6. 3. 2012 | Tomáš Schmiedt, Ondřej Nejedlo

Benátky vstaly z mrtvých a pozvaly Olomouc znovu k Jizeře

ČF5, úterý 6. 3. 2012
Olomouc - Benátky n.J. OLO - BEN
Málokdo jim věřil. Oni přesto zaskočili olomoucké hokejisty a zajistili si ještě minimálně jeden domácí zápas. Benátečtí hokejisté zvítězili na Hané 4:1. Ve 34. minutě vedli hosté již 3:0 a s domácími to vypadalo zle nedobře. Pak však snížil nejlepší střelec této série olomoucký Petr Haluza a vykřesal pro Hanáky naději. Ve třetí třetině ale domácí nevyužili několik přesilovek, výhru poté potvrdil při power-play hostující Miroslav Kopic.
Olomouc: Kašík (Žigárdy) – Lhotský, Staněk, Bartoň (C), Ondrušek, Janáček, Nedbálek, Vrána P., Kotvan – Kucharczyk, Dopita, Selingr – Pekr, Řípa, Haluza – Kucsera, Ministr, Šlahař – Pšurný, Kolouch, Walker.
Benátky n.J.: Vošvrda (Stejskal) – Jaroměřský, Vitásek, Říha, Vála (C), Pabiška, Niko, Šimek – Vlach, Klimt, Liška – Skalický, Skořepa, Jonák – Kellner, Král, Kopic – Jánošík, Weiss, Vařecha – Kouřil.
Branky a nahrávky: 36. Haluza (Pekr, Bartoň) - 14. Pabiška (Skořepa), 26. Kellner (Kopic), 34. Liška z ts, 60. Kopic (Jonák). Rozhodčí: Čech, Pavlovič - Klein, Skopal. Vyloučení: 8:14, navíc Bartoň (OLO) 5 minut + TH. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1815. Střely na branku: 38:19.

Komentář

Do utkání vstoupili lépe domácí, kteří díky své aktivitě získali možnost dvakrát si zahrát přesilovou hru. Středočeši ale v obou případech byli při bránění úspěšní, když nedopustili, aby se kotouč ocitl v jejich brance.

V polovině první třetiny si obě strany připravily vyloženou příležitost, jenže Koloucha v nájezdu skvěle vychytal Vošvrda a pokus hostujícího Vlacha, který zakončoval z hranice brankoviště, zastavil neméně dobře Kašík.

O pár minut později se ale konečně rozsvítilo červené světlo za jednou z klecí, z gólu s mohli radovat hosté. V početní výhodě napřáhl ke střele od modré Marek Pabiška, jehož rána rozvlnila síť v olomoucké svatyni.

Své vedení navýšily Benátky na začátku prostřední části, když Kašík sice dokázal vyrazit Kopicův projektil, jenže na dorážku Davida Kellnera z mezikruží byl již krátký.

Třetí trefu Středočechů mohl v 33. minutě přidat Tomáš Liška, jenže ve svém úniku byl faulován. Při následném trestném střílení si však hostující útočník spravil chuť, když si parádně rozhýbal Kašíka, kterého poté překonal mezi nohama.

Hanákům se podařilo snížit zásluhou Petra Haluzy při klasické přesilovce, kdy navíc jeden z bránících beků Benátek ztratil hůl. Olomoucký forvard dostal přihrávku na levý kruh, odkud zavěsil puk pod horní tyčku.

Zanedlouho mohl přiblížit Moru k jejímu soupeři na rozdíl jediné branky Milan Ministr, který však na rozdíl od Lišky neproměnil trestné střílení.

Poslední dějství nabídlo i jednu nepříjemnou situaci, když v jeho úvodu Bartoň na obranné modré tvrdě sestřelil jednoho z benáteckých hráčů. Jeho stav vypadal na první pohled velmi vážně, ale naštěstí po několika desítkách sekund za pomoci spoluhráčů vstal a odjel na střídačku. Domácí obránce vyfasoval za svůj zákrok pět minut plus trest ve hře.

Hanáci se ale i díky dvouminutové hře čtyř proti čtyřem při dlouhém oslabení ubránili, a sami poté mohli svému sokovi nahlodat sebevědomí z dalšího trestného střílení. Jenže Vošvrda se znovu vyznamenal, když schoval Řípův nájezd do lapačky.

Poté oba hlavní sudí vypadali jak na spartakiádě, když do konce duelu vyloučili další hromadu hráčů z obou mužstev. Celkový počet vyloučených se tak vyšplhal až na dvaadvacet nepočítaje Bartoně.

Olomouc se ještě v závěru pokusila o hru bez gólmana, ale čtyři vteřiny před koncem inkasovala do prázdné svatyně, když se prosadil Miroslav Kopic. Benátky si tedy odvezly výhru 4:1 a ve čtvrtek doma se budou snažit vynutit si poslední rozhodující zápas.

Ohlasy trenérů

Jan Tomajko (HC Olomouc): Prvních deset minut jsme hráli dobře, ale poté nás přesilové hry trochu zbrzdily. Měli jsme jich v tomto utkání strašně moc a vůbec jsme je nehráli dobře, málo jsme stříleli a nechodili jsme do branky. To asi rozhodlo zápas, protože tolik přesilovek není tak často k vidění. Dvě trestná střílení, která jsme jeli a neproměnili, to byly ty dva rozdílové góly, pokud nepočítám čtvrtý inkasovaný do prázdné branky. V zakončení jsme byli moc laxní, ne tak důrazní, jak bychom měli být. A to se nám vymstilo. Zápasy doma i v Benátkách jsou si hodně podobné, rozdíly nejsou vidět, takže si myslím, že ve čtvrtek nás čeká stejný duel.

Luděk Škaloud (HC Benátky nad Jizerou): Jeli jsme do Olomouce s tím, že po dvou domácích nezdarech bychom chtěli se ještě jednou vrátit do Benátek, a odehrát tak ještě jedno utkání před domácími fanoušky. Myslím, že se nám to podařilo díky velkému nasazení. Přežili jsme v první třetině několik oslabení, a pak se nám podařilo vstřelit branku. Od toho se to poté všechno odvíjelo. Trestů bylo na naše gusto až moc. Nemyslím si, že utkání bylo až tak tvrdé, aby bylo tolik vyloučených. Nám se podařilo proměnit trestné střílení, což bylo nakonec klíčové. Následně jsme hráli klidněji, soupeř navíc sám neproměnil dvě penalty, což mu určitě ubralo na psychice. Zaslouženě jsme asi uspěli, šli jsme si pro výhru o něco více než soupeř.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!