6. 11. 2006 | Mirek Ondra, Jirka Weigl

Reprezentačtí šestnáctka se představí benáteckému publiku!

Mužstvo švýcarských hokejistů do 16 let si vybralo jako svoji základnu pro tři přípravná utkání Benátky nad Jizerou. Zde budou nejen trénovat, ale také se tu představí proti stejně starému výběru České republiky pod vedením kouče Petra Rosola. Švýcarské hokejisty povede dvaačtyřicetiletý trenér Roger Bader. Ten si ve své kariéře už významné úspěchy s mladými reprezentanty připsal. Utkání se uskuteční ve čtvrtek 9.11. od 17:00 na zimním stadionu v Benátkách, přijďte české talenty povzbudit!

Český výběr

Nejmladší ze všech českých reprezentačních výběrů sehraje toto utkání v rámci třízápasové konfrontace se švýcarskými vrstevníky. Kromě Benátek se představí 10. a 11. listopadu i na zbývajících dvou středočeských druholigových kluzištích – v Kolíně a v Nymburce. A již management mladých českých nadějí slibuje kvalitní hokejovou podívanou, vždyť naši mladíci poslouchají první reprezentační pokyny od takových osobností, jakými jsou trenér Petr Rosol, generální manažer týmu Martin Hosták, ve funkci hospodáře pracuje František Ptáček. S nimi už bohužel nespolupracuje další slavný exreprezentant Jiří Kučera, který kývl nabídce trénovat extraligový celek Lasselsbergeru Plzeň. Kučera serveru hokej.cz nedávno prozradil, že vybrat hráče do výběru „šestnáctek“ vyžaduje doporučení předních trenérů mládeže jak z Čech, tak z Moravy. Po letním soustředění je vytvořena první nominace, konečný výběr je však velice otevřený případným změnám podle momentální formy.

Nejlepší hokejisté ročníku 1991 a mladších sehráli zatím jediný turnaj na konci srpna v Budapešti, kde si však vedli mimořádně dobře a stali se neoficiálními „mistry Střední Evropy“. Dokázali totiž porazit rozdílem třídy stejně staré Poláky a domácí Maďary, povedlo se jim také otočit nepříznivý vývoj se Slováky. Sezóna mladíků postrádá vrchol v podobě mistrovství světa, k nejprestižnějším soubojům tak budou patřit souboje s Ruskem či turnaj čtyř hokejových velmocí v únoru.

Na soupisce budapešťského výběru této kategorie se objevila jména, která dávala tušit příbuzenské spojení se slavnými hráči, jako například zlínský Tomáš Rachůnek či českobudějovičtí Roman Horák a Robin Soudek, u některých se zdá být podobnost čistě náhodná (Jiří Chára – Sparta Praha). Trenéři však dodrželi slova o časté fluktuaci a povolali rozdílnou skladbu hráčů, jsou jimi
Brankáři: Ondřej Kocián (Sparta Praha), David Marek (Třinec), Andreas Kubáň (Ostrava),
Obránci: Lukáš Kužel (Kladno), Lukáš Karlík (Hradec Králové), Petr Šenkeřík (Zlín), Tomáš Mikuláštík (Vsetín), Jiří Dohnal (Opava), David Musil (Třebíč), Jiří Brabenec (Kladno), Martin Pláněk (Kometa Brno),
Útočníci: Ladislav Máša (Kladno), Jiří Mackal (Litvínov), Georg Mavrojanidis (Slavia Praha), David Tůma (Sparta Praha), Roman Chlouba (Liberec), Martin Žák (Ústí n. L.), Ondřej Palát, Lukáš Kucsera (oba Vítkovice), Rostislav Marosz (Třinec), Antonín Honejsek (Zlín), Oldřich Heža (Olomouc) a Jan Křivohlávek (Havířov).

Švýcarský výběr

Není náhoda, že si švýcarský mládežnický výběr vybral pro soustředění právě Česko. Jejich hlavní trenér, Roger Bader, zde již absolvoval podobné trojutkání minulý rok. Tenkrát se však jednalo o rok starší kategorii. Utkání dopadla na výsost vyrovnaně.
08.04.2005 Česko U17 - Švýcarsko U17 1:4 (0:2, 1:1, 0:1)
09.04.2005 Česko U17 - Švýcarsko U17 4:4 (0:0, 1:3, 3:1)
10.04.2005 Česko U17 - Švýcarsko U17 5:3 (3:0, 1:2, 1:1)

Letošní výběr se skládá z hokejistů, narozených v roce 1991.
Brankáři: Benjamin Conz (Genéve-Servette HC), Remo Giovanni (HC Davos)
Obránci: Luca Camperchioli (EHC Basel), Samuel Coppey, Romain Loeffel (oba HC Fribourg-Gotterón), Mathieu Maret (HC Monthey), Thomas Mettler (Kloten Flyers), Dominik Schlumpf (EHC Wallisellen), Nicolas Steiner (EHC Bullach), Ramon Untersander (HC Davos)
Útočníci: Benjamin Antonietti, Steeven Nicolet (oba Genéve-Servette HC), Nils Berger (SCR Lakers), Gavin Blaser (SC Langenthal), Fabian Boss (SCL Tigers), Fabian Brem (EHC Uzwil), Renato Engler (HC Davos), Yannick Herren (EHC Saastal), Dominic Hobi (HC Prattigau), Ryan Mc Gregor (GCK Lions), Matthias Rossi (EV Zug), Reto Schappi (EHC Wallisellenn)

Trenér Roger Bader dosáhl několika vetších úspěchů na poli mládežnického hokeje. Švýcarský výběr do 17 let dotáhnul ke druhému místu na juniorských olympijských hrách. Třetí místo se svými svěřenci získal získal na Mac´s turnaji v Calgary. V sezóně 2000/01 získal titul amatérského mistra Švýcarska s mužstvem EHC Uzwil.

Realizační tým Švýcarska U16:
Hlavní trenér: Roger Bader
Asistent trenéra: Christoph Schenk
Trenér brankářů: Andreas Schweizer
Manažer týmu: Bruno Suri
Zdravotník: Patrick Siragusa
Masér: Marcle Morger
Kustod: Martin Heuberger

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!