14. 9. 2011 | Kryštof Kousal, Kryštof Kousal, Tomáš Nejedlo

Benátky vydřely v Chomutově první cenný bod!

1., středa 14. 9. 2011
Chomutov - Benátky n.J. CHM - BEN
Houževnatý výkon a nezměrná bojovnost. To byly hlavní klíče k zisku velmi cenného bodu na horkém ledě chomutovských Pirátů. Ve zbrusu nové aréně na severu Čech Benátečtí bojovali jako lvi a odměnou jim za to v rámci prvního kola byl první získaný bod do tabulky. Hosté dokázali smazat dvoubrankové manko a zápas dospěl až do nájezdů. V loterii byli úspěšnější domácí, bonusový bod Pirátům vystřelil Sikora. Další těžký mač čeká Benátky již v sobotu, to budou zajíždět opět ven, konkrétně na led favorizovaného Ústí nad Labem.
Chomutov: Řehoř (Hanuljak) - Mrázek , Havíř, Macháček, Palin, Jillson, Pulpán, Grof, Mazanec - Helminen, Hromas, Jíra, Kraft, Sikora, Hřebejk, Kůs, Ondřej, Procházka, Hruška, Gajovský, Hafenrichter
Benátky n.J.: Stejskal (Blažíček) - Říha, Jaroměřský, Vitásek, Niko, Ulrych, Vála, Kajínek, Pabiška - Jonák, Liška, Král, Klimt, Skořepa, Jech, Krejčík, Skalický, Kica, Kellner, Kopic, Vařecha
Branky a nahrávky: 7. Hruška (Grof, Helminen), 11. Mrázek (Hafenrichter, Hruška), 19. Helminen (Procházka, Grof), 66. Sikora - 14. Vála (Král, Vařecha), 34. Skořepa (Liška), 43. Skalický (Kica). Rozhodčí: R. Svoboda - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 3:5. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2231. Střely na branku: 51:29.

Komentář

Začátek utkání byl poznamenán nefungující časomírou. Po prvním přerušení hry museli hráči čekat na rozběhnutí času na kostce, které ovšem nenastalo a utkání muselo pokračovat bez ní. Nicméně během prvních minut hra nenabídla vyloženou šanci některého z týmů. Ty přišly zhruba v šesté minutě, kdy domácí nejprve nastřelili tyč a v následné přesilovce se po nádherné individuální akci Jakuba Grofa a přihrávce Dwighta Helminena prosadil blafákem David Hruška. Piráti poté pokračovali v razítkování soupeřovy branky, když ji podruhé nastřelil Nikola Gajovský. Poté, co přežili bez ůjmy vlastní oslabení, udeřili Piráti podruhé. Přečíslení dvou na jednoho využil mezi Stejskalovy betony Jaroslav Mrázek, a to po přihrávkách mezi Davidem Hruškou a Jaroslavem Haffenrichterem. Benátky nad Jizerou ovšem dokázaly rychle odpovědět. Ve druhé polovině čtrnácté minuty poslal Aleš Vála po rychlé kombinaci s Králem a Vařechou puk za záda bezmocného Řehoře a snížil tak deficit Benáteckých hokejistů na jedinou branku. Po vstřelené brance byli hosté aktivnější. Z tlaku ovšem nic nevytěžili a osudným se jim stalo vyloučení Jecha. V přesilovce Pirátů poslal střílenou přihrávku od modré Jakub Grof, Milan Procházka se ještě neprosadil, ale Dwight Helminen už měl mušku přesnou a v čase 18:55 zvýšil na 3:1 pro Chomutov.

Ve druhé části jsme zpočátku mohli vidět aktivitu z obou stran. Střelecky produktivnější byli hokejisté Benátek nad Jizerou, ale bez úspěchu v podobě vstřelené branky. Neuspěl ani Daniel Skalický, který jel sám tváří v tvář Řehořovi. Gólman Pirátů byl úspěšnější. Následovala série zakázaných uvolnění na obou polovinách, která pokračovala i na začátku druhé půle utkání. Ve dvanácté minutě inkasoval tvrdý náraz David Kajínek a z ledu se zvedal velmi pomalu, ovšem na střídačku dokázal odjet po svých. Vzruch hokejového rázu přinesla až přesilovka hostů ze třinácté minuty, ve které se hokejistům Benátek podařilo vyslat několik nebezpečných střel a bezprostředně po jejím skončení se dokonce radovali ze druhého snížení stavu. Po přihrávce Tomáše Lišky nekompromisně prostřelil Milana Řehoře Josef Skořepa. Hosté poté Pirátům nabídli 54 sekund dvojnásobné početní výhody po vyloučení Kajínka (který poté seděl na lavici hanby ještě dalších deset minut) a Říhy, ale domácí šancí pohrdli a skóre se neměnilo. A to ani po individuální akci Zdeňka Ondřeje, který pozornost a umění hostujícího gólmana Stejskala vyzkoušel hned dvakrát v krátkém sledu. Tím druhá třetina skončila.

Začátek třetí dvacetiminutovky se nesl v duchu nepřesností v kombinacích. Ale i z poměrně krkolomné akce se hostům na konci třetí minuty podařilo srovnat skóre. Petr Kica vyslal kolmicí Daniela Skalického, který se urputně probil až před Řehoře a puk mu propasíroval mezi betony. A se vstřelenou brankou byli stále aktivnější, Piráti se jen těžko dostali do útočného pásma. A když už se v osmé minutě třetí části k tvrdé střele napřáhl David Hruška, mířil mimo Stejskalovu klec. V desáté minutě se podařilo Pirátům na delší čas usadit v útočné třetině, vyprodukovali střelu od modré, ale efektním semaforem se vytáhl Stejskal. Hosté poté spoléhali převážně na pozornou obranu a dařilo se jim často vyhazovat kotouče ze třetiny a osvobozovat se tak z Chomutovského sevření. Benátky měli ve čtrnácté minutě možnost přesilovky, ale po půlminutě ji pohřbili vlastním faulem. S blížící se koncovkou začali více a více tlačit chomutovští Piráti do útoku, ale hosté vzorně napadali a kotoučů se rychle zbavovali. Zbytek základní hrací doby se tak obešel bez větší šance a na řadu přišlo prodloužení.

V prodloužení měli hru pod taktovkou Piráti, ale Benátkám se dařilo dobře kouskovat hru. Chomutovští se nedostali do nebezpečné akce až do poslední půlminuty, kdy potřetí trefili tyč a v následné šanci si respekt opět vydobyl gólman Stejskal. Prodloužení tedy skončilo bez gólů a vše se schylovalo k samostatným nájezdům.

Jako první se ke svému nájezdu hostující Král, ale Řehoř si střelu mezi betony pohlídal. Za Piráty se rozjel Sikora, který švihem vymetl levou šibenici hostující branky. Za Benátky poté neuspěl Kopic a stylovou stahovačkou do forhendu uzavřel výčet utkání Nikola Gajovský, čímž připsal rozhodující branku Marku Sikorovi

.

Ohlasy trenérů

Milan Černý, trenér HC Benátky nad Jizerou

Za bod jsem rád. Měli jsme nesmělý začátek. Dostali jsme dvě branky z přesilovek. Než jsme se rozkoukali, tak nám to chvíli trvalo. Od druhé třetiny, si myslím, že jsme hráli dobře. Byli jsme vyrovnaným soupeřem. Myslím, že jsme byli aktivní a nehráli žádného zanďoura. Jestli jsme mohli sahat více než po bodu, tak jedině v základní hrací době nebo prodloužení. V samostatných nájezdech byli domácí lepší. Nebudu říkat, že nájezdy byly o štěstí, protože byla znát větší rutina z domácí strany.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.