7. 11. 2009 | Ondřej Nejedlo

Favorit první ligy odváží z Benátek všechny body

18., sobota 7. 11. 2009
Benátky n.J. - Chomutov BEN - CHM
Těžkého soupeře přivítali benátečtí hokejisté v 18. kole 1. ligy. Chomutov patří nesporně k favoritům celé soutěže a jeho kádr prošpikovaný zkušenými hokejisty patrně uhranul domácí borce. V dnešním zápase totiž Benátky sahaly minimálně po bodu a se Severočechy sehrály vyrovnanou partii. Byl to právě přehnaný respekt, který svazoval ruce, nohy a mysl Benáteckých, kteří nedokázali využít poněkud profesorský výkon Chomutova v prvních dvou třetinách. V závěrečné části hry se zápas lámal při trestném střílení domácích, ti touto šancí pohrdli a zkušení hosté kontrovali čtvrtou a rozhodující brankou. Nutno dodat, že vítězství Chomutova nakonec bylo zasloužené, protože tým trenéra Rulíka dokázal být efektivní vždy, když potřeboval.
Benátky n.J.: Stejskal (Nedvídek) - Drábek, Vála, Kajínek, Mrkvička, Kolmann, Pavlů, Ton - Bárta, Hudíček, J. Skořepa, Weiss, Kudrna, Kazatel, Krupka, Pabiška, Jech, Kica, Loskot, Urban, Špaček.
Chomutov: Hanuljak (Štěrba) - Pulpán, Bombic, Trefný, Pavlas, Malínský, Grof, Všetečka, Révay - Procházka, Mikšovic, Duda, Skořepa, Trochta, Jíra, Eiselt, Fiala, Tauš, Hašek, Domin, Míka.
Branky a nahrávky: 15. Urban (Weiss, Kudrna), 42. Urban (Weiss, Drábek) - 4. Hašek (Domin), 27. Duda (Grof, Jíra), 44. Z. Skořepa (Hašek, Jíra), 56. Z. Skořepa (Jíra, Pavlas). Rozhodčí: Ondřej - M. Jílek, Polonyi. Vyloučení: 7:10, navíc Trochta (CHM) 10 OT. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 358. Střely na branku: 27:39.

Fotogalerie

Komentář

Po úvodním oťukávání dostali domácí hned ve čtvrté minutě výhodu přesilové hry při vyloučení Eiselta, ovšem slušelo by se spíše napsat nevýhodu přesilovky, protože Benátečtí v posledních zápasech tyto situace naprosto nezvádají, a dnešek bohužel nebyl výjimkou. Ale zpět k líčení této první početní výhody – domácí hráči nejenže Hanuljaka vůbec neohrozili, ale dva obránci prohráli souboj v rohu kluziště s důrazným Petrem Dominem, který navíc přihrál před Stejskalovu branku zcela volnému Jaroslavu Haškovi, a ten procedil kotouč mezi Stejskalovými betony – 0:1! V dalších minutách se hra vyrovnala, větší šanci jsme registrovali v deváté minutě, kdy zůstal před Stejskalem opět zcela volný Zdeněk Skořepa, ale neproměnil. Povedenou akci předvedli domácí až v patnácté minutě, to Petr Weiss zachytil přesnou přihrávku na modré čáře, při úniku byl faulován, přesto zakončil, Hanuljak vyrazil puk na hůl opět Weisse, ten vrátil kotouč do chumlu, kde se nejlépe zorientoval Tomáš Urban a chladnokrevně prostřelil Hanuljaka – 1:1! Tento stav již vydržel do konce první třetiny, i když hosté měli ještě šanci, jak jinak než v benátecké přesilovce, ale Martin Trochta, ač tísněný Michalem Pavlů, vystřelil a jeho pokus na poslední chvíli vykopl Stejskal betonem.

Druhá třetina začala vyloučením Radka Dudy, ale Chomutov se v klidu ubránil, Benátky byly nebezpečnější až ve vlastní oslabeni, kdy Josef Skořepa zachytil zdánlivě ztracený puk, protlačil se do koncovky přes Trefného, ale Hanuljak si tyčku dobře pohlídal. Ve 26. minutě byl dosti přísně vyloučen po mužném souboji s hostujícím bekem Petr Weiss a za pár okamžiků podobně i Václav Drábek. Takovýto dar v podobě dvojnásobné převahy dovedl Chomutov zúročit, jmenovitě to byl střelec Radek Duda, jenž tečoval Grofovu ránu od modré přesně mimo dosah Stejskala – 1:2! Benátečtí se ve zbytku třetiny snažili srovnat skóre a nejblíže k tomu byli v konečně povedené přesilovce při vyloučení Trochty v 35. minutě, když Kolmannova střela vypadla Hanuljakovi k Jechovi a ten z úhlu netrefil prázdnou branku ... Domácí pak ve zbytku druhé části hry již přes veškerou snahu nepříznivý stav nesrovnali.

Do třetí třetiny vstoupil Chomutov o poznání aktivněji. Trenérské duo Rulík – Petrovka patrně svým hráčům připomnělo, že jen profesorský výkon by na vítězství nemusel stačit. Zvláště když domácí předvedli po pouhých dvou minutách posledního dějství svou dnešní nejhezčí akci - Petr Weiss poslal křížnou přihrávku přes celé hřiště na nedůsledně bráněného Tomáše Urbana a ten pohotově prostřelil Hanuljaka – 2:2! Chomutov však okamžitě zabral a domácí nevěděli, kam dřív skočit. Po devadesáti vteřinách od vyrovnání se kolem Stejskala roztočil takový kolotoč, že benátecká obrana ztratila orientaci, následovala rychlá přihrávka na Zdeňka Skořepu a střela do odkryté části Stejskalovy klece – 2:3! Ale Benátky nechtěly prohrát, ve 47. minutě Kajínkova střela od modré propadla Hanuljakovi lapačkou, ale zamířila mimo. O dvě minuty později Válovu tvrdou střelu vykopl Hanuljak na hůl Weisse, ten však puk za záda hostujícího gólmana nepropasíroval! Domácí v těchto fázích utkání mocně útočlli, ale hosté jim nezůstávali nic dlužni. Při jednom chomutovském ataku byl vyloučen domácí Kudrna, v závěru této početní výhody se ale dostal do brejku Daniel Špaček, jel sám na Hanuljaka a byl při pokusu o střelu evidentně faulován – trestné střílení! V tomto okamžiku se lámal zápas. K exekuci se postavil právě Špaček, ale Hanuljak vystihl jeho úmysl a samostatný nájezd zlikvidoval ... Domácí hráče tento moment určitě negativně poznamenal, naopak hosté právě nyní ukázali, co je to zkušenost a kvalita. Čtyři a půl minuty před koncem se gólově prosadili počtvrté - důležitou čtvrtou branku zaznamenal přesnou tečí Zdeněk Skořepa – 2:4! Závěr dnešního mače si hosté už pohlídali a zaslouženě si tak na zpáteční cestu do Chomutova přibalili tři ligové body. Ani domácí se dnes nemuseli za svůj výkon stydět, body dnes nevisely zase až tak příliš vysoko.

Ohlasy trenérů

Vladimír Petrovka, asistent trenéra KLH Chomutov:
"Myslím si, že po dvě třetiny to byl neurovnaný hokej. Byla tam řada vyloučení. Obě mužstva měla problémy s koncovkou. Rozhodující bylo, že ve třetí třetině dokázal Hanuljak chytit trestné střílení."

Milan Černý, trenér HC Benátky nad Jizerou:
"Mrzí mě, že když ve třetí třetině dokážeme vyrovnat, tak pak uděláme takové triviální chyby. Vyrovnáme, další formace pak opět dostane branku. Neobsadíme soupeře a čekáme, že nám odevzdá puk. Oni to pak sehrají pomalu do prázdné branky."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.