22. 9. 2010 | Tomáš Nejedlo

Hradec utržil v Benátkách nečekaný debakl!

3., středa 22. 9. 2010
Benátky n.J. - Hr.Králové BEN - HKR
Třetí kolo prvoligové soutěže nepřipravilo svým losem benáteckým lehký úkol. K Jizeře přijel kvalitní celek Hradce Králové. Jakým způsobem se Benátečtí se svým sokem ovšem vypořádali, bylo vskutku obdivuhodné. Tři přesilovkové branky a tři trefy dokonce ve vlastním oslabení východočeský celek doslova ohromily! Svěřenci trenérů Mičky a Slabého tak z Benátek nakonec odjeli s pořádným debaklem 2:8. Hattrickem se na destrukci soupeře podílel Tomáš Urban.
Benátky n.J.: Stejskal (Nedvídek) - Kolmann, Pavlů, Drábek, Kajínek, Vála, Hobza, Tondr - Kica, Urban, Nevyhoštěný, Loskot, Klimt, Krejčík, Jech, Skořepa, Vařecha, Kopic, Pabiška, Hudíček, Weiss
Hr.Králové: Luňák (26. Blažíček) - Horák, Křetínský, Čáp, Hendrich, Táborský, Chmelíř, Seidl - J. Hruška, Roubík, Kadlec, Budínský, Moskal, Volráb, Berger, Kubica, O. Hruška, Valášek, Březina, Macháň
Branky a nahrávky: 5. Pabiška (Kolmann, Pavlů), 8. Urban (Nevyhoštěný, Kica), 15. Jech (Pavlů, Skořepa), 19. Pabiška (Kopic), 26. Klimt (Kolmann, Krejčík), 47. Urban (Kica, Nevyhoštěný), 54. Urban, 56. Kica - 31. Roubík (Chmelíř), 37. J. Hruška (Roubík, Kadlec). Rozhodčí: Pavlovič - M.Svoboda, Zavřel. Vyloučení: 9:5. Využití: 3:2. V oslabení: 3:0. Diváci: 363. Střely na branku: 49:28.

Komentář

Jeden z nejvydařenějších zápasů svého zatímního účinkování v první lize sehráli benátečtí hokejisté proti hradeckým Lvům. Ti by naopak na dnešní tvrdý direkt jistě co nejdříve zapomněli. Hradečtí podcenili zejména úvod zápasu, v němž rozhodně nebyli dravými šelmami a spíše připomínali ospalého krále zvířat.

V úvodních minutách zápasu sice dvakrát zahrozili hosté, ale pak se v krátkém sledu nechali vyloučit za shodný faul kolenem Táborský a Jan Hruška a domácí toho dokázali využít. Táborský už sice skočil z trestné lavice na led, ale mohl jen sledovat, jak poměrně lehká střela Marka Pabišky proklouzla Luňákovi přes vyrážečku do sítě – 1:0. Benátky zůstaly při chuti a Hudíček s Nevyhoštěným byli blízko ke skórování, to se podařilo zrealizovat až Tomáši Urbanovi, který překvapil stíněného Luňáka střelou od mantinelu – 2:0. Při vyloučení Kici se Hradec nedokázal prosadit, po ztrátě kotouče na útočné modré vyrazili domácí do rychlého kontru, Skořepa oslovil Pavlů, jeho střelu Luňák jen ztlumil a dojíždějící Ctibor Jech opuštěný puk zametl do hradecké sítě – 3:0. Hradecká lavička si musela vyžádat oddechový čas, ale příliš to nepomohlo. Ještě v závěru první části hry se dnes podruhé prosadil z úhlu najíždějící Marek Pabiška, podíval se, kde má hradecký gólman mezeru a vymetl pavučiny v pravém horním rohu hradecké klece – 4:0.

Benátky zůstaly při chuti také v úvodu druhé třetiny. Nevyhoštěný přiťukl Urbanovi, kterého ještě Luňák fantasticky vychytal. 24. minuta znamenala vyloučení hostujícího Hrušky, které bylo potrestáno. A byla to akce jako z hokejové učebnice. Krejčík našel Kolmann, který ač mohl dávno střílet, vyčkal na ideální čas pro přihrávku na najíždějícího spoluhráče Tomáše Klimta, pro nějž už nebylo žádným problém zamést touš do odkryté klece - 5:0. O minutu později došlo v hradecké brance ke střídání. Nepříliš jistého Filipa Luňáka nahradil Robin Blažíček, který tak zažil prvoligovou premiéru. Není bez zajímavosti, že celou letní přípravu tento mladý brankář strávil s benáteckým týmem. Hradec se branky dočkal přesně polovině utkání. Vyloučení Drábka potrestal svým gólem kapitán Jaroslav Roubík, když zblízka nedůsledně bráněn uklidil puk za Stejskala - 5:1. Blažíček se poprvé zapotil ve 34. minutě, když hokejkou vyrazil pokus Nevyhoštěného. Ke konci druhé periody se hostům podařilo podruhé skórovat. Opět v přesilové hře byl na konci pohledné kombinace Jan Hruška - 5:2. Minutu před druhou sirénou uháněl sám na Blažíčka domácí Skořepa. Mladý gólman z tohoto souboje vyšel vítězně, když vyrážečkou zakročil.

Třetí část hry začala velkou šanci Východočechů. Kadlec ani nadvakrát nedokázal Stejskala překonat a dokumentoval tak, že štěstí se jeho týmu v tomto zápase moc nedrželo. V počátku 44. minuty v oslabení ujel Kica, udělal Blažíčkovi perfektní blafák a zřejmě trefil oblouk uvnitř branky, odkud se puk odrazil ven. Brankový sudí rozsvítil červené světlo, jenže slovenský sudí Pavlovič dal na radu čárového rozhodčího a branku neuznal! Benáteckým to příliš vadit nemuselo, protože o tři minuty později se kus černé gumy odrazil k Tomáši Urbanovi, který se nerozpakoval a křížnou střelou překvapil Blažíčka - 6:2. Hokej parádní úrovně v rychlém tempu pokračoval. Šest minut před koncem základní hrací doby Tomáš Urban zkompletoval svůj hattrick. Dokázal totiž potrestat obrovskou hrubku Chmelíře v rozehrávce a střelou k tyči rozesmutnil Robina Blažíčka - 7:2. Branky se nakonec dočkal také rychlík Petr Kica, když si v dalším úniku v oslabení tentokrát věděl rady - 8:2. Završil tak gólově plodné utkání, ve kterém padlo celkem deset branek. Přítomní diváci museli být spokojeni, Hradečtí naopak sklesle opouštěli s debaklem na bedrech ledovou plochu.

Ohlasy trenérů

Milan Černý, trenér Benátek nad Jizerou
"Dnes se mi bude spát dobře, doufám, že ne euforicky. Utkání jsme dovedli dobrou hrou do vítězství. Jsem samozřejmě spokojený. Jsem rád, že i když jsme za stavu 5:0 dostali dvě branky, tak jsme zápas s tak kvalitním mužstva, kterým bezesporu Hradec Králové je, zvládli. Utkání jsme dokázali vrátit na naší vlnu a neudělali jsme z něj žádné drama. Kdybychom za stavu 5:2 dostali branku, tak by to asi bylo ještě složité. Na konci druhé třetiny jsme malinko polevili, zákonitě jsme za to byli potrestáni dvěma brankami. To bychom si neměli dovoli, avšak nejde odehrát šedesát minut absolutně koncentrovaně."

Jiří Slabý, asistent trenéra Hradce Králové
"Zápas jsme začali dobře, měli jsme dvě vyložené šance, které jsme nedali. Pak přišla dvě vyloučení, ve kterých soupeř vstřelil dvě branky, což jsme nezvládli. Místo toho, abychom 2:0 vedli, tak jsme prohrávali 0:4. Myslím si, že jsme poté snížením vykřesali jiskřičku naděje. Domnívám se, že za stavu 2:5 ztrácel domácí tým půdu pod nohama. Báli se o výsledek, navíc jsme si vytvořili nějaké šance, ale bohužel jsme až moc riskovali a vyrobili hrubé chyby, které rozhodly o výsledku. To nás definitvně zlomilo."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.