8. 10. 2011 | Tomáš Nejedlo

Třebíč svou bodovou sbírku nerozšířila ani v Benátkách

10., sobota 8. 10. 2011
Benátky n.J. - Třebíč BEN - TRE
Na hráčích třebíčské Horácké Slavie momentálně leží pořádná deka. Po deseti kolech totiž svěřenci trenérů Pokorného a Nováka mají na kontě pouhé čtyři body, což nezměnil ani duel u řeky Jizery. Hostům se určitě nedala upřít snaha, vždyť Benátecké dokonce přestříleli. Ovšem v koncovce Horáci zcela vyhořeli a Benátky je ztrestaly čtyřmi brankami. Středočeši tak povyskočili o jednu příčku, na čtvrtou pozici. V příštím kole Benátky pojedou v pondělí do Písku.
Benátky n.J.: J. Stejskal (Blažíček) - Pavlů, Jaroměřský, Říha, Vála, Mrkvička, Vitásek, Niko, Pabiška - Kica, Skořepa, Klimt, Vařecha, Král, Kopic, Vlach, Jech, Liška, Skalický, Kouřil, Jonák.
Třebíč: Hrubec (Wolf) - Rangl, Kania, Sobotka, Sláma, Brož, Dietz, Kadela - Laš, Dolníček, Čech, Dočekal, Heřman, Burian, Vondráček, Kaut, Vítek, Kovalský, V. Stejskal, Přibyl.
Branky a nahrávky: 2. Liška (Král, Vařecha), 38. Klimt (Skořepa, Kica), 44. Klimt (Kica), 55. Kica (Jonák). Rozhodčí: Humpolíček - Chocholouš, Reich. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 295. Střely na branku: 33:39.

Fotogalerie

Komentář

První třetina byla podle pozápasové statistiky střelby na zásahy brankářů nejchudší. Benátky však vstup do zápasu měly velmi dobrý. Už po minutě a půl totiž domácí předvedli přímočarou akci, která vedla k úvodní brance utkání. Král typickým způsobem vyslal do sóla našláplého Tomáše Lišku, jenž tváří v tvář Hrubcovi střelou pod břevno nezadržitelně skóroval - 1:0. Třebíč podnikala spíše nenápadné akce, na Stejskalovu branku v první dvacetiminutovce vyslala jen sedm puků. Ve 12. minutě měl velkou šanci hostující obránce Kania, který si v přesilovce sjel do mezikruží, ale těsně minul. Svou gólovku měly i Benátky a přišla po hrubce třebíčských zadáků. Skořepa hledal před brankou zcela volního Klimta, avšak jeden z vracejících se obránců tuto příležitost uhasil. Následnou Kicovu střelu Hrubec vytáhl nad.

Úvod druhé třetiny začala rychlou akcí první benátecká řada. Skořepa našel Klimta, který se snažil celou akci ještě vyšperkovat přihrávkou na najíždějícího Kicu, avšak ten byl obsazen. Další šance Benátek přišla v přesilovce. Pavlů nejprve donutil Hrubce k zákroku, hra pokračovala a Jaroměřský z mezikruží zcela sám a nerušen tři tyče minul. Další příležitost Benáteckých utnul Hrubec, když do lapačky ukryl střelu Jonáka po přečíslení dvou na jednoho. Čtvrtá velká příležitost Benátek ve druhé části hry na sebe nenechala dlouho čekat. Ke Kouřilovi se odrazil puk a benátecký útočník byl zřejmě natolik překvapen, že z gólové pozice minul. A poté se začali osměloval i Horáci. Dolníčkovi i Vítkovi zkazil povedenými zákroky radost Stejskal. Vytáhl se i proti tutovce svého jmenovce Vladimíra Stejskala. A tak pro Třebíč přišel trest. Na přihrávku Skořepy si u pravé tyčky počkal Tomáš Klimt a prostřelil přesouvajícího se Hrubce - 2:0.

Ve třetí třetině Třebíčtí vyslali na Stejskalovu branku až téměř neuvěřitelných dvaadvacet pokusů, ale k hostující smůle se ani jeden z nich neujal. Hosté sice v úvodu třetí části tlačili, ale do protiútoku se podél mantinelu vydal Kica, přebruslil bránící protihráče a přesnou přihrávkou našel najíždějícího Tomáše Klimta, který svůj druhý gól v utkání zasunul zřejmě mezi Hrubcovy betony - 3:0. Horácká Slavia i nadále bušila na benáteckou branku, ale Stejskal byl pevný jako skála. Na druhé straně zakončoval do Hrubcova klína volný Kica. Beznaděj hostí potvrdila i teč Dolníčka, jež skončila těsně vedle branky. Benátky uzavřely gólový účet dokonce ve vlastním oslabení. Jonák vysunul Petra Kicu, který svůj únik s Vitáskem zakončil sám a trefil se přesně do růžku - 4:0. V úplném závěru ještě Čech nastřelil břevno a Dolníček před odkrytou brankou minul. Jiří Stejskal si tak došel pro první čisté konto v letošní sezóně.

Ohlasy trenérů

Milan Černý, trenér Benátek nad Jizerou
" Nebylo to tak jednoduché, jak vypadá výsledek. Dá se říct, že zápas zařídili naši zkušení hráči a Jirka Stejskal v bráně. K zápasu samotnému určitě nějaké výhrady mám. Od některých hráčů jsem čekal trošku víc. V minulých zápasech jsme byli kompaktnější, nebezpečné byly všechny čtyři útoky. V tomto směru to dnes nebylo ideální. Na druhou stranu 4:0 je výborný výsledek, vážíme si ho. Vůbec to nebylo jednoduché. Ubránili jsme řadu oslabení, kdy puky létaly kolem naší brány, tam jsme měli i trochu štěstí."

Radek Novák, asistent trenéra Třebíče
"Výsledek určitě neodpovídá průběhu hry. Byli jsme domácímu týmu více jak vyrovnaným soupeřem. První třetina byla vyrovnaná. Domácím se podařilo vstřelit gól, nám ze šancí ne. Ve druhé třetině byli domácí lepší v prvních deseti minutách, kdy měli přesilovky. V druhých deseti minutách jsme zase byli aktivnější my. Bohužel jsme dali tyčku. Ve třetí třetině jsme hráli téměř stále v útočném pásmu. Na střely jsme ji vyhráli 23:7. Bohužel nám tam nepadly ani ty nejvyloženější šance a naopak my jsme udělali dvě obrovské chyby. Proto je výsledek takový, jaký je."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.