11. 2. 2012 | Tomáš Nejedlo

Benátky nevstřelily ani gól a body přenechaly Litoměřicím

48., sobota 11. 2. 2012
Benátky n.J. - Litoměřice BEN - LTM
Domácí utkání 48. kola s Litoměřicemi by Benátečtí raději hodili za hlavu. Prohráli totiž 0:3, a ačkoliv byli ve střelbě na branku aktivnější, nedokázali vstřelit ani jeden gól. A je jasné, že bez gólů se vyhrávat nedá. Litoměřice ustály dvě dvojnásobná oslabení a nezměrnou bojovností rozleptaly hru Benátek tak, že Petr Přikryl dokráčel k čistému kontu. Tabulka první ligy se tak ještě více zamotává. V příštím kole Benátky budou hosty v Třebíči a půjde o další důležité body.
Benátky n.J.: Stejskal (26. Blažíček) - Jaroměřský, Nedbal, Říha, Vála, Šimek, Vitásek, Pabiška - Krejčík, Král, Klimt, Skalický, Skořepa, Jonák, Liška, Jech, Kopic, Bortňák, Bulíř, Víšek, Vlach.
Litoměřice: Přikryl (Meravý) - Drábek, Holomek, Martinka, Boháč, Dudáš, Evan, Kříž, Hora - Bojer, Šinágl, Kafan, Loskot, Belay, Hašek, Lenc, Slížek, Novák, Horčička, Gengel, Zavřel.
Branky a nahrávky: 6. Kafan (Evan), 13. Slížek (Holomek, Lenc), 25. Lenc (Slížek). Rozhodčí: Hejduk - Lučan, T. Svoboda. Vyloučení: 6:9 + navíc Skořepa (BEN) 10 minut OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 405. Střely na branku: 34:31.

Fotogalerie

Komentář

Již po padesáti vteřinách hry usedl na trestnou lavici hostující Martin Dudáš, a jak kdyby tento faul předznamenal recidivu hostujícího beka, který dohromady v sobotním utkání inkasoval pět dvouminutových trestů. Ale zpět v úvodní benátecké přesilovce. V ní totiž ujel domácí obraně navrátilec do litoměřické sestavy Petr Horčička, avšak střelou mezi Stejskalovy betony neuspěl. Po třech minutách hry rozdmýchal vášně zákrok na Lukáše Krále u mantinelu, po které se strhlo několik šarvátek a hlavní protagonisté Vitásek a Dudáš obsadili trestné lavice. O dvě minuty později se hosté ujali vedení. Kryštof Kafan vystřelil z kruhy a Stejskalovi puk přes lapačku přepadl do sítě - 0:1. Vyrovnal mohl Jonák, na kterého zívala prázdná branka, ale domácí útočník ji minul. Následně byli krátce po sobě vyloučeni Kříž a Holomek, jenže Benátečtí dlouho přesilovku pěti proti třem nevyužili. Dvě rány navrátilce Karla Nedbala s jistou pokryl Petr Přikryl. A tak přišel zákonitý trest. Z jízdy vypálil Ladislav Slížek a neomylně trefil síť - 0:2. To byla pro Benátky velká rána. Mohlo být s domácími ještě hůř. Gengel totiž přebral puk a svou střelou orazítkoval břevno.

Úvod druhé třetiny z pohledu Benáteckých jistě poznamenala další neproměněná dvojnásobná přesilovka z konce první třetiny, v níž Benátky několikrát vystřelily, ale nikdo z domácích nedokázal dorazit touš do kýženého cíle. Litoměřice v sobotním večeru školily svého soka především v produktivitě. Časomíra z druhé třetiny ukrojila čtyři a půl minuty a Stadion se dostal do tříbrankového vedení. Radan Lenc využil nedorozumění v benátecké obraně a doslova procpal touš do sítě - 0:3. V následném přerušení hry došlo ke střídání v brance domácích, Jiřího Stejskala nahradil Robin Blažíček, který už po pětatřicet minut, kterých odchytal, neinkasoval. Zmar Středočechů dokumentoval například Skořepa, který už překonal Přikryl, jenže puk skončil těsně vedle tyče. S přehledem chytající "Bingo" Přikryl se poté počíhal i na jemně tečovanou nebezpečnou střelu Nedbala od modré čáry.

Třetí třetina se hrál takříkajíc z povinnosti. Litoměřičtí totiž s přehledem kontrolovali svůj náskok a nedovolili soupeři téměř nic. Domácí se sice snažili bušit na vrata litoměřické pevnosti, ale nemohli nalézt recept na překonání Petra Přikryla. Ten totiž s ledovým klidem lapil všechny pokusy Benáteckých, bylo již v utkání celkem čtytřiatřicet. Také brankář Blažíček si připsal několik povedených zákroků, jako například proti pokusu Nováka po jeho vyjetí zpoza branky. Martin Novák se pak v minisouboji s Blažíčkem utkal ještě jednou. I tentokrát byla úspěšnější lapačka benáteckého gólmana. Gól domácím opravdu souzen nebyl. Ctibor Jech totiž v samém závěru patrně trefil tyčku Přikrylovy klece. Zkušený gólman vychytal na benáteckém ledě čisté konto a mohl tak se svými spoluhráči oslavit veledůležité tři body.

Ohlasy trenérů

Milan Černý, trenér Benátek nad Jizerou
"Myslím si, že jsme k zápasu přistoupili špatně. Neuvědomili jsme si, že hrajeme s mužstvem, které je na hraně osmičky. Přesto, že jsme si to říkali, tak v podvědomí jsme neodehráli zápas tak, jak by bylo potřeba. Hráli jsme s mužstvem, které je plně koncentrované, čekali jsme, že nám něco spadne do klína. Dostali jsme dvě laciné branky a už jsme neměli na to, abychom zápas zvrátili."

Daniel Tvrzník, trenér Litoměřic
"Rozhodla první třetina, kdy jsme dali dvě rychlé branky a ubránili dvě dvojnásobné přesilovky. Za celý zápas jsme domácí nepustili do žádného přečíslení ani do vyložené gólovky. Utkání jsme odehráli super dozadu. Bylo to první letošní utkání, ve kterém jsme neinkasovali. Pro nás jsou to strašně cenné body a navíc zasloužené."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.