28. 1. 2009 | Pavel Kadeřábek, Pavel Kadeřábek, Tomáš Nejedlo

Třetí třetina překazila benáteckou šanci na úspěch

46., středa 28. 1. 2009
Chomutov - Benátky n.J. CHM - BEN
Počínaje středečním večerem si můžeme říct, že základní a nyní i nadstavbová část první ligy je definitivně minulostí. Benátečtí hokejisté zajížděli do Chomutova, kde s Andreasem Mickou v bráně ještě po druhé třetině drželi s domácími krok. Za stavu 1:2 z benáteckého pohledu však ve třetí části domácí spustili brankostroj a skóre se zastavilo až na 6:1 pro Severočechy. Prohra, neprohra - Benátky jsou i tak v předkole play-off, kde nakonec narazí na nováčka z Chrudimi! Budou se tak opakovat napjaté souboje, jako tomu bylo loni ještě ve druhé lize! Mise splněna, Benátečtí se vyhnuli play-outu a nyní si již hokej budou užívat. Užívejme si s nimi!
Chomutov: Lundell (Hanuljak) - Ťupa, Bombic, Pulpán, Všetečka, Nikolov, Grof, Trefný, Revay - Eiselt, Hlinka, Míka, Skořepa, Jeslínek, Jíra, Tauš, Domin, Fábry, Polanský, Gombár
Benátky n.J.: Micka (Stejskal) - Pavlů, Kolafa, Hrach, Kolmann, Cuník, Tondr, Lukáč, Gajda - Vantuch, Procházka, Weiss, Skořepa, Hruška, Pabiška, Bárta, Nevyhoštěný, Konečný, Kazatel, Liška, Jech
Branky a nahrávky: 2. Jíra (Hlinka, Gombár), 37. Gombár (Hlinka), 44. Jeslínek (Skořepa), 52. Hlinka (Tauš), 57. Jeslínek (Eiselt), 59. Polanský (Míka, Domin) - 31. Pavlů (Jech, Skořepa). Rozhodčí: Dvořák - Koskuba, Mašek. Vyloučení: 2:4. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1358. Střely na branku: 37:33.

Komentář

Poslední domácí zápas Chomutova před rozhodující fází sezóny Play-off přinesl hned od první buly rychlý kombinační hokej a také brzký vedoucí gól domácích. Po úniku dvojice Miroslav Hlinka a Petr Jíra první jmenovaný vystřelil, puk se odrazil k úplně volnému PETROVI JÍROVI pro kterého nebyl problém trefit odkrytou branku a poslat tak domácí do vedení. To běžela 2. minuta utkání. Celých prvních 10 minut utkání měli domácí obrovský tlak a hosté mohli děkovat svému gólmanovi, že je uchránil od více branek v jejich síti. Od druhé poloviny první třetiny se však přeci jenom začali osmělovat i hosté. Největší jejich šanci spálil Skořepa, kterému se ve 12. minutě nepodařilo natřikrát propasírovat puk za záda domácího brankáře. Ve 14. minutě měl dobrou příležitost Petr Domin, ale z bezprostřední blízkosti trefil jen hruď hostujícího brankáře. To bylo z obou stran v první třetině vše

Druhá třetina byla o poznání vyrovnanější nežli první, o trošku více ze hry však měli přece jenom domácí hokejisté. Jejich snaha zvýšit náskok však ztroskotávala na vynikajícím hotujícím gólmanovi. Velká šance na vyrovnání se hostům naskytla ve 25. minutě, kdy Jech dostal krásnou přihrávku před úplně prázdnou domácí branku. Ke své škodě však puk trestuhodně minul. Nápor hostí byl zmrazen vyloučením Nevyhoštěného, které domácí potrestat ale nedokázali. Až po jeho návratu na led trefil v 31. minutě od modré Pulpán dělovkou břevno hostující branky. V téže minutě byl vyloučen domácí Jíra za nedovolené bránění a hosté za necelou půlminutku dokázali vyrovnat. Po hezké kombinaci celého útoku vyrovnal na 1:1 střelou do odkryté domácí branky MICHAL PAVLŮ. Ve 32 minutě měli domácí výhodu přesilovky při vyloučení Kolafy, tu však sehráli prachmizerně a hosté neměli žádné starosti se ubránit. Vedení se však přeci jenom domácí dočkali ve 37. minutě. Miro Hlinka našel nezjištně před brankou úplně volného JIŘÍHO GOMBÁRA, který dostal móóóře času si vychutnat hostujícího gólmana a bekhendem poslal domácí do zaslouženého vedení. Do konce druhého dějství měl ještě dobrou příležitost Míka se Skořepou, ale na ukazateli skóre se už nic nezměnilo.

Choutky hostů na vyrovnání sebral ve 44. minutě domácí rychlík MICHAL JESLÍNEK, který po přihrávce Zdeňka Skořepy ujel hostující obraně a s přehledem zvýšil na 3:1 pro domácí. Hned o minutu na to promáchl do prázdna před opuštěnou brankou hostí Petr Jíra. Ve 46. minutě dala o sobě prvně vědět kadaňská posila Polanský, jehož dělovku vyrazil zázračně hostující gólman svým betonem. Chvilku na to se dostal do samostatného úniku domácí Tauš, ale také ztroskotal na benátské opoře v brance hostí. Celou třetí třetinu byli domácí jednoznačnými pány na ledě a hosté se dostávali k ohrožení domácí branky jen sporadicky. Přečíslení 3 na 1 dokázali domácí proměnit ve čtvrtou branku v 52. minutě, když se bekhendem prosadil MIRO HLINKA. V 54. minutě měli hosté obrovskou šanci při vyloučení domácího Míky, ale střelu Konečného do protipohybu domácího gólmana zázračně chytil. V 55. minutě hostující Procházka zbytečně narazil Bombice na hrazení, který poté odkulhal do šaten. Tento zákrok nebyl nijak potrestán, hlavní sudí vyloučil Procházku jen za předchozí hákování. Tuto přesilovku domácí nedokázali využít, ale jak se ukázalo, neřekli v tomto zápase ještě z daleka poslední slovo. Svou druhou brankou zvyšoval v 57. minutě MICHAL JESLÍNEK na 5:1 po velkém závaru před hostující brankou střelou mezi betony. Poslední branku utkání vstřelil v přesilové hře TOMÁŠ POLANSKÝ, který potrestal vyloučení Jecha za držení střelou do prázdné branky, když před tím celá pětka dokonale vyšachovala bránící čtveřici včetně brankáře. Zbytek utkání se již v poklidu dohrál.

Ohlasy trenérů

Jiří Rech (Chomutov): Dvě třetiny na nás bylo znát, že jsme unavení po cestě z Brna, kde nás hrálo opravdu málo, ale poté se to zlepšilo a třetí třetina už byla z naší strany dobrá.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.