21. 10. 2009 | Jan Pečeňák, Jan Pečeňák, Tomáš Nejedlo

Benátečtí ukončili sérii proher a ve Vrchlabí slavili dva body!

12., středa 21. 10. 2009
Vrchlabí - Benátky n.J. VRC - BEN
Dvanácté prvoligové kolo mezi sebe mimo jiné svedlo také celky Vrchlabí a Benátek. Hosté ze středních Čech se snažili ukončit neplodné období, když poslední čtyři zápasy skončily pro Benátecké prohrou. Trenéři Černý, Škaloud a Nečas proto přeskupili sestavu a stáhli hru od začátku středečního mače pouze na tři lajny. To nakonec přineslo také své sladké ovoce a hráči od Jizery na horkém ledě kvalitního Vrchlabí nečekaně slavili dva body za výhru 2:1 v prodloužení. Benáteckou výhru podpořil výborným výkonem brankář Michal Nedvídek, který byl po zásluze vyhlášen nejlepším mužem tohoto mače. Další prvoligové střetnutí se bude konat v sobotu 24. října, když Benátečtí na svém ledě přivítají Beroun.
Vrchlabí: Ševčík (Biegl) - Matějíček, Pácal, Bendik, Chaloupka, Chmelíř, Vála, Flašar - Kubeš, Filip, Andres, Konečný, Hubáček, Mikšovský, Gengel, Čaloun, Rusnák, Urban, Zíma, Hruška
Benátky n.J.: Nedvídek (Stejskal) - Hobza, Pavlů, Drábek, Kolmann, Kajínek, Mrkvička, Hrach - Špaček, Urban, Vantuch, Hudíček, Kazatel, Weiss, Pabiška, Krupka, Bárta
Branky a nahrávky: 16. Mikšovský (Konečný, Chaloupka) - 22. Bárta (Krupka, Kajínek), 61. Pavlů (Mrkvička, Vantuch). Rozhodčí: Hrubý - Hejl, Žídek. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1222. Střely na branku: 39:32.

Komentář

Od prvních minut byl k vidění hokej s řadou šancí. V úvodní pětiminutovce to byli především hosté, kteří po většinu času drželi puk na svých hokejkách a častěji se dostávali do gólových příležitostí. Hned tu první měl na svědomí Weiss, ale sám před Ševčíkem neuspěl. Stejně dopadl v páté minutě i Vantuch. Postupem času se hra pomalu a jistě přesouvala do útočného pásma Vrchlabí. K tomu také pomohla přesilová hra domácích, ve které se do dobré příležitosti dostal Matějíček, ale na gólmana hostů nevyzrál.

To se povedlo až na začátku šestnácté minuty Adamu Mikšovskému, který po parádní přihrávce Konečného zakončoval do odkryté branky – 1:0. Vedoucí branka byla voda na mlýn domácím hokejistům, kteří dál zatápěli obraně Benátek. Dobré příležitosti měli Urban či Andres, ale neuspěli. Tu největší možnost, jak zvýšit vedení na rozdíl dvou branek, měl vteřinu před koncem první třetiny Filip, který však nedokázal proměnit nařízené trestné střílení po faulu na ujíždějícího Urbana.

Hned v úvodu druhé části se už domácí fanoušci pomalu radovali z druhé branky, když Konečný střílel nad ležícího Nedvídka, ten však na poslední chvíli stačil puk vyrazit. Poté se opět ukázalo, že platí pravidlo „nedáš, dostaneš“. Po závaru před vrchlabskou brankou se k odraženému puku dostal Michal Bárta a dorazil ho za brankovou čáru – 1:1. O necelé dvě minuty mohli opět vést domácí, to by však Andres musel svůj samostatný nájezd proměnit. Vrchlabští dál pokračovali v náporu, ale v cestě jim stál skvěle chytající Nedvídek, který si poradil i s pokusem Zímy a následnou dorážkou Hrušky.

Ve druhé třetině těžili hosté především z rychlých protiútoků a jeden takový málem skončil brankou. Dvojice Weiss, Hudíček ujížděla na jediného obránce, ale druhý jmenovaný dostal puk na paty, a tak nemohl zakončit. Necelé tři minuty před koncem druhého dějství měl velkou příležitost domácí kanonýr Čaloun, který stál sám před brankou a měl dostatek času na zakončení, zvolil střelu po ledě, což se ukázalo jako špatná varianta.

Většina fanoušků čekala, že domácí hráči utkání rozhodnou ve třetí třetině, opak byl však pravdou. Byli to hosté, kdo měl převahu a dokázal se dostat k ohrožení soupeřovy branky. V jedné z nich, při končící přesilové hře, trefil dokonce Špaček tyč vrchlabské branky. Domácí nedbali varování a o chvíli později ujížděl Bárta sám na Ševčíka, ale tváří v tvář gólmanovi neuspěl.

Další možnost ke skórování byla hostům nabídnuta ve dvou přesilových hrách, ale obě se podařilo vrchlabské defenzivě ubránit. Až zhruba pět minut před koncem základní hrací doby se do útoku začali čím dál častěji dostávat i domácí. Ze svého tlaku a několika střeleckých pokusů však nic nevytěžili.

Následovalo tedy prodloužení. To začalo šancí Filipa a na druhé straně Špačka, když se oba snažili tečovat puk za záda soupeřova gólmana. Po možnosti hráče Benátek se domácím nepodařilo vyhodit puk z pásma a byli za to potrestáni. Přesnou střelou rozhodl utkání po 54 vteřinách Michal Pavlů. Z vítězství se tak radovali hráči Benátek díky výhře 2:1 v prodloužení.

Nejlepšími hráči utkání byli zvoleni oba gólmani. Za domácí mužstvo Petr Ševčík a za hosty Michal Nedvídek.

Ohlasy trenérů

Milan Černý, trenér HC Benátky nad Jizerou:
Pro nás výhra nad kvalitním vrchlabským týmem znamená po sérii proher cenné body. Jednalo se o kvalitní zápas, kdy oba brankáři velmi solidně zachytali.

Vladimír Jeřábek, trenér HC Vrchlabí:
Byl to úplně jiný zápas než naše předchozí domácí utkání. Od začátku jsme byli pod tlakem, Benátky přijely s velmi silným týmem a jenom díky výkonu Petra Ševčíka byl stav 0:0. Pak jsme hru srovnali, dostali jsme se do vedení, stejně jako Benátky měly šance v prvních deseti minutách zápasu, tak my jsme mohli dávat góly celou druhou třetinu. My jsme tam udělali chybu a dostali jsme branku. V poslední třetině už byla hra "uplácaná" z obou stran. Souhlasím s kolegou, že oba gólmani byli výborní. My to prostě po využití soupeřovy šance nemůžeme otevřít a hru pustit.

(autor ohlasů Jana Poskerová)

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.