26. 10. 2009 | Mgr. Vladimír Pašek, Mgr. Vladimír Pašek, Tomáš Nejedlo

Slibně rozehraný zápas v Olomouci se změnil v benátecký debakl

14., pondělí 26. 10. 2009
Olomouc - Benátky n.J. OLO - BEN
K vloženému pondělnímu zápasu 14. kola první ligy Benátečtí cestovali do Olomouce. Mora v dosavadním průběhu soutěže působí velmi jistým dojmem a ne nadarmo se hřeje na výsluní tabulky. V první třetině však Benátky olomoucké příznivce doslova zaskočily. Po brankách Hudíčka a Bárty dokonce Žigárdy prchal na střídačku. V dalším průběhu utkání však Hanáci ukázali, kdo je na ledě pánem a dokonale otočili skóre. Brankostroj Kohoutů se zastavil až na čísle sedm. Benátečtí tak musí debakl napravit na domácím ledě, kdy ve středu budou hostit Tábor!
Olomouc: Žigárdy (15. Sedlář), Ministr, Mikšan, Davídek, Černý, Brančík, Čuřík, Paška, Mikel, Ondrušek, Zbořil, Janáček, Vyrůbalík, Nedbálek, Bartoň, Lhotský, Haluza, Korhoň, Bordowski, Polodna, Kucharczyk
Benátky n.J.: Stejskal (44. Nedvídek), Drábek, Kolmann, Havlů, Hrach, Mrkvička, Kajínek, Hobza, Ton, Hudíček, Urban, Skořepa, Pabiška, Krupka, Bárta, Kudrna, Kazatel, Weiss, Jech, Šinkovič, Nevyhoštěný
Branky a nahrávky: 24. Kucharczyk (Vyrůbalík, Brančík), 37. Brančík (Davídek, Bartoň), 42. Ministr (Mikel, Bartoň), 43. Černý (Ministr), 44. Ministr (Davídek, Černý), 50. Ministr (Davídek), 60. Polodna (Brančík) - 13. Hudíček (Skořepa, Pavlů), 15. Bárta. Rozhodčí: Ondřej - Dančišin, Šperl. Vyloučení: 10:8 + navíc Kajínek (BEN) 5 minut + OK. Využití: 3:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 1115. Střely na branku: 42:24.

Komentář

Úvodní dějství přineslo celou sérii vyloučených, mnohdy poněkud překvapivé byly verdikty hlavního sudího. Podstatné však bylo, že hosté dokázali vstřelit v početních výhodách dvě branky, paradoxní zase to, že obě branky padly spíše po benáteckém vpádu do pásma Olomouce, než po nějaké přesilovkové kombinaci.

I tak ale hosté dokázali jít do šaten s dvoubrankovým vedením a ještě donutit olomouckou lavičku k střídání gólmanů. I druhá třetina byla poznamenána řadou vyloučení, v pěti se mužstva na ledě příliš nepotkala, nejdůležitější však byly krom vzrůstajících emocí dvě vyrovnávací branky Mory a také vyloučení do konce utkání na straně hostí. Poslední třetina se stala jasnou domácí záležitostí, Mora předvedla pětibrankový střelecký koncert s hattrickem Milana Ministra a rozhodla o třech bodech pro sebe.

Mora začala utkání lépe, už v prvním střídání dokázal Ministr dvakrát provětrat Stejskala. Navíc hned v úvodní minutě hosté faulovali Skořepou, Mora sice byla v přesilovce aktivní, krom střel Janáčka a Bordowskiho nedokázala Stejskala ohrozit. V 6.minutě přišlo repete, Kolman podrazil Mikšana. Početní výhoda s číslem dvě byla zdařilá a závarům po střelách Lhotského, Bordowskiho a Ministra už chyběla jen třešnička v podobě vedoucí branky. V 10.minutě se karta obrátila, na trestnou musel Ondrušek za nedovolené bránění. Početní výhoda Benátek však přinesla jen další vylučovací intermezzo, kdy si tvrdost trestné lavice vyzkoušeli podrážející Bartoň a současně vyloučený divadelník Skořepa, který svůj pád hodně přihrál.

Hned, jak se Mora dostala zpět na plný počet hráčů, vyrazil vpřed Černý, jeho střela švihem našla jen Stejskalovu lapačku. Ve 12.minutě šla Mora opět do čtyř po faulu Pašky. Benátkám se po 40 vteřinách se podařilo dostat do pásma, a Tomáš Hudíček zakončil přesilovkový výpad přesným umístěním Skořepova pasu 0:1. O dvě minuty později se Haná rozesmutnila ještě více. Vyloučen byl Mikšan. A i další přesilovka Benátek byla využita po protiútoku, nikoliv po žádném zdrcujícím zámku. Michal Bárta vypálil hned po přejetí modré a Žigárdy neměl zcela čisté svědomí 0:2. I proto jej v bráně vystřídal Sedlář. Mora se do první pauzy snažila o kontaktní branku, jenže na dobře chytajícím Stejskalovi ztroskotali Černý i Kucharczyk.

V začátku druhé třetiny byla na domácích nadále patrná snaha, jenže Mora si přestala rozumět v rozehrávce a kombinaci. Pohledná akce proto přišla až ve 44.minutě, kdy se od modré opřel do kotouče Vyrůbalík, puk dokázal Stejskal jen vyrazit před sebe, do míst, kde stál nikým nekrytý Radim Kucharczyk, který pohodlně zavěsil 1:2. K vyrovnání měl poté blízko Čuřík, jenže v rozhodujícím momentu blafáku jej seknul Mrkvička a tak ze slibné šance vyrezultovala pro Moru jen přesilovka. Ta ale záhy vzala za své, neboť přes Kucharczykovu hůl zakopnul Kolmann a hlavní sudí měl ihned jasno o podražení. Benátky však byly rády, že přežily hru 4 na 4 a poté ani příliš nevynikaly v dohrávané zkrácené přesilovce. To platilo i nadále, protože hosté dostali k dobru další dvě slepené přesilovky, které hráli od 32.minuty.

Ovšem pouze do minuty 35. poněvadž v tomto čase sestřelil u mantinelu Kajínek Brančíka, který musel na střídačku v doprovodu spoluhráčů. Kajínek nejen vyrovnal počet hráčů na ledě, inkasoval i trest do konce utkání a oslabil svůj tým na pět minut. A přišla olomoucká chvíle. V přesilovce se Bartoňova rána od modré odrazila od zadního mantinelu zpět do brankoviště, čehož si jako jediný všiml Davídek, který posunul na Richarda Brančíka a olomoucký kapitán pohodlně vyrovnal 2:2. Pokračování přesilovky si ale domácí nechali vzít hlavním sudím, který při další olomoucké akci poslal na dvě minuty Mikela. Jenže Benátky si přesilovky také neužily, neboť vzápětí putoval za katr Hrach za držení.

Poslední třetina tak začínala v počtu 4 na 4. V této herní variantě se příliš neudálo, následná přesilovka Mory už ale znamenala vedení Olomouce. Zámek Olomouci nevyšel, když se však hra stěhovala zpět před Stejskala, překvapil hostující beky svým pasem Davídek a pohotovou ranou nachytal Stejskala Milan Ministr 3:2. Po minutě se Mora radovala opět. Michal Černý se rozjel jako blesk a hned po přejetí modré vypustil tvrdou pumelici přesně mezi Stejskalovy betony 4:2. Na víc ve 44.minutě podrazil Skořepa Bartoně a Mora si mohla připsat další přesilovkový úspěch. Bartoň se opřel do puku od modré, vyraženou střelu si vzal na hůl Milan Ministr a svým přesným zásahem vyhnal z brány Stejskala 5:2, kterého nahradil Nedvídek.

Hosté byli evidentně otřeseni, z čehož také ve 47.minutě vyrezultoval faul Drábka. Mora si ale dvouminutovku spíše užívala a zkoušela různé varianty kombinace. Vyšla až ta popřesilovková z 50.minuty. V ní se opět osvědčila spolupráce první pětky a Milan Ministr slavil svůj hattrick 6:2. O Osudu utkání bylo rozhodnuto, otázkou bylo, zda se domácím podaří ještě nějakou branku přidat. Mora však ve svém vražedném tempu mírně polevila a tak utkání spělo pomalu k poslední siréně. Těsně před jejím signálem, když se hrálo 4 na 4, se zjevil před Nedvídkem Petr Polodna a bekhendem dokázal zvednout touš nad jeho lapačku a dal tak výsledku definitivní podobu 7:2.

Ohlasy trenérů

Petr Vlk, trenér HC Olomouc:
"My jsme do zápasu nenastoupili v pohodě, v jaké jsme si představovali. Padly laciné branky, i když hráči byli pozičně dobře postavení, agresivita do těla před střelou chyběla. Před druhou třetinou jsme sáhli k určitým korekturám v sestavě, a pro danou situaci se nám formace složit povedlo. Zvláště v poslední třetině si kluci vyhověli, dali jsme góly, a když už se pak vede o určitý rozdíl, tak jsme vždycky u puku o krok dříve než soupeř. Spokojenost s výsledkem, ale cesta k němu nebyla jednoduchá, spíše hodně trnitá. Poslední třetina ale vyšla, chceme si z ní vzít mustr do dalších utkání."

Luděk Škaloud, asistent trenéra HC Benátky nad Jizerou:
"Utkání se nám hodnotí velmi špatně, dnešní výkon byl velmi špatný a tomu odpovídá i výsledek. Zápas se pro nás přitom vyvíjel dobře, přestáli jsme úvodní tlak, ze kterého mohli vytěžit vedení. Naopak do vedení jsme šli my, ale ve druhé třetině jsme o něj přišli. Dá se říct, že po velmi laciných brankách. Pak přišel faul, za který šel náš hráč na pět minut, musíme se podívat na video, jak to tam vůbec bylo, protože zákrok na takový trest se nám nezdá. Náš bek nám poté chyběl a to ovlivnilo i zbytek utkání. V úvodu třetí třetiny jsme dostali v oslabení další gól a to už naši hráči nezvládli. Nechci snižovat výkon domácích, který byl velmi dobrý."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.