5. 10. 2011 | Alexandr Stys, Alexandr Stys, Ondřej Nejedlo

Na vítězství v Litoměřicích se podílely všechny čtyři formace

9., středa 5. 10. 2011
Litoměřice - Benátky n.J. LTM - BEN
Po zpackaném závěru předchozího zápasu s Kadaní si benátečtí hokejisté spravili chuť v severočeských Litoměřicích. Na výhře 4:3 se podílely všechny čtyři útočné řady. První kanadské body si v letošní sezóně připsali Petr Weiss s Tomášem Kouřilem, kteří se v minulých zápasech nevešli do sestavy. Dnes museli nastoupit, neboť absentovali Kica s Kellnerem. V sobotu se Benátečtí doma utkají s poslední Třebíčí.
Litoměřice: Salfický - Kříž, Hora, Drábek, Suchý, Holomek, Kružík, Smetana - Kloz, Šinágl, Tvrzník, Gengel, Belay, Hašek, Horčička, Slížek, Heinisch, Kafan, Hlusička, Novák, Tůma.
Benátky n.J.: Stejskal - Pavlů, Jaroměřský, Vála, Říha, Niko, Pabiška, Vitásek, Mrkvička - Klimt, Skořepa, Weiss, Kopic, Král, Vařecha, Liška, Jech, Vlach, Jonák, Kouřil, Skalický.
Branky a nahrávky: 14. Horčička (Hora, Drábek), 18. Hlusička (Novák), 59. Kloz z ts - 4. Skořepa (Klimt, Weiss), 15. Král (Pabiška, Skořepa), 19. Skalický (Kouřil, Niko), 42. Liška (Pavlů, Pabiška). Rozhodčí: Úlehla - Lučan, T. Svoboda. Vyloučení: 5:5, navíc Gengel (LTM) 2x10 minut OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1100. Střely na branku: 37:32.

Komentář

Hned na začátku zápasu se hosté uvedli několika povedenými akcemi, brankář Salfický musel několikrát zasahovat proti aktivním nájezdům soupeře. Netrvalo však dlouho a domácí brankář poprvé kapituloval, po chybné rozehrávce se Benatečtí dostali do vedení zásluhou Josefa Skořepy. Navíc soupeřova obrana fungovala naprosto spolehlivě, a tak se Litoměřice těžce dostávaly do větších šancí, aby ohrozily brankáře Stejskala.

První těžší střely kryl hostující brankář až v následné přesilovce Stadionu, netrvalo však dlouho a i on poprvé lovil kotouč ze sítě. Nahození Hory od modré před brankou tečoval Petr Horčička, nejprve jen do Stejskalových betonů, následně už dorážku usměrnil do sítě. Vyrovnáný stav netrval dlouho, za Benátky se v přesilovce trefil Lukáš Král, jeho teč skončila za zády Salfického. Litoměřice opět srovnali za necelé tři minuty, kdy se z úhlu trefil Jakub Hlusička. Než z domácích vyprchala euforie z vyrovnání, stihl nikým nebráněný Daniel Skalický projet domácí obranou a zakončit mezi Salfického betony. Stav 2:3 se do konce první třetiny neměnil.

Druhá část zápasu nebyla pro přítomné diváky tak moc atraktivní jako ta předchozí. Po několika akcích na obou stranách, kdy brankáři předvedli několik skvělých zákroků se nic moc nedělo. Jediným vážnějším momentem druhé třetiny bylo nařízené trestné střílení po faulu na Hlusičku, ten však v nájezdu s bekhendovým blafákem neuspěl.

Hosty to nejspíše trocha nabudilo, čtvrtou branku hned z úvodu třetí třetiny vstřelil Tomáš Liška, jeho střelu od modré Salfický neudržel a puk mu propadl do branky. Ač se Litoměřičtí snažili sebevíce pronikat do obranného pásma Benátek, soupeř byl vždy v obranné pohotovosti. Domácím se ale ke konci podařilo aspoň snížit na konečných 3:4 zásluhou Jana Kloze.

Ohlasy trenérů

Daniel Tvrzník , asistent trenéra HC Stadion Litoměřice
"Tak já se budu dnes opakovat, protože je to pořád dokola. Dnes jsme zase dostali 3 góly z dorážek a tak je to každý zápas. Dnes jsme v té první třetině dostali 3 branky a ten zápas se potom jen těžko otáčí. V té druhé třetině jsme tlačili, vytvořili jsme si nějaké šance, ale pak jsme dostali křeč v přesilovkách, kde se to každý bál vzít sám na sebe. Bylo tam málo střelby a to je hlavní důvod, proč jsme ten zápas prohráli. Dušan Salfický se hodněkrát snažil pomoci s rozehrávkou, protože naši obránci byli pod tlakem a v mnoha případech se mu to povedlo. To, že jsme neproměnili spoustu našich šancí, je především chyba špatného důrazu před bránou. Dali jsme sice jeden šťastný gól, ale bez toho důrazu před bránou nemůžeme vyhrávat. Také jsme dostali půlku gólů po buly, což je nezkušenost těch hráčů a to musíme také zlepšit."

Luděk Škaloud, asistent trenéra HC Benátky nad Jizerou
"Tak utkání bylo velmi bojovné a dramatické. V 1. třetině jsme šli dvakrát do vedení, ale domácí dokázali vyrovnat po našich chybách. Pak se nám podařilo dát tu 3. branku. V druhé třetině to byl velký boj. Ze začátku měli více šancí domácí, později zase my, ale ani jeden tým nedokázal ty velké šance využít. Ovšem více šancí bylo na straně domácích, ale náš gólman tam pochytal asi 15 těžkých střel, což bylo velmi důležité. Ve třetí třetině jsme se snažili to vedení ubránit, ale pak jsme šli dvakrát do tří a to že jsme nepustili domácí do nějakých velkých šancí podle mě rozhodlo tohle utkání. Pak jsme si mysleli, že to utkání už klidně dohrajeme, ale rozhodčí pak písknul, nejspíš správně, trestné střílení, to domácí proměnili, ale zaplať pánbůh jsme to utkání dobojovali a jsme velmi šťastní za ty tři body."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.