9. 8. 2011 | Zdeněk Kamínek ml., Zdeněk Kamínek ml., Michaela Seifertová

Druhý přípravný zápas s Ústeckými Lvy skončil plichtou

přát., úterý 9. 8. 2011
Ústí n.L. - Benátky n.J. UNL - BEN
Ústí nad Labem - Druhé přátelské utkání v této sezóně sehrály Benátky na ledě Ústeckých Lvů. Ačkoli tým od Jizery vstoupil do zápasu aktivně a vstřelil hned dvě branky, Ústečtí Lvi se v prostřední části utkání nenechali zahanbit a skóre strhli na svou stranu. Do třetí třetiny tak domácí vstoupili s brankovým náskokem, který však Benátky dokázaly snížit a obrátit ve svůj prospěch. Lvi ale ke konci boje vstřelili vyrovnávací branku, a tak skóre zápasu skončilo shodně 4:4.
Ústí n.L.: Orct (Francouz) - Kružík, Zeman, Gureň, Vobořil, L. Poživil, P. Hořava, Jiří Suchý, Holomek - Třetina, Roubík, Ludvík - Kapička, Pajič, Daniel Boháč - Kentoš, Havlíček, Pazourek - Laš, Rod, Sklenička.
Benátky n.J.: Stejskal (Blažíček) - Říha, Kajínek, Bendík, Ulrych, Niko, Vála, Hobza, Vitásek - Weiss, Skořepa, Klimt - Kellner, L. Král, Kopic - Vařecha, Jech, Liška - Skalický, Kouřil, Jonák.
Branky a nahrávky: 22. Pajič (Boháč), 32. Pajič (Gureň), 35. Kapička (Boháč, Pajič), 52. Ludvík (Třetina, Roubík) - 13. Skalický (Jonák, Kouřil), 17. Klimt (Skořepa), 41. Král, 47. Ulrych (Král, Kopic). Rozhodčí: Novák - Loskot, Vitík. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. Diváci: 860. Střely na branku: 45:28 (17:7, 18:10, 10:11). Průběh utkání: 0:2, 3:2, 3:4, 4:4. Zakázaná uvolnění: 1:7. Ofsajdy: 4:2. Vyhraná vhazování: 29:36 (7:8, 13:15, 9:13).

Komentář

Ústečtí hokejisté nastoupili po neúspěšné baráži z minulého ročníku znovu na led. Hrálo se čistě, plynule, rozhodčí přerušovali hru minimálně. První nebezpečnější střelu vyslal benátský Kopic, který již ve třetí minutě přestřelil o pár centimetrů Orctovu svatyni. Za minutu hrozil za domácí Třetina, jenž z mezikruží ozkoušel pevnost Stejskalových betonů. Další zajímavá situace přišla s šestou minutou, kdy ústecký obránce nastřelil od modré čáry tyčku. A o další minutu později minul prázdnou branku Zeman, kterému dobře servíroval kotouč Ludvík. Při obou gólmanech stálo zpočátku velké štěstí, potvrdil to i moment osmé minuty, kdy tyčku domácích orazítkoval někdejší ústecký hráč, Tomáš Klimt. Ještě v téže minutě si stihli vyměnit puk Boháč s Pajičem, přičemž druhý jmenovaný se svým pokusem mezi tyče nevešel. První vyloučeným v utkání byl Lukáš Poživil, byl potrestán menším trestem za hákování. Žlutomodří dobře bránili střední pásmo, v případě nebezpečí vyhazovali a hostům nedovolili téměř vystřelit. Na první branku museli diváci čekat do třinácté minuty, kdy domácím bekům upláchl Daniel SKALICKÝ, kterému na modrou čáru předložil kotouč od poloviny hřiště Kouřil - 0:1.

Vyrovnat skóre mohli domácí v sedmnácté minutě, kdy Laš najel po pravé straně až ke Stejskalovi, ale ten ve finální fázi selhal, trefil pouze jeho betony. A heslo „nedáš-dostaneš“ se v tomto případě osvědčilo. Hosté zvýšili na rozdíl dvou branek zásluhou někdejšího ústeckého hráče Tomáše KLIMTA, který nádhernou dělovkou vymetl pavučiny z růžku branky, hájené Zdeňkem Orctem - 0:2. Střelecké trápení Lvů pokračovalo, a to když za půl minuty zahodil tutovku Roubík, jenž stojící sám před Stejskalem přestřelil. Do první sirény se už obecenstvo gólu nedočkalo a do kabin se šlo za stavu 0:2 z pohledu domácích.

I do druhé části nastoupili Ústečtí dobře, již po 78 sekundách dokázali snížit z hole Roka PAJIČE, který se při avizované výhodě prezentoval ukázkovým sólem - 1:2. O necelé dvě minuty později si hosté mohli své vedení upevnit v nabízené početní výhodě. Přesilovku to ale nepřipomínalo a absence jednoho domácího hráče na ledě nebyla zřetelná. Další šanci zápasu měl Ludvík, z bezprostřední blízkosti na Stejskala nevyzrál. Krátce poté přišly dvě přesilové hry pro Ústí nad Labem, zužitkovat se jim podařila až ta druhá. Na Gureňovu jedovku od modré ještě hostující brankář stihl reagovat, ale na následnou dorážku Roka PAJIČE, který dokázal uklidit puk za jeho záda, už nikoli - 2:2.

Neuběhly ani tři minuty a obrat byl dokonán. Opět u toho byl Pajič, který souhrou s Michalem KAPIČKOU, který jeho přihrávku usměrnil k pravé tyči a zaručil obrat ve skóre - 3:2. Ve druhé dvacetiminutovce se již nic zvláštního nestalo a tentokrát odcházeli do kabiny šťastnější Lvi.

Velký proslov měl jistě ke svým svěřencům o druhé přestávce trenér Milan Černý. Jeho slova vzali hráči vážně a již ve čtyřicáté třetí sekundě závěrečné třetiny vyrovnali. Z levého kruhu si do prostoru mezi kruhy najel Lukáš KRÁL, který se po následném vytočení trefil do černého - 3:3.

Na tuto branku mohl Slovan odpovědět Rodem, ústecký hokejista trefil při samostatném nájezdu pouze čarujícího Stejskala. Šok zastihl ústecké fanoušky ve 47. minutě, kdy si za vlastní brankou nerozuměli domácí obránci. Puk se tak dostal k soupeři a z levého kruhu trestal Severočechy Petr ULRYCH - 3:4.

V 50. minutě byla nabídnuta Lvům další přesilová hra a ani přes veškerý důraz se ze vstřelené branky radovat nemohli. Za dvě minuty zneškodnil Stejskal i ránu Suchého, a to i přestože měl zakrytý výhled. Závěrem 52. minuty se tribuny přesného zásahu dočkaly. Zpoza branky nalezl Třetina Davida LUDVÍKA, který se z mezikruží nemýlil - 4:4. Stav byl po šedesáti minutách vyrovnaný a utkání se po dohodě obou celků neprodlužovalo.

Ohlasy trenérů

Petr Rosol (HC Slovan Ústečtí Lvi): "Je to začátek, výsledek není nic extra, ale útočná hra byla slušná. Dali jsme čtyři góly, měli jsme šance v podobě samostatných nájezdů, trefili jsme dvě tyčky. V obraně to bylo horší, musíme zapracovat především na důrazu. Do dnešního utkání jsme šli s tím, že je třeba vyzkoušet si různé varianty útoků, i nadále s tím budeme míchat."

Milan Černý (HC Benátky nad Jizerou): "Hráli jsme trochu v jiné sestavě než první přípravný zápas proti Hradci Králové, kdy jsme zvítězili 2:1. Co se ale dnešního zápasu týče, v první třetině jsme byli hodně špatní. Musíme být objektivní, sice jsme ji 2:0 vyhráli, ale kdybychom dostali čtyři góly, tak jsme se nemohli vůbec divit. Nehráli jsme to co jsme chtěli, chybělo nám úsilí, byl tam i nějaký respekt k soupeři, nevyhráli jsme jediný osobní souboj. Ve druhé třetině se to ještě zhrošilo, třikrát jsme inkasovali. Nejlepší pro nás byla až třetí třetina. Remíza je pro nás povzbuzující, velmi nás podržel gólman."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.