26. 8. 2010 | Tomáš Nejedlo

V gólové přestřelce s Berounem úspěšnější Benátky

přát., čtvrtek 26. 8. 2010
Benátky n.J. - Beroun BEN - BER
Přípravné zápasy benáteckého celku se přehouply do své druhé poloviny a v sedmém mači v pořadí hráči od řeky Jizery přivítali soka z Berouna. První třetina příliš pohledný hokej nepřinesla, ale v té druhé si diváci přišli rozhodně na své - vždyť padlo celkem sedm branek. Benátky musely dotahovat dvoubrankové manko a nakonec v pořádné přestřelce zvítězily v poměru 6:4. Další utkání mají benátečtí hokejisté na programu poslední srpnový den, kdy budou cestovat do Písku.
Benátky n.J.: Stejskal (Peikrt) - Hrach, Kajínek, Vála, Tondr, Mrkvička, Hobza - Jech, Pabiška, Vařecha, Weiss, Klimt, Kopic, Liška, Krejčík, Skořepa, Hudíček
Beroun: Furch (32. Kareš) - Vošmik, Hertl, Lang, Nedvěd, Veselý, Malý, Vacek, Višňák - Pavel, Novotný, Žalčík, Vlček, Švagrovský, Hašek, Hafenrichter, Kupec, Rudovský, Sovík, Kotrba, Tuček
Branky a nahrávky: 24. Krejčík (Klimt), 32. Hobza (Mrkvička), 32. Weiss (Kopic), 32. Hrach (Kajínek), 34. Klimt (Krejčík), 41. Hudíček (Mrkvička) - 7. Kotrba (Višňák), 23. Kotrba (Sovík), 34. Novotný (Žalčík), 46. Pavel (Novotný). Rozhodčí: Wagner - Jecelín, Holec. Vyloučení: 12:11. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 110.

Komentář

Vstup do utkání se povedl berounskému celku. Nejprve po Švagrovského přiťuknutí Stejskalovo rameno trefil Hašek, ale v 7. minutě už se Medvědi radovali. Od modré pálil Višňák, těsně před brankou tečoval Adam Kotrba a puk zapadl přesně pod břevno - 0:1. V první části hry příliš pohledného hokeje diváci neviděli. Aktivnějším celkem byli přece jenom svěřenci trenérů Žemličky a Doležala, ale žádná další branka už nepadla. V samém závěru měl ostře nabito Vařecha, ale do černého nezamířil.

I vstup do druhé části měli lepší hosté. Nejprve totiž neproměnil velkou šanci Pabiška a na druhé straně kluziště ujel Adam Kotrba a svým druhým zásahem v utkání zvýšil překvapivě na 2:0 pro Medvědy. Ovšem radost hostům nevydržela dlouho. Lukáš Krejčík vybruslil do výhodné pozice a bekhendovou střelou po ledě překonal Furcha mezi betony - 1:2. V polovině utkání dostali domácí možnost dvojnásobné přesilovky a po dlouhém ostřelování Tomáš Hobza přece jenom překonal přemísťujícího se Furcha - 2:2. O patnáct vteřin později v pokračující přesilovce napřáhl Petr Weiss a jeho dělovka se zastavila až v síti, čímž byl dokonán obrat - 3:2.

To však z benátecké strany nebylo vše. Od Weissovy branky uběhlo pouhých osm vteřin, když Petr Hrach nahazoval téměř od červené čáry a k překvapení všech přítomných skončil touš v brance - 4:2. Po této brance rezignovaný Dominik Furch opustil brankoviště a nahradil jej Daniel Kareš. Brankostroj domácích se ale nezastavil. V čase 33:15 nahazoval Lukáš Krejčík, Karešovi puk propadl mezi betony a dojíždějící Tomáš Klimt už měl lehkou úlohu - 5:2. V tu chvíli se ke slovu dostaly i Berounští a po rychlé kombinační akce zakončoval pod víko Jiří Novotný - 5:3.

Do třetí části hry nastoupovaly Benátky ve dvojnásobné početní převaze, kterou po devatenácti vteřinách dokázaly využít. Od modré čáry pálil Mrkvička, Kareš dokázal vyrazit pouze před sebe a Tomáš Hudíček byl ve správný čas na správné místě - 6:3. 46. minuta přinesla opět zdramatizování utkání. Přesilovou hru využil Michal Pavel, když trefil ideálně prostor nad Stejskalovým ramenem - 6:4. Více branek už v utkání nepadlo, a tak se jejich počet zastavil na rovných deseti. Diváci tak rozhodně museli být spokojeni.

Ohlasy trenérů

Milan Černý, trenér Benátek
Spokojení jsme se dvěma třetinami. První třetina byla velmi špatná, je to asi tím, že se hůře dostáváme do zápasu. Když nevyvíjíme pořádné nasazení, tak to vypadá, jako když nikdo neví, co má hrát. Od druhé třetiny jsme se však rapidně zlepšili. Zápas jsme dokázali otočit v přesilových hrách. Ve třetí třetině se na ledě jiskřilo, tam malinko zaúřadoval rozhodčí. Závěr jsme, myslím si, kontrolovali. V zásadě jsem spokojený. Chtěl bych ještě dodat a není to žádné alibi, po zápase, který byl slušný a který jsme vyhráli, že zápasy zatím hrajeme v neúplné sestavě na tři útoky, kde není jisté, že všichni budou hrát stabilně první ligu. Strašně jsme rádi, že někteří naši kluci chodí hrát za Bílé Tygry s extraligovými soupeři, protože na těchto zápasech se jim zvyšují zkušenosti. Jsem rád, že je tam trenér využívá. Toto jasně dokazuje přínosnou spolupráci mezi farmou a prvním týmem a tak to má být.

Jiří Doležal, asistent trenéra Berouna
První třetina byla podle našich představ. Hráli jsme to, co jsme chtěli. Také jsme v ní zvítězili. Nepovedl se nám však úsek ve druhé části hry, kdy jsme inkasovali čtyři slepené branky, to s klukama otřáslo. Poté jsme se nějakou dobu hledali. Třetí třetina vypadala hodně slušně. Zápas byl bojovný, nechybělo mu nasazení. Bylo tam hodně faulů, které si nemyslím, že byly z přemíry snahy našich hráčů nebo soupeřových. Spíš se na tom trochu podepsal výkon rozhodčího. Jsme rádi, že se zápas dohrál tak, jak se dohrál. S druhou třetinou však nemůže být spokojenost.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.