10. 12. 2011 | Ondřej Kubát

Benátky v Olomouci nestačily, inkasovaly hned osmkrát

31., sobota 10. 12. 2011
Olomouc - Benátky n.J. OLO - BEN
Na sobotní duel na ledě třetí Olomouce budou chtít Benátky co nejrychleji zapomenout. Na Hané jim totiž nevyšlo téměř nic, na osm branek domácích dokázaly reagovat pouze jednou z hole Lukáše Krále, a domů si tak odvezly vysokou porážku 1:8. Středočeši navíc v tabulce klesli na šesté místo, předehnal je díky lepšímu skóre Hradec Králové.
Olomouc: Kašík – Staněk, Nedbálek, Bartoň (C), Ondrušek, Lhotský, Horák O., Janáček, Kotvan – Kucharczyk, Dopita, Kucsera – Pekr, Řípa, Haluza – Pšurný, Ministr, Herman – Rác, Marosz, Kolouch.
Benátky n.J.: Stejskal (12. Blažíček) – Říha, Jaroměřský, Vála (C), Pabiška, Pavlů, Vitásek, Hobza – Víšek, Král, Klimt – Skořepa, Jonák, Skalický – Kopic, Vařecha, Kellner – Liška, Kouřil, Jech – Weiss.
Branky a nahrávky: 11. Rác (Kotvan, Kolouch), 12. Pekr (Ondrušek), 23. Herman (Pekr, Ondrušek), 32. Kolouch (Pekr, Rác), 37. Řípa (Haluza, Pšurný), 42. Řípa (Haluza, Bartoň), 56. Haluza (Řípa, Bartoň), 58. Marosz (Kolouch) – 50. Král (Skalický, Jaroměřský). Rozhodčí: Jeřábek ml. – Adamec, Poruba. Vyloučení: 1:3. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 972. Střely na branku: 40:30. Průběh utkání: 6:0, 6:1, 8:1.

Komentář

Domácí hokejisté se soustředili především na začátek duelu. V předchozích zápasech se jim totiž vždy v úvodech nevedlo. A sázka na aktivní vstup do utkání jim vyšla. Sice chvíli trvalo, než se dostali do provozní teploty, poté ale skórovali dvakrát během pětadvaceti vteřin.

A obě branky si byly podobné. Nejprve dorazil Kotvanovu střelu od modré do sítě Roman Rác, hned po něm se ránou prezentoval Ondrušek a hbitou dorážkou Matěj Pekr. Dvě inkasované branky během tak krátké doby byly moc na gólmana Stejskala, který se nechal vystřídat Blažíčkem.

Benátky se snažily s výsledkem něco udělat, ale olomoucká defenziva pracovala bezchybně. A když už se nějaká chybka našla, mezi tyčemi stál pozorný Kašík.

V úvodu druhé periody navýšil domácí vedení Jakub Herman, který po individuální akci obelstil obránce i gólmana Blažíčka. Vzápětí mohl na druhé straně kontrovat po samostatném úniku Král, ale v souboji nejlepšího střelce soutěže a nejlepšího brankáře měl navrch olomoucký strážce kasy.

Kašík měl ale i štěstí, když Pabiškovu tvrdou ránu zastavila tyč. Ve dvaatřicáté minutě však udeřila Olomouc počtvrté. Pekrovu přihrávku skrz pásmo zužitkoval střelou k bližší tyči Petr Kolouch.

Středočeši rozhodně nebyli o třídu horším týmem, naopak i nadále hráli aktivně a snažili se skórovat. Jenomže v koncovce byli jaloví. A tak se i nadále počítaly góly na druhé straně. Tři minuty před druhou sirénou vybídl Haluza Jiřího Řípu, a ten zblízka nezaváhal.

Před posledním dějstvím tak bylo o vítězi rozhodnuto. Hned po dvou minutách po další Haluzově asistenci zvýšil už na 6:0 opět Jiří Řípa. Minutu na to mohl alespoň čestný úspěch Benátek zaznamenat Klimt, ale Kašík neuvěřitelným zákrokem holí téměř jistému gólu zabránil.

Nezabránil však následné rychlé akci. Po Skalického chytré přihrávce se přesnou střelou z mezikruží prezentoval Lukáš Král a alespoň kosmeticky upravil průběžný stav.

Jenomže Kohouti si šestibrankový náskok vzít nenechali. Pět minut před sirénou vypálil od modré Petr Haluza a Blažíčkovi prošel puk nad ramenem do sítě. Benátecký brankář rozhodně neměl čisté svědomí. Chvíli na to ujel hostující obraně Rostislav Marosz a svou první trefou v olomouckém dresu donutil Blažíčka lovit osmý puk ze sítě.

Benátky si tak z Hané odvezly vysokou prohru v poměru 1:8, na kterou budou chtít zapomenout už v pondělním domácím duelu proti Berounu.

Ohlasy trenérů

Jan Tomajko (HC Olomouc): Zlepšili jsme se oproti poslednímu zápasu, kdy náš výkon nebyl dobrý. Napravili jsem chyby, které jsme v minulých zápasech dělali. Všechny tři třetiny jsme odehráli výborně jak směrem dopředu, neboť jsme byli produktivní, tak i dozadu. Útočníci dobře dobruslovali hráče. Jsme spokojení se vším všudy. První dva góly jsem dali z předbrankového prostoru, důraz v brankovišti prostě v dnešním hokeji rozhoduje.

Luděk Škaloud (HC Benátky nad Jizerou): Utkání se z mé pozice těžko hodnotí. Nevím ani co bych hodnotil. Předvedli jsme nejhorší výkon v sezóně. Propadli jsem ve všech činnostech, domácí byli jasně lepší, nebyli jsme důstojným soupeřem. Nevím proč se tak stalo, připravovali jsme se svědomitě. Výsledek 1:8 ale odpovídá průběhu utkání. Bez úhony jsme sice přežili nástup Olomouce, ale pak jsme dvakrát rychle inkasovali a nebyli jsme schopni na to zareagovat. Musím náš výkon omluvit.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.