova další finský tvrďák Marko Toivonen, který se ve Finsku zahrál mj. v dresech již zmíněného Pori, Hämeenlinny, Tampere nebo Raumy. Další velké posily přišly vyztužit útok. Jedná se konkrétně o slovenského reprezentanta Miroslava Hlinku, který přišel ze Sparty a předtím hrál v Pardubicích. Dalším extraligou protřelým hráčem je Zdeněk Skořepa (Třinec). Z kmenových hráčů Chomutova představují největší hrozbu pro soupeřovy brankáře především nejproduktivnější útočník Michal Jeslínek nebo Petr Jíra či Stanislav Mikšovic. Z obránců pak například navrátilec ze Slovenska Lukáš Pulpán, jenž kraluje mezi obránci a má na svém kontě za třicet sedm odehraných zápasů úctyhodných pětatřicet kanadských bodů! Zcela novými akvizicemi jsou obránce Angel Nikolov a forvard Václav Eiselt. Trenérskou dvojici Pešout, Rech ještě před nedávnem doplnil v roli odborného konzultanta zkušený Marek Sýkora.

Aktuálně z chomutovské kabiny

Chomutovský celek zasáhla před utkáním na Kometě chřipková epidemie. Hráči Hašek, Malát, Nikolov a Toivonen ulehli v horečkách do postelí a nyní se k nim ještě přidala dvojice Mikšovic a Všetečka. Start těchto hráčů v zápase proti Benátkám je tak silně ohrožen. Vedení severočeského klubu proto využilo možnost stáhnout si z Kadaně několik svých hráčů. Do Chomutova se tak vrátili Jiří Gombár, Tomáš Polanský, Josef Revay a také brankář Miroslav Hanuljak. Všichni jmenovaní tedy s Kadaní zápas proti Havířovu a předkolo play-off neabsolvují.

S Krušnohorci letos s jednou výhrou

Na domácím ledě jsme soupeři z Podkrušnohoří nejprve podlehli 1:8, když jediným střelcem byl Michal Bárta. Na ledě chomutovské ČEZ arény zvítězili domácí 6:2. Za Benátky se do černého trefili Mojmír Musil a Antonín Dušek. Ve třetím vzájemném zápase se zcela překvapivě radovaly Benátky, když svého soupeře doma zaskočily. Úspěšnými střelci byli Procházka, Dušek a Konečný. Tyto branky dokonce vyhnaly finského gólmana Lundella z branky!

Chomutovští v minulém kole

V minulém kole odjížděla značně okleštěná chomutovská sestava na led brněnské Komety, kde před 7200 diváky podlehla domácím vysoko 0:5. Poražení hosté nastoupili ve složení: Lundell (Cikánek) - Ťupa, Bombic, Pulpán, Všetečka, Nikolov, Grof, Trefný - Eiselt, Skořepa, Jeslínek - Hlinka, Jíra, Tauš - Domin, Míka, Chlouba - Fábry

Webové stránky soupeře

Více informací o chomutovském hokeji se můžete dočíst na oficiálních webových stránkách našeho soupeře - KLH Chomutov

Rozhodčí

Utkání 46. kola bude jako hlavní rozhodčí řídit Jiří Dvořák z Českých Budějovic. Na čarách mu budou asistovat Radek Koskuba z Mostu a Petr Mašek z Duchcova u Teplic.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.