8. 11. 2006 | Jirka Weigl, Mirek Ondra, Mirek Ondra

Hokejisté od Vajgaru si odvezli všechny body

16., středa 8. 11. 2006
Benátky n.J. - Jindřichův Hradec BEN - JHR

Benátečtí hráči podlehli na svém ledě 1:5 klubu KLH Vajgar Jindřichův Hradec. Nezabrábily tomu ani tři zbrusu nové posily z extraligového Kladna. Obránce David Růžička spolu s útočníkem Markem Čurillou si zahráli už dnes, třetí Kladeňák Michal Kazatel nenastoupil kvůli zranění. Čestnou trefu domácích si připsal uzdravený Petr Kounovský. Za hosty vstřelil dvě branky Josef Mazanec, po jedné potom Jiří Cmunt, Jaroslav Korbela a Petr Šulčík.

Benátky n.J.: Barek (41. Hanousek) - Vrzal, Klouček, Pešek, Gajda, Holý, Ton, David Růžička - Kounovský, Jakeš, Skořepa, Kadeřábek J., Kadeřábek T., Mařík, Kocman, Oulík, Kristek, Mácha, Čurilla, Miloslav Kučera
Jindřichův Hradec: Štůrala - Vachulka, Fiedler, Pech, Chmel, Picka, Koláček, Mazanec, Ištvánik, Dvořák, Roman Cmunt, Šulčík, Haring, Jiří Cmunt, Korbela, Fertál, Kamír, Týmal, Beránek
Branky a nahrávky: 16. Kounovský (Mařík) - 3. Cmunt J. (Vachulka), 23. Mazanec (Dvořák), 39. Korbela (Cmunt J.), 47. Mazanec (Pech), 59. Šulčík (Cmunt R.). Rozhodčí: Neťuka - Podrazil, Žídek.

Fotogalerie

Komentář

Stejně jako při posledním zápase s Pískem dostali hned na začátku hosté výhodu přesilové hry, ve které důraznou dorážkou poprvé rozesmutněl hrstku benáteckých fanoušků zkušený matador Jiří Cmunt. Domácí gól hodně zaskočil a dlouho jim trvalo, než se nadchli k náporu. Do sedla jim pomohlo až několik po sobě jdoucích přesilových her. Několik závorů před Štůralou však k brance nevedlo. Obrovská příležitost vyrovnat se Benáteckým naskytla v 15.minutě, kdy byli současně vyloučeni dva hráči Vajgaru. Obrovský tlak domácí pětice nakonec přece jen přetavil po Maříkově nahrávce ve vyrovnávací branku Petr Kounovský. V pokračující klasické přesilovce propásl stoprocentní šanci Jiří Kristek, když jeho střelu do prázdné branky Štůrala fantasticky chytil. V těchto chvílích červenomodří hokejisté Benátek předváděli dobrý kombinační hokej, který však zabrzdila siréna.

Začátek druhého dějství opět načala gólová situace. Nejzkušenějšímu domácímu bekovi Milanu Vrzalovi se zamotal puk ve vlastním brankovišti a forčekujícímu Josefu Mazancovi se podařilo plácnout do touše přesně nad Barkovo rameno – 1:2. Benátky poté postupně upadaly do křeče úměrně množství spálených šancí. Blízko ke gólu měl kladenský novic Marek Čurilla a následně opět Jiří Kristek, avšak při i druhém souboji tváří v tvář jindřichohradeckému golmanovi selhal. A když nepomáhaly ani přesilové hry, při kterých domácí fanoušky bolely oči, přišel logicky trest. Jiří Cmunt si v jediné početní výhodě hostí ve druhé třetině za brankou zahrál na Gretzkého a Jaroslav Korbela suverénně nezaváhal.

Benátečtí vlétli do třetí částí s novým gólmanem Janem Hanouskem a s touhou zdramatizovat zápas. Avšak závary po střelách od modré buď končily vyhozením anebo ztroskotaly na famózním Tomáši Štůralovi. Postupně si na něm vylámali zuby Mařík, Skořepa i Kocman. Jednoduchá obranná hra stačila Vajgaru k pohodlnému udržením náskoku, navíc předvedli hosté dokonalou efektivitu a důraz v zakončení. Opět po dorážce využil třetí přesilovku svým druhým gólem Josef Mazanec. Poté se už zápas dohrával jen z povinnosti, domácí už nebyli schopni ani vystřelit. Dílo zkázy dokonal v předposlední minutě Petr Šulčík, když nenápadnou střelou pokořil Hanouska.

Zápas se z pohledu benáteckého fanouška nehodnotí dobře, hostům stačil důrazný rutinní výkon k tříbodovému zisku. Hokejisté Benátek s výjimkou pár krátkých úseků hry nenašli recept na dobře organizovanou obrannou hru Jindřichova Hradce. Vajgar snížil v přímém souboji náskok Benátek na šest bodů. Z nových posil v domácím dresu zaujal velmi dobrým výkonem kladenský mladík David Růžička, bohužel kvůli zranění nemohla nastoupit další mladá hvězda – Michal Kazatel. Nezbývá než doufat, že současná herní krize rychle skončí a červenomodří si tak hned v dalších zápasech udobří příznivce. Šanci k tomu budou mít již o víkendu v Kolíně, Jihočeši vyzvou v dalším kole hokejisty Žďáru nad Sázavou.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.