1. 12. 2010 | Tomáš Nejedlo

Benátky srazily táborským Kohoutům hřebínek

24., středa 1. 12. 2010
Tábor - Benátky n.J. TAB - BEN
V rychlém sledu po pondělním domácím kole následoval další mistrovský prvoligový mač. Ve středu se Benátečtí představili na ledě táborských Kohoutů, kteří v minulých čtyřech zápasech nepoznali hořkost porážky. Ba co víc, neztratili ani bod. Tato série ovšem v duelu s Benátkami padla, neboť Středočeši si dokázali vypracovat již třígólové vedení, které Tábor už dotáhnout nedokázal. Hosté tak brali všechny tří veledůležité body a v tabulce přeskočili propadající se Litoměřice. V dalším kole jedou hráči od Jizery do Písku.
Tábor: Čech (Halmoši) - Hartmann, Černý, Horáček, Havran, Petráček, Kudrna - Krätzer, Červený, Kocar, Török, Voříšek, V. Mrkvička, Šperger, Padělek, Andres, Kostourek, Nedorost, Kolomý
Benátky n.J.: Stejskal (Nedvídek) - Kolmann, Štich, Pavlů, Bendik, T. Mrkvička, Vála - Kica, Plodek, Krejčík - Klimt, Urban, Loskot - Kopic, Skořepa, Bárta - Jech, Pabiška, Nevyhoštěný - Weiss
Branky a nahrávky: 28. V. Mrkvička (Černý), 46. Kostourek (Török) - 10. Klimt (Loskot, Urban), 17. Pavlů (Kopic), 26. Loskot (Bendik, Klimt). Rozhodčí: Vampola - Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 730. Střely na branku: 30:25.

Komentář

V dresu hostí se premiérově představil po zranění se navrátivší mladý liberecký bek David Štich, který si den předtím připsal svou první extraligovou trefu. Obranu Benátek pro tento zápas už vyztužil také Michal Pavlů, jenž rovněž pomáhal extraligovým Bílým Tygrům. V útoku se pak vedle boleslavského Loskota z Liberce objevili Plodek s Bártou.

Venku panující sněhová kalamita jako by dala předzvěst tomu, co se odehraje na táborském zimním stadionu. Kvůli přívalům sněhu do hlediště nedorazilo tolik diváků, na které jsou v Táboře zvyklí. Redaktor pro zpracování on-line přenosu ze zápasu kvůli kalamitě na stadion nedorazil, a tak musel improvizovaně pomoci benátecký kolega. Benátečtí ze svého soka rozhodně respekt měli, vždyť Kohouti vyhráli za tři body čtyřikrát v řadě. Respekt ovšem nebyl přílišný, což se nakonec pozitivně odrazilo ve výsledku. Táborští v první třetině své příznivce nepotěšili. Nepřesné přihrávky končily na holích hráčů Benátek, kteří také v 10. minutě udeřili. Souhru kolegů Loskota a Urbana podtrhl v mezikruží přesnou ranou mimo dosah brankáře Čecha zkušený Tomáš Klimt - 0:1. Benátečtí svou aktivitu ještě potvrdili v první třetině druhým gólem. V 17. minutě pálil od modré čáry Michal Pavlů a touš vystřelený z jeho hole se zavlnil až v síťce za Čechem - 0:2. Kostourek mohl následně snížit, jenže ztroskotal na pozorném Stejskalovi.

Ve 26. minutě putoval na trestnou lavici zkušený táborský forvard Ivan Padělek a Benátky hrály svou třetí početní převahu v utkání. A dokázaly ji přetavit v třetí gól v táborské síti. Na kruhu se puku chopil Marek Loskot, vybruslil až do předbrankového prostoru a bekhendovou střelou potřetí pokořil Jakuba Čecha v kleci Kohoutů - 0:3. Táborští trenéři po této brance stáhli hru na tři útočné formace, což se na obrazu hry projevilo. V počátku 28. minuty totiž bylo sníženo. Černého střelu z kruhu ještě Stejskal dokázal vyrazit, na dorážku Vojtěcha Mrkvičky už byl ale krátký - 1:3. Tlak Táborských rostl. Zvýraznila ho ještě více než minutová dvojnásobná přesilovka, kterou však Kohouti nevyužili. A jak se to v hokejových luzích a hájích říká, kdo nepromění přesilovou hru pěti proti třem, nemůže vyhrát. Jiří Stejskal bylo oproti první třetině v té druhé zaměstnanějším brankářem.

Benátky vstoupily do třetí třetiny ještě s dvoubrankovým náskokem. Ovšem zlepšený výkon Kohoutů z přelomu druhé a třetí třetiny zápas dokonale zdramatizoval. Už ve 46. minutě totiž chybu jednoho z benáteckých beků potrestal nejproduktivnější hráč Jihočechů a někdejší útočník Benátek Milan Kostourek, když ujel sám na branku a svůj nájezd zakončil bekhendovou střelou nad Stejskalův beton - 2:3. Táborší byli za svou aktivitu zaslouženě odměněni. Benátečtí se ale už víckrát překvapit nenechali, a co je hlavní, nenechali si vzít svůj, byť jednobrankový, náskok. Husitům totiž už nedovolili dostávat se do šancí a tradičně dobrá ofenzíva domácích tak k vidění nebyla. Svěřenci trenérů Kýhose a Györiho měli sice opticky navrch, ale nepřesnosti hrály svou roli. Táboru nepomohla ani power-play, body si přibalili do svých báglů na zapeklitou cestu domů hráči Benátek.

Ohlasy trenérů

Arpád Györi, asistent trenéra Tábora
„Do toho zápasu jsme vstoupili opravdu hodně vlažně. Ukázala to konečně už první přesilovka, ve které jsme ani pořádně nevystřelili. Táhli se to pak s námi po celou první třetinu. V dalších dvou částech jsme se sice herně trochu zvedli, ale inkasovali jsme potřetí a pak už jsme to nedokázali dotáhnout. Jedním z klíčových momentů byla naše přesilová hra pěti proti třem, kterou jsme nevyužili. Hra v početní výhodě se nám celkově nedařila. Benátky se u nás prezentovaly jako hodně důrazné a silové mužstvo, což nám moc nesvědčí.“

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.