25. 8. 2011 | Tomáš Nejedlo

Beroun oplatil Benáteckým stejnou mincí

přát., čtvrtek 25. 8. 2011
Benátky n.J. - Beroun BEN - BER
Sedmý přípravný zápas benáteckého týmu mezi sebe svedl dva středočeské prvoligové celky. Benátky s Berounem v letošní přípravě už jednou hrály, u Berounky se z výhry 1:0 radovali hosté. Také u Jizery svítil po šedesáti minutách na světelné tabuli stav 0:1, to znamená, že Beroun oplatil benáteckému týmu naprosto stejnou mincí. Výhru svěřenců trenérů Doležela a Pecky vystřelil ve dvojnásobné přesilovce Jan Besser. V další přípravě Benátečtí v úterý přivítají v derby Mladou Boleslav!
Benátky n.J.: Nedvídek (Blažíček) - Kajínek, Ulrych, Vála, Niko, Vitásek, Říha, Hobza, Pabiška - Jánošík, Klimt, Weiss, Kopic, Kellner, Krejčík, Liška, Jech, Vařecha, Jonák, Kouřil, Skalický.
Beroun: Kareš (Frolík) - Sobotka, Špelda, Husák, Soldán, Jebavý, Malý, Hucl, Barák - Pavel, Švagrovský, Čermák, Doležal, Milfait, Pacovský, Forman, Besser, Klhůfek, Vlček, Rubeš, Vaněk.
Branka a nahrávky: 14. Besser (Klhůfek, Malý). Rozhodčí: Wagner - Hejl, Prokop. Vyloučení: 8:9. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 110. Střely na branku: .

Fotogalerie

Komentář

Úvod zápasu byl vyrovnaný. Oba celky se střídaly ve střelbě na branku, gólmani tak museli být ve střehu. První velkou šanci měl v 7. minutě Vaněk. Obránce Špelda ho chytrou přihrávkou vybídl ke skórování, ale vracející se přeškolený obránce Pabiška kotouč protečoval z brankové čáry do ochranné sítě. Přestože byli benátečtí hokejisté opticky lepším týmem, udeřilo na druhé straně. Na trestnou lavici postupně putovali Kopic a Říha a ve dvojnásobné přesilovce se Medvědi dočkali první branky. A byla to branka z kategorie ukázkových. Puk putoval na jeden dotek po ose Klhůfek, Malý a zakončující Jan Besser - 0:1. Ke konci třetině měl ještě šanci Klimt, natlačil se před Kareše, ale bekhendem přestřelil.

Po dvou minutách ve druhé třetině se na modré čáře opřel do puku Patrik Husák a za Nedvídkem se rozezvučel zvuk brankové konstrukce. Poté hru několikrát rozkouskovala vyloučení, až ve 32. minutě byla k vidění další gólovka. Pacovský si obhodil Válu, byl na chvíli sám před Nedvídkem, avšak nedokázal trefit prostor mezi třemi tyčemi. Ve 34. minutě střílel od modré čáry Kajínek, Skalický tečoval puk mimo Karešův dosah a podruhé v utkání se rozezvučela tyčka.

Domácí začali třetí třetinu náporem, který korunoval Miroslav Kopic. Ve výhodné pozici ale berounskou klec těsně minul. Hrálo se v rychlém tempu, avšak vyložené šance ve třetí části hry nepřicházaly. Až v 56. minutě měli domácí příležitost vyrovnat. Klimt našel před brankou Krejčíka, který ovšem stál zády k brance a jeho bekhendové zakončení gólové parametry nemělo. Prakticky ihned potom Husák našel volného Milfaita, jehož šanci dokázal Nedvídek vyrazit do ochranné sítě. Více už Benátky nestihly, Beroun tak uhájil nejtěsnější vedení.

Ohlasy trenérů

Milan Černý, trenér HC Benátky nad Jizerou
"Hrál se úporný hokej mladých mužstev, bylo to bojovné a hodně pohyblivé. Hráli jsme bez dvou zkušených centrů, takže nám chyběl klid. Branku jsme dostali v přesilovce, my jsme žádnou nedali, i když šance na skórování tam byly. Šedesát minut bez gólu je varující. V koncovce jsme měli určitě rezervy, dnes to byl spíše mládežnický hokej."

Jiří Doležal, trenér HC Berounští Medvědi
"Byl to z naší strany dobrý zápas, který měl tempo. Oplatili jsme Benátkám porážku. Hráli jsme dost oslabení, ale dařilo se nám v obraně. Měli jsme vypůjčené dva hráče ze Slavie a jednoho z Plzně, takže se složením mužstva a s dnešním výkonem jsme byl spokojen. Samozřejmě ještě musíme herní projev doladit."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!