13. 10. 2010 | Tomáš Nejedlo

Benátky proti Táboru ukončily sérii bodového půstu

9., středa 13. 10. 2010
Benátky n.J. - Tábor BEN - TAB
V 9. kole první hokejové ligy přivítali benátečtí hokejisté soupeře z Tábora. Jihočeši se před utkáním pohybovali o příčku právě nad soupeře od Jizery, který předchozích pět utkání prohrál. A právě proti Kohoutům svěřenci trenérů Černého, Škalouda a Nečase ukončili tuto nelichotivou sérii a po výhře 4:2 tak oslavili třetí domácí vítězství v této sezóně. Prapor hostí drželi nad vodou především brankář Čech a Martin Štrba, autor dvou branek. V příštím kole Benátky přivítají opět na domácím ledě v sobotu jihočeský Písek.
Benátky n.J.: Vošvrda (Stejskal) - Kolmann, Drábek, Trončinský, Rýgl, T. Mrkvička, Müller, Hobza, Kajínek - Pabiška, Nevyhoštěný, Kica, Klimt, Krejčík, Jech, Skořepa, Vařecha, Liška, Kazatel, Hudíček, Urban.
Tábor: Čech (Klestil) - Kudrna, Lukáč, Kanov, Havran, Koktan, Petráček, Černý - Heřman, Šperger, Kocar, Kostourek, Štrba, Andres, V. Mrkvička, Krätzer, Török, Vild, Padělek, Kolomý, Nedorost.
Branky a nahrávky: 6. Krejčík (Klimt, Urban), 20. Skořepa (Jech, Nevyhoštěný), 49. Hudíček (Jech), 59. Nevyhoštěný (Kica) - 44. Štrba (Koktan, Andres), 55. Štrba (Kostourek, Török). Rozhodčí: Florian - Bertlík, Koskuba. Vyloučení: 7:8 + navíc Kostourek (TAB) trest ve hře. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 339. Střely na branku: 49:24.

Fotogalerie

Komentář

Domácí do utkání přivítali se svém středu tři hráče kádru extraligového libereckého mužstva. V brance se navíc poprvé v sezóně představil urostlý Tomáš Vošvrda, v obraně pak nastoupili Marek Trončinský a Martin Rýgl. Benátky začaly zostra a již po necelých pěti minutách hry Skořepa vybídl ke skórování Kicu, který ovšem před brankou na puk nedosáhl. Na konci 6. minuty se už poprvé měnilo skóre. Urban našel přihrávkou přes šíri hrací plochy Klimta, jehož střela se od plexiskla za brankou odrazila k Lukáši Krejčíkovi, který svým prvním gólem v benáteckém dresu poprvé v utkání rozsvítil červené světle - 1:0. V polovině první třetiny se osmělili také hosté. Andres našel volného Mrkvičku, kterého v obrovské šanci vychytal ležící Vošvrda. V následné dvojnásobné přesilovce měli domácí dvě velké příležitosti. Nejprve pálil těsně nad Rýgl a poté trefil dokonce tyčku kapitán Klimt! Druhé branky se Benátky dočkaly šest vteřin před první sirénou. Jech našel Josefa Skořepu, který z velkého úhlu trefil přesně síť - 2:0.

Prostřední část hry by se dala nazvat třetinou promarněných šancí – a to na obou stranách. Nejprve v rychlém sledu dvakrát zahrozili domácí, byl to Kica, který mohl navýšit skóre na tříbrankový rozdíl, ale z jeho dvou velkých šancí nebylo nic, protože čaroval dnes jistý Čech. Za necelou minutu zachytil kotouč Urban a v samostatném nájezdu byl faulován, zcela po právu tedy dostal šanci v podobě trestného střílení, ale jeho bekhendový blafák likvidovala Čechova lapačka. Hosté pochopili, že k bodovému zisku musí zvýšit obrátky a také domácí gólman Vošvrda musel dokazovat, že je schopen kdykoli rovnocenně zaskočit v extraligové brance Bílých Tygrů. Vytáhl se hlavně ve 29. minutě proti Špergerovi a v Benátkách dnes večer přítomný Marek Pinc musel uznale zatleskat. Jen o pár sekund později byl znovu penaltově faulován Urban, ale trestalo se jen dvouminutově a to hned dvakrát, když za katr putoval Török a za chvilku i Černý. Domácí však dvojnásobnou přesilovkou pohrdli, opět svou šanci spálil Urban. Po chybě dvojice Kolmann – Drábek na útočné modré se dostal ve 32. minutě do brejku Štrba, ale Vošvrda opět zachoval klid a Benátecké podržel. O čtyři minuty později vybídl k samostanému nájezdu Urban Klimta, ale ten střelou po ledě na Čecha nepřekvapil. Možná ještě lepší zákrok vytáhl exhavířovský gólman jen o půl minuty později a znovu proti Klimtově střele a následné dorážce Trončinského. Benátky se ještě ve zbytku třetiny poměrně v pohodě ubránily táborské přesilovce při vyloučení Kajínka. Skóre se tedy nezměnilo, zápas byl nadále zcela otevřený.

Ve správném dramatu má děj vrcholit v závěru a přesně tak tomu bylo v závěrečné třetině dnešního mače. Po necelých dvou minutách dostali Kohouti šanci v podobě přesilovky po vyloučení Hudíčka, dlouho nic moc nepředváděli, ale v závěru této početní převahy přece jen udeřili a rázem se vrátili do zápasu. Byl to důrazný Martin Štrba, který přesnou střelou k tyči vstřelil důležitý kontaktní gól – 2:1. Domácí se o chvíli později museli znovu bránit při vyloučení Rýgla a taktak, že neinkasovali z hole Töröka. Nejlepší odpověď ale nalezla dvojice Jech - Hudíček ve 49. minutě, forčekující Jech zachytil nepřesnou rozehrávku Havrana, potáhl puk po pravém křídle a prudce přihrál před branku na najíždějícího štírka Tomáše Hudíčka, který, ač tísněn, dovednou tečí nasměroval kotouč přesně pod víko Čechovy svatyně – 3:1. Poslední desetiminutovku načala jalová přesilovka domácích při vyloučení Petráčka, skóre se nijak nepohnulo, a tak musel přijít zákonitý trest. Kohouti se dostali do tlaku při vyloučení Urbana a dvě sekundy po jeho návratu na led se také brankově prosadili. Byl to znovu Martin Štrba, který nadvakrát překonal sedícího Vošvrdu – 3:2. Zápas gradoval, šance byly na obou stranách, Kudrna jen za cenu faulu hasil požár před již prázdnou Čechovou brankou, ale Benátky po minutě své přesilovky špatně vystřídaly a Kohoutům se na poslední vteřiny nabízela možnost hry bez brankáře 6 na 4. Ale vše bylo jinak – po buly se dostal k puku Michal Nevyhoštěný, vytáhl si Čecha do strany a neomylně zavěsil pod horní tyčku – 4:2. Po závěrečném hvizdu ještě dostal trest ve hře za najetí do hlavního rozhodčí Floriána táborský Kostourek.

Ohlasy trenérů

Milan Černý, trenér HC Benátky nad Jizerou
" Nebyli jsme v lehké situaci, ale necítili jsme žádné napětí. V žádném utkání jsme vyloženě nepropadli. Dnes jsme měli v kádru tři hráče z Liberce. Nemůžeme ale počítat, že to tak bude vždycky. Na Tygrech nesmíme být závislí. Naopak my jsme tu od toho, abychom dodávali hráče jim. V koncovce máme dluh, byl bych rád, kdyby se prosazovali i další hráči. Buď ti, kteří skórovali vloni, nebo někdo zcela nový. Dnes jsme za stavu 2:0 měli spoustu šancí, abychom odskočili do výraznějšího vedení. Místo toho jsme Táboru umožňovali, aby byl stále v kontaktu."

Arpád Györi, asistent trenéra Hockey Club Tábor
" Jeli jsme sem uhrát tři body, bohužel naše hra byla od začátku špatná. Svými chybami jsme dali domácím šancí, aby nám utekli až na 2:0. Do druhé třetiny jsme si něco řekli, ale začátek jsme měli opět špatný. Můžeme děkovat Kubovi Čechovi, že jsme nedostali víc gólů. Když jsme pak snížili na 1:2 a trochu se dostali do hry, tak jsme v zápětí opět inkasovali. Bohužel naše hra byla dnes špatná, chyběla nám bojovnost a trošku srdíčka."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.