4. 9. 2012 | Sanny Muharem, Sanny Muharem, Jakub Vais

I z Hradce jedou Benátky vítězně

přát., úterý 4. 9. 2012
Hr.Králové - Benátky n.J. HKR - BEN
Poslední přípravný zápas mimo domácí led sehrály Benátky v Hradci Králové. V místní malé hale zimního stadionu si Benátečtí připsali už sedmou výhru z deseti zápasů a předsezónní období se dát označit jako velmi povedené. Přípravné období zakončí čtvrteční zápas s Litoměřicemi na domácím ledě.
Hr.Králové: Čech – Čížek, Vágner "C", Karlíček, Hendrich, Roupec, Chmelíř, Čáp, Klement – Budínský, Brož, Valášek – Kubeš, Tvrdík, Berger – Švagrovský, V. Říha, Haluza – Luštinec, Macháň, Moskal.
Benátky n.J.: Vošvrda (43. Stejskal) – Štich, Moravec, Kolmann, Pabiška, J. Říha, Ulrych, Šimek, Kajínek – Klimt, Skořepa, Vlach – Král, Kopic, Jech – Miškovský, Bortňák, Skalický – Chlapík, Vařecha, Liška.
Branky a nahrávky: 4. Skořepa (Vlach), 51. Klimt (Moravec, Skořepa).
Rozhodčí: Stolín – Lučan, Svoboda. Vyloučení: 6:9. Bez využití. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 39:24. Průběh utkání: 0:2.

Komentář

Hradečtí hokejisté se vůbec poprvé v rámci letošní sezóny představili na domácím kluzišti. Fanoušci viděli zkraje zápasu úvodní aktivitu Královských lvů, skóre se však paradoxně měnilo na opačné straně. Hned ve čtvrté minutě se totiž Benátečtí osmělili k útoku, Jaroslav Vlach nahodil kotouč před branku, kde jej z mezikruží šikovně do branky usměrnil Josef Skořepa – 0:1.

Krátce nato mohli Východočeši odpovědět. Dva hradečtí hráči se dostali do přečíslení, celou situaci vyřešil Lukáš Chmelíř střelou. Vošvrda změnu skóre ale nepřipustil. Téměř totožná situace se zrodila o pár minut později. Domácí opět zahrozili rychlým kontrem, ani tentokrát se diváci na stadionu radovat nemohli. Jakub Luštinec vybídl ke skórování Moskala, tomu kotouč v klíčovém momentu přeskočil hůl.

Hradečtí pak byli po zbytek první části aktivnější, do zaznění sirény se jim ale vyrovnávací branku nepodařilo vstřelit. Nejblíže k tomu sice měl Milan Valášek, jeho teč se mezi tři tyče nevešla. Do druhého dějství šly Benátky s jednogólovým náskokem.

Ve druhé části se toho moc nezměnilo. Hradec stále tlačil na pilu, do šance se po šesti minutách hry dostal David Švagrovský. Jeho rána z vrcholu levého kruhu málem skončila v síti, avšak Tomáš Vošvrda vytěsnil černou pryž ramenem mimo tři tyče. Ovšem i Benátky se dostaly do zakončení. Znovu u toho byli aktéři úvodní branky, tentokrát v opačném pořadí. Skořepa našel zpoza klece Vlacha, ten Jakuba Čecha nepropálil.

Vzrušení ale pokračovalo. Luděk Brož se po chybě hostující defenzívy řítil sám na gólmana, tento souboj ale nevyhrál. Zkoušel forhendovou kličku, Tomáš Vošvrda si prostor mezi betonem a tyčí dokonale pohlídal. O minutu později se v příležitosti ocitl Michal Tvrdík, ani on na strážce svatyně Benátek lék nenašel.

Přestože se jednalo o přípravné utkání, hráči rozhodně v rukavičkách nehráli. Rozhodčí museli několikrát řešit potyčky před brankou, gól ale diváci v malé hale hradeckého stadionu neviděli. Druhá perioda tak gólovou žni rozhodně nenabídla.

Ve třiačtyřicáté minutě došlo v brance hostů ke změně. Zatím dobře chytajícího Tomáše Vošvrdu nahradil Jiří Stejskal. Ten se zapotil krátce po svém nástupu mezi tři tyče. V závaru před brankou úřadoval Vladislav Kubeš, kotouč za čáru nepropasíroval. Následně střílel z první Čáp, Stejskal vyrazil koncem své hole.

Kolotoč šancí se jen tak nezastavil. Do dalších příležitostí se natlačili Macháň s Říhou, ani jeden z těchto hradeckých forvardů se však také neradoval. V době, kdy hradecký tlak gradoval, se ke slovu přihlásily opět Benátky. Tomáš Klimt naložil s přihrávkou Moravce tak, jak nejlépe mohl. Prvně jmenovaný našel skulinku mezi betony Jakub Čecha – 0:2.

Hradecký nápor pak sice sílil, na výsledku utkání už se nic nezměnilo. Východočeši volili mnohdy místo střelby nahrávky a naopak. Benátečtí si z Hradce Králové odvážejí vítězství 2:0, čímž tak potvrdili zatím suverénní přípravu.

Ohlasy trenérů

Martin Hosták (Královští lvi Hradec Králové):
Zápas se odehrál ve vysokém tempu, hrálo se nahoru dolů. Na to, že to byla příprava, tak si myslím, že jsme odehráli parádní zápas. Myslím si, že jsme měli víc ze hry, soupeř využil dvě chyby, kterých jsme se dopustili v návratu do obranného pásma. Tak to ale bývá, oni přijeli dozadu bránit, hráli disciplinovaně, oba gólmani jim odchytali skvělý zápas. My nemáme dostatek důrazu před brankou. Na nula gólů se nedá vyhrát.

Milan Černý (HC Benátky nad Jizerou):
První polovinu utkání jsme tahali za kratší konec provazu, poté jsme se ale zlepšili. Vyhrát 2:0 také o něčem svědčí. Měli jsme ještě řadu situací do prázdné brány, kdy jsme mohi dát i víc gólů. Ale soupeř měl také svoje šance a oba naši gólmani zachytali velmi dobře. Kdyby zachytali hůř, mohlo to vypadat jinak. Výsledkově jsem spokojený, herně nám tam ještě něco chybělo.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.