27. 10. 2010 | Michal Sabó, Michal Sabó, Tomáš Nejedlo

Benátky neudržely dvoubrankové vedení a přenechaly Litoměřicím body

13., středa 27. 10. 2010
Litoměřice - Benátky n.J. LTM - BEN
Hokejisté Benátek jeli na led Litoměřic posíleni o dvojici noviců, útočníků Steinera a Divíška. V průběhu druhé třetiny si i díky jedné asistenci Ondřeje Steinera vypracovali hosté nadějné dvoubrankové vedení, avšak Stadion v dalším průběhu utkání za mohutného povzbuzování téměř dvou tisícovek příznivců zápas dokonale otočil. Pro Benátky je prohra o to krutější, protože rozhodující branku inkasovaly až v 59. minutě! Litoměřice tak o svou domácí neporazitelnost nepřišly, Benátky na svůj první letošní bod z kluziště soupeře stále marně čekají.
Litoměřice: Volke (Sklíba) - O. Kříž, Martinka, Stříteský, Macek, Kolbaba, Vobořil, Brož - Šinágl, Přeučil, Hašek - Slížek, Horčička, Heinisch - Rindoš, Rod, Novák - Bojer, P. Kříž, Hlusička - Kauschitz
Benátky n.J.: Vošvrda (60. Stejskal) - Kolmann, Tondr, Vála, Pavlů, Rýgl, Mrkvička, Kajínek - Kica, Kopic, Liška, Steiner, Urban, Pabiška, Klimt, Divíšek, Skořepa, Jech, Krejčík, Nevyhoštěný, Kazatel
Branky a nahrávky: 29. Hlusička (P. Kříž), 53. Hašek (Šinágl), 59. Heinisch (Horčička) - 23. Krejčík (Steiner), 25. Urban (Krejčík). Rozhodčí: Kubeš - Arazimová, Špringl. Vyloučení: 8:9. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1770. Střely na branku: 29:34.

Komentář

Úvodní část ovládli hosté z Benátek. Svým aktivním napadáním přiváděli často domácí obranu do úzkých. Hra se tedy nejčastěji odehrávala na v obranném pásmu Stadionu a nejvíce práce měl brankář Volke. Nebezpečný byl zejména obr v útočný řadách Benátek Tomáš Urban, který si vytvořil několik šancí. Za domácí měl největší šanci na skórování obránce Milan Vobořil, který byl na levém kruhu úplně sám, ale minul. V závěru úvodní dvacetiminutovky se Litoměřicím naskytla příležitost dvojnásobné početní převahy, ale zůstala zatím nevyužita. Do kabin tak mužstva odcházela za bezbrankového stavu.

Domácí dohrávali v úvodu druhé části dvojnásobnou přesilovku, ale ta zůstala nevyužita. Ze strany Benátek proto přišel trest. Po nahrávce zpoza branky na levý kruh prostřelil Volkeho ranou k tyči Lukáš Krejčík a hosté tak vedli. O dvě minuty později byl vyloučen domácí Macek a hosté trestali podruhé. Po přihrávce prvního střelce Krejčíka zvýšil na dvoubrankový rozdíl Urban. Poté se ale domácí zvedli a začali hrát o mnoho aktivněji. Začali si tvořit šance a se šancemi obvykle přichází i góly. To se potvrdilo ve 29. minutě a postaralo se o to duo Pavel Kříž – Jakub Hlusička. Pavel Kříž zavezl kotouč do útočného pásma, zadovkou přihrál na Hlusičku a ten prostřelil Vošvrdu mezi betony. Do druhé sirény se šance střídaly na obou stranách, ale žádný gól již nepřibyl. Po dvou třetinách tak byli hosté stále o jeden gól napřed.

Polovina závěrečné dvacetiminutovky vůbec nenasvědčovala obratu, který měl následovat. Hra byla spíše vyrovnaná, šance se objevovaly spíše na straně hostů. Na začátku druhé poloviny třetí třetiny byl vyloučen Kajínek. Litoměřičtí v přesilové hře nejen vyrovnali bilanci využitých přesilovek, ale hlavně celkové skóre. Průnik do hostující obrany zakončil Šinágl přesnou přihrávkou na Jaroslava Haška, který prostřelil Vošvrdu k levé tyči. Domácí byli velice pozvbuzeni vyrovnávací brankou, ale šance neubývaly ani na straně hostů. Až do 59. minuty to vypadalo, že zápas skončí po základní hrací době remízou. Zhruba minutu a půl před koncem po střele Horčičky z levého kruhu Vošvrda vyrazil kotouč betonem a Martin Heinisch z pravého kruhu dorazil do úplně odkryté branky. V posledních okamžicích třetí části ještě hosté tlačili, ale z tlaku vyrovnání nevytěžili. Domácí neporazitelnost Stadionu tak stále trvá. Litoměřičtí porazili Benátky 3:2

Ohlasy trenérů

Daniel Tvrzník, trenér HC Stadion Litoměřice
Já musím souhlasit s kolegou, že dnes vyhrál šťastnější tým. My jsme utkání nezačali dobře. Začali jsme hrát až od stavu 0:2. Myslím si, že jsme na soupeře byli dobře připraveni. Byli jsme si vědomi přípravného utkání před sezonou, kdy jsme doma podlehli 0:3. Tenkrát nás soupeř docela přejel. Dnes jsme proto měli z utkání trochu obavy. Na začátku utkání jsme hráli dost vlažně a jen třikrát vystřelili na branku. Pak těžko můžeme vyhrávat. Ale od druhé třetiny jsme začali hrát jednodušší hokej a podařilo se nám snížit. Bohužel, pak přišla série našich zbytečných vyloučení a zbytek druhé třetiny jsme odehráli ve čtyřech. Ve třetí třetině jsme šli za body silou vůle a podařilo se nám vstřelit šťastné branky. Tyto tři body jsou pro nás důležité. Opět se nám podařilo před fantastickým publikem otočit utkání. Chtěl bych divákům poděkovat za tu výbornou atmosféru. Teď bychom potřebovali ještě vozit body i z venku. Možná to dnes vypadalo i na nejhorší utkání sehrané na domácím ledě, ale ono je to také závislé na soupeři. Benátky hrají nepříjemný, celoplošný hokej a i když jsou v tabulce tam, kde jsou, tak si myslím, že tam nepatří. Pro nás to byl dnes nepříjemný soupeř a i složením týmu patří v tabulce výše. Je něco jinéhom hrát pohledný hokej, jako třeba proti Hradci, který hraje ofenzivně a hrát proti týmu, který výborně brání. To už ten zápas tak hezky nevypadá. Dnes se na krásu hrát nedalo. Dnes podaly dobrý výkon i dvě posily, Lukáš Rindoš a Honza Bojer, kteří zaskakovali za marody.

Luděk Škaloud, asistent trenéra HC Benátky nad Jizerou
Bylo to pro nás nešťastné utkání, kdy jsme podali vcelku dobrý výkon, přestože náš tým je trochu zdecimovaný zraněními a nemocemi. Chtěl bych hráčům poděkovat, protože opravdu podali dnes kvalitní výkon. Bohužel, vedení 2:0 jsme nedokázali udržet. Nebylo to tím, že by nás soupeř přehrával, ale dostali jsme laciné branky, které utkání rozhodly. První branku jsme inkasovali v situaci, kdy jel útočník do čtyř našich hráčů a prostřelil je. Druhou jsme dostali v oslabení v situaci, která se dala ubránit. O třetí brance se mi ani nechce hovořit. Dále nechápu některá rozhodnutí rozhodčího. Měli jsme dva zraněné hráče do krve, jedno zraněné koleno a za to ani jeden trest pro soupeře. Poslední trest jsme dostali při střídání brankářů, prý za zdržování. Tomu nerozumím. Nicméně musím pogratulovat soupeři, který otočil utkání, které se pro něho nevyvíjelo dobře. Dneska asi vyhrál šťastnější tým. My máme problém střílet branky. Dnes nastoupil jako zkušený hráč Ondra Steiner, jinak hrají mladí a tím i méně zkušení hráči. V málo kterém odehraném utkání v letošní sezoně nás soupeř přehrával. Většinou jsme byli aktivnější my, ale problém bylo a je vstřelit branku. Ale na krásu se hrát nedá, a proto jsme tam, kde jsme.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.