30. 10. 2010 | Tomáš Nejedlo

Kadaň otočila v Benátkách skóre a bere všechny body

14., sobota 30. 10. 2010
Benátky n.J. - Kadaň BEN - KAD
Benátečtí hokejisté zápas 14. kola první hokejové ligy proti SK Kadaň rozehráli stejně dobře, jako ve středu v Litoměřicích. Po závěrečném hvizdu však odcházeli z ledu stejně zklamáni. Podlehli totiž opět těsným rozdílem a jejich situace v tabulce soutěže není nikterak růžová. Středočechy poslal do vedení střelou od modré Rýgl, za hosty v úvodu třetí části vyrovnal Mikšovic a vítěznou branku vstřelil ve dvojnásobné přesilovce Trefný.
Benátky n.J.: Stejskal (Nedvídek) - Rýgl, Kolmann, Kajínek, Pavlů, Mrkvička, Vála, Tondr - Kica, Weiss, Bárta, Kopic, Liška, Divíšek, Steiner, Pabiška, Klimt, Skořepa, Hudíček, Nevyhoštěný
Kadaň: Závorka (Jarina) - Trefný, Szakal, Hlubuček, Mazanec, Přindiš, Všetečka, Zmeškal - Fiala, Freiberg, Charousek, Klíma, Balázs, Kadlec, Mikšovic, Mužík, Ton, Bursík, Boušek, Rohan, Eiselt
Branky a nahrávky: 15. Rýgl (Kajínek, Skořepa) - 44. Mikšovic (Boušek, Eiselt), 52. Trefný (Balázs, Eiselt). Rozhodčí: Ondřej - Dančišin, Matějček. Vyloučení: 4:7 + navíc Fiala (KAD) 10 minut OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 329. Střely na branku: 32:31.

Komentář

Že v zápasech Kadaně a Benátek nepadá příliš branek, jsme se přesvědčili v minulých ročnících. Oba celky si totéž převedli také do další sezóny. V prvním vzájemném duelu padly pouze tři góly. První šanci v utkání měl hostující celek. Fiala se zjevil sám před Stejskalem, scházel mu však dobrý metr, aby dosáhl na puk. Na konci 9. minuty se z čista jasna objevil v dobré příležitosti Martin Szakal. Jeden z benáteckých beků mu totiž od vlastní branky předložil puk ke střele, ale Stejskal byl ve střehu. Na druhé straně Kopic prodloužil kotouč do úniku Pabiškovi, který mohl jet sám na Závorku, jenž ovšem vystartoval z branky a holí odpálil do bezpečí.

Hostující Hlubuček a Přindiš se nechali v krátkém sledu vyloučit a před domácími se naskytla možnost dvojnásobné přesilovky. V jejím úvodu měl dvě velké šance novic v dresu Středočechů Ondřej Steiner. Nejprve nedokázal trefit odkrytou branku hostí a poté mu střela ideálně nesedla, a tak touš lapil Závorka. V čase 14:05 se Benátky přece jenom dočkaly. Martin Rýgl napřáhl na modré čáře a kotouč prošel Závorkovi mezi betony až do brány - 1:0.

V úvodu druhé třetiny promarnily Benátky velkou šanci ke zvýšení skóre. Divíšek u mantinelu posunul puk na Pabišku, který ještě celou akci vyšperkoval přihrávkou na volného Kopice, před níž už byla jen poloodkrytá branka. Hbitý útočník ale nedokázal usměrnit kus černé gumy do branky, prezentoval se pouze slabou střelou. V polovině utkání na červené čáře chyboval Vála, do útočného pásma se vřítil Freiberg. Stejskal jeho pokus z pravého křídla dokázal vytěsnit mimo tři tyče. V závěru druhé části ještě velkou příležitost promarnil Kica, když nedokázal usměrnit volně ležící puk do sítě.

Vstup do třetí třetiny se vydařil kadaňským hokejistům. Šťastným gólem se dokázali vrátit zpět do hry. Eiselt nahazoval před branku, kde tečoval Stanislav Mikšovic a po jeho teči se puk dokutálel až za brankovou čáru - 1:1. Severočeši byli najednou při chuti a Charousek byl chvíli volný před Stejskalem, ale zakončoval pouze do jeho klína. Také Kadaň měla v utkání možnost přesilovky pěti proti třem a stejně jako Benátky ji využila. Na nahrávku kapitána Balázse si na kruh najel Jakub Trefný a prostřelil vše, co mu stálo v cestě - 1:2. Benátky se na vyrovnání nezmohly ani v závěrečné power-play a opět smolně prohrály.

Ohlasy trenérů

Luděk Škaloud, asistent trenéra HC Benátky
Bylo to pro nás smolné utkání, které jsme nakonec prohráli vinou vlastních chyb a faulů. Myslím si ale, že po dvě třetiny jsme byli lepším týmem a sahali jsme po výhře. Pak ovšem přišel první inkasovaný gól, při kterém náš brankář neměl úplně čisté svědomí. Rozhodující branku jsme pak inkasovali po velice přísně posouzeném zákroku Kajínka, za nějž nás sudí Ondřej poslal do tří a Kadaň přesilovku pěti proti třem využila.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.