9. 10. 2010 | Pavel Zeman, Jaroslav Svoboda

Benátky v Jihlavě těsně prohrály

8., sobota 9. 10. 2010
Dukla - Benátky n.J. JIH - BEN
Benátečtí hokejisté se z Vysočiny vrací prázdnou, na Dukle prohráli pouze o jediný gól 2:3. Nic našim hokejistům nepomohly ani dva zásahy Tomáše Urbana. Ten také poslal Benátky do vedení, ale ještě v první třetině srovnal zužitkovaného trestného střílení Oldřich Bakus, do sirény poslal svou první trefou v utkání domácí do vedení Michal Jeslínek. Právě on a Bakus byli strůjci domácí vítězství, vzájemnou spolupráci si totiž zopakovali i za stavu 2:2 v 52. minutě. Na tuto trefu již Benátečtí odpovědět nedokázali.
Dukla: Řehoř - Ficenc, Suchý, Malena, Šidlík, Kaláb, Posmyk, Dobrovolný, Staněk - Hodek, Bakus, Čachotský - Pitule, Zeman, Krupka - Jeslínek, Padělek, Man - Škumát, Hollý, Bezděk
Benátky n.J.: Nedvídek (38. Stejskal) - Kolmann, Rýgl, Tondr, Hobza, Müller, Mrkvička, Vála - Dušek, Špaček, Klimenta - Kica, Skořepa, Nevyhoštěný - Klimt, Urban, Krejčík - Jech, Pabiška, Kopic
Branky a nahrávky: 11. Bakus (TS), 18. Jeslínek (Bakus), 52. Jeslínek (Bakus, Čachotský) - 6. Urban (Krejčík, Müller), 38. Urban (Rýgl, Špaček). Rozhodčí: Jílek - Suchánek, Brejcha. Vyloučení: 8:7, navíc Ficenc (JIH) 10 min. OT. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 1522. Střely na branku: 42:31. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.

Komentář

Po sedmém kole dělilo oba soupeře sedm bodů. Pro Jihlavu hrálo nejen lepší postavení v tabulce, ale také mizerná bilance Benátek na hřištích soupeřů. Ze 3 zápasů 0 bodů a skóre 2:8.

Z jihlavských hokejistů byla od první minuty cítit touha po nápravě zkaženého zápasu s Táborem, kdy Jihlavští prohráli na svém ledě 1:2. Začátek sobotního klání však připomínal právě zmíněný duel s Kohouty. V první třetině totiž poslal hosty do vedení Tomáš Urban. Dvoumetrový pořízek využil perfektního pasu Krejčíka a zakončil přečíslení 2 na 1 střelou nad Řehořovo rameno - 0:1.

Další ztrátu bodů už ale Dukla nechtěla připustit za žádnou cenu. Dravý Oldřich Bakus byl v 11.minutě zastaven, když ujížděl sám na brankáře, jen za cenu faulu. Proti nařízenému trestnému střílení nikdo neprotestoval. Jihlavský kapitán při něm svým typickým způsobem roztáhl nohy Nedvídka a poslal mu kotouč tam, kam se podle Roberta Záruby sluší a patří - 1:1.

Diváky nadchla situace z 18.minuty, kdy Michal Jeslínek okopíroval svým pohybem modrou čáru a rychlým švihem do protipohybu Nedvídka dostal domácí do vedení 2:1. To jihlavským barvám vydrželo až do 38.minuty. Za hosty skóroval opět Tomáš Urban - 2:2. Vyrovnávací trefu už neviděl gólman hostí, Nedvídek, který odkulhal o necelou minutu dříve do kabin a přenechal místo mezi tyčemi kolegu Stejskalovi.

V závěru druhé dvacetiminutovky se puk letící z hole Ficence dostal nepovoleným způsobem mimo led a tak šli domácí do tří. Klíčový moment utkání Benátky nezvládly. Vyjma jedné propagační střely se k ničemu nedostaly.

Třetí třetina nabídla, stejně jako dvě předchozí, neskutečnou porci bojovného hokeje. O trochu více štěstíčka měli hokejisté jihlavské Dukly. V 52.minutě zapracoval fantastickým způsobem obránce Suchý. Nejprve geniálním položením se na led zabránil rychlému přečíslení, a Dukla tak mohla zavést puk do útočného pásma. A právě po střele nenápadného, zato bezchybného jihlavského obránce vznikla ohromná skrumáž před Stejskalem. Díky důrazu Michala Jeslínka v brankovišti mohli červenožlutí slavit vedení 3:2. To udrželi až do závěrečného hvizdu.

Utkání osmého kola nabídlo především řadu důrazných soubojů. Tvrdé hity domácího beka Maleny či forvarda Bezděka byly jak vystřižené ze zápasů kanadskoamerické NHL. Hosty z Benátek držely nad vodou výkony obou brankářů a přesná muška Urbana. Shrnuto podtrženo: 3:2.

Ohlasy trenérů

Luděk Škaloud (asistent trenéra Benátek): „Prvně musím pogratulovat soupeři k vítězství. Utkání ovlivnilo několik faktorů. Zdravotní stav našich obránců je dost tragický. Čtyři beci základní sestavy nám nehrají a v průběhu druhé třetiny se nám zranil Vála, který musel odstoupit. Dostali jsme se sice do vedení, ale paradoxně jsme při naší přesilovce udělali penaltu, ze které Jihlava vyrovnala. Další faktor, který ovlivnil výsledek byla naše nevyužitá přesilovka 5 na 3. Soupeř měl ve druhé třetině navrch. My dokázali srovnat a stav 2:2 nám vyhovoval. Ve třetí části jsme nedokázali moc zaměstnat brankáře Jihlavy. Nenašli jsme sílu utkání dovést do vítězného konce.“

Patrik Augusta (asistent trenéra Jihlavy): „Jsme spokojenější. Benátky byly velice houževnatým týmem. Bojovalo se o každý metr ledu. Opticky jsme byli lepší, bohužel jsme se nedokázali prosadit v předbrankovém prostoru. Oproti minulému zápasu jsme si tu cestu za vítězstvím našli. Brankář Řehoř nás tam párkrát podržel a já si myslím, že jsme dnes byli o ten gól lepší. Jsme rádi, že hráči takhle bojují. Pokud to tak půjde dál, určitě se to zlomí a v dalším zápase nám tam spadne víc gólů.“

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!