14. 12. 2009 | Jakub Mezlík, Tomáš Nejedlo

V gólové přestřelce braly Benátky pouze bod

30., pondělí 14. 12. 2009
Tábor - Benátky n.J. TAB - BEN
Útočný hokej se spoustou šancí a deseti góly nabídlo pětašedesát minut hokejového dramatu v Táboře. Benátky se stejně jako jejich soupeř trefily pětkrát, a tak o vítězi rozhodovaly až trestná střílení. V nich byli úspěšnější domácí hokejisté, jediný nájezd Benátek proměnil Martin Krupka, který pět minut před koncem vstřelil i důležitý gól zajišťující alespoň bod. Svěřenci trenéra Černého tak prohráli na ledě Tábora 5:6 po samostatných nájezdech.
Tábor: Kučera (náj. Klestil) - Poživil, Lukáč, Havran, Černý, Kudrna, Jank, Kanov, Kostourek, Červený, Padělek I., Nedorost, Šperger, Kocar, Kuchejda, Štrba, Rob, Ferebauer, Rindoš, Mrkvička
Benátky n.J.: Stejskal (12. Nedvídek) (posl. nájezd Stejskal) - Drábek, Hobza, Pavlů, Vála, Mrkvička, Kolmann, Kajinek, Tondr, Kica, Krupka, Loskot, Kudrna, Pabiška, Nevyhoštěný, Jech, Urban, Bárta, Kopic, Kazatel, Vařecha
Branky a nahrávky: 5. Šperger (Jank, Havran), 6. Rob (Lukáč, Štrba), 12. Nedorost (Šperger, Kocar), 15. Kuchejda (Štrba), 39. Červený (Kanov, Padělek I.), rozhodující nájezd Kostourek - 7. Kazatel (Vařecha, Vála), 14. Kica (Krupka, Kolmann, Jiří Kudrna), 19. Nevyhoštěný (Kolmann), 38. Bárta (Pabiška, Jech), 55. Krupka (Hobza). Rozhodčí: Zubzanda - Brejcha, Šperl. Vyloučení: 7:9. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 1080. Střely na branku: 46:38. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:4, 5:4, 5:5, 6:5.

Komentář

Hra nahoru dolu se spoustou šancí a také sedmi góly, taková byla první dvacetiminutovka pondělního utkání Tábora s Benátkami. V 5. minutě nejprve poslal domácí hokejisty do vedení Zdeněk Šperger, když po objetí branky přesně trefil mezery mezi betony přesunujícího se Stejskala – 1:0. Za minutu a půl zvyšoval už na 2:0 Luboš Rob, který se trefil podobně jako Šperger – po ledě mezi betony benáteckého gólmana. Benátky dokázaly zareagovat a bleskurychle snížily, Kučeru v domácí brance překonal dorážkou Milan Kazatel – 2:1. Gólová přestřelka pokračovala ve 12. minutě, kdy vrátil Táboru dvoubrankové vedení po přesné Špergerově přihrávce trefou do odkryté branky David Nedorost, jenž na červené čáře našlápl k sólu a vše zakončil třetí táborskou trefou – 3:1.

Na to se rozhodl reagovat benátecký trenér Černý a Stejskala nahradil v brance Michal Nedvídek. Ve 14. minutě snižoval Petr Kica, když tečoval střelu Kolmanna přesně do dolního rohu Kučerovy brány – 3:2. Gólové hody v první třetině pokračovaly. Za další minutu a půl se ovšem z brejku prosadil David Kuchejda a domácí vedli 4:2. Ani to ale ještě nebyl konec brankově nevídaně bohaté třetiny. Minutu před sirénou vrátil Benátky na dostřel svým důrazem na brankovišti Michal Nevyhoštěný – 4:3.

Po přestávce brankostroj na delší dobu ustal, góly začaly padat až v závěru prostřední části. Benátky se vyrovnání dočkaly ve 38. minutě. To totiž střela Michala Bárty propadl v pondělí velmi nejistému Kučerovi mezi betony a puk se doslova došoural za brankovou čáru - 4:4. Za pouhou minutu však bylo opět vyrovnáno. Bleskovou střelou ze vzduchu odpověděl Rudolf Červený a vrátil vedení opět na stranu Kohoutů – 5:4.

Domácím ale jednogólový náskok nakonec nevydržel. V 55. minutě zařídil vyrovnání na 5:5 trochu kuriózním způsobem Martin Krupka. Jeho střela se odrazila od zadního mantinelu a smolař večera Kučera si ji srazil za svá záda. Kotouč totiž trefil zezadu patu táborského brankáře, od níž se odrazil za čáru – 5:5.

V prodloužení měli více ze hry přecijen domácí Kohouti, ale pozorně bránící hosté v čele s gólmanem Nedvídkem již změnu skóre nedovolili, a tak vítěze musely určit samostatné nájezdy. V nich se domácí trenéři rozhodli poslat do branky mladého Klestila. Jako první se rozjel proti Nedvídkovi zkušený Ivan Padělek a přesným švihem trefil. Za Benátky kontroval Krupka střelou mezi Klestilovy betony. Druhým exekutorem v dresu s Kohoutem na prsou byl Milan Kostourek a provedl to stejně jako spoluhráč Padělek. Za hosty neproměnil Kica a už proti Stejskalovi pelášil Šperger. Netrefil však branku a vše tak bylo na Michalu Bártovi. Ani on nedal a Tábor si tak připsal bod navíc.

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!