14. 8. 2012 | Jakub Vais, Jakub Vais, Tomáš Nejedlo

Benátky zvítězily i ve čtvrtém domácím přípraváku!

přát., úterý 14. 8. 2012
Benátky n.J. - Ústí n.L. BEN - UNL
Ani ve čtvrtém přípravném zápase na domácím ledě nepoznali benátečtí hokejisté hořkost porážky. V úterý dokázali zdolat Ústecké Lvy 5:4 v zápase, který se divákům rozhodně musel líbit. Viděli totiž útočný hokej a devět branek. Domácí o své výhře rozhodli třemi brankami ve druhé třetině, v té třetí se nakonec strachovali o výsledek. S bilancí čtyř výher a jedné porážky nyní Benátky vyrazí na pouť po stadionech soupeřů, první z pěti duelů sehrají již tento čtvrtek v Berouně.
Benátky n.J.: Vošvrda (Stejskal) - Jaroměřský, Vitásek, Štich, Kolmann, Moravec, Ulrych, Říha, Pabiška - Bortňák, Plodek, Skalický, Jonák, Bulíř, Jánošík, Liška, Král, Jech, Kellner, Kouřil, Maďar.
Ústí n.L.: Petrásek (Koutský) - Pavlík, Špelda, Poživil, Smetana, Brož, Švaříček, Grin, Kramár - Belluš, Sýkora, Boháč, Matai, Rod, Handlovský, Baránek, Hošek, Pořický, Vávra, Hess, Matějka.
Branky a nahrávky: 14. Pabiška (Skalický), 28. Bortňák (Král), 29. Jech (Král, Liška), 40. Vitásek (Král, Maďar), 52. Skalický (Bortňák, Jaroměřský) - 19. Hess (Matějka, Vávra), 51. Handlovský (Rod, Matai), 56. Pavlík (Sýkora), 58. Poživil (Rod, Handlovský). Rozhodčí: S. Mertl - Jindra, Kreuzer. Vyloučení: 6:9. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 130. Střely na branku: 32:32.

Fotogalerie

Komentář

Úvod dalšího přípravného utkání u Jizery byl hodně opatrný a oba týmy vyráběly hodně nepřesností. Domácí ale dokázali vytěžit z úvodu jednu zajímavou šanci, kterou zakončoval Kellner, jeho pokusu mířil pouze do tyče. Posléze oba týmy dostaly možnost zahrát si přesilovou hru, ale ani jeden celek ji nevyužil, i když Slovan měl dobrou příležitost zásluhou Vávry. Slovan si vypracoval i další akci, když nepovedenou rozehrávku Šticha zachytil Handlovský, na Vošvrdu nevyzrál. V následné přesilové hře Benátek měl šanci Jaroměřský, projektil z jeho hole skončil na tyči. Přesilová hra ještě ani neskončila a Slovan přišlo další vyloučení pro Slovan. Přesilovku pět na tři hokejisté od Jizery využili už po deseti vteřinách zásluhou obránce Marka Pabišky. Benátkám vedení do přestávky nevydrželo. V další přesilové hře nejprve domácí obrana pozapomněla na zcela volného Matějku. Toho Vošvrda ještě vychytal, o pár vteřin později už však kapituloval po střele Codyho Hesse.

Druhá třetina, která byla v režii domácích začala velkou šancí dvojice Bortňák-Skalický. První jmenovaný však ani nadvakrát neuspěl. Hned za minutu měl další velkou šanci Jech, ale také na Petráska nevyzrál. To se povedlo těsně před polovinou třetiny Daliboru Bortňákovi. Časomíra ukrojila přesně minutu a skóre se měnilo znovu a opět pro domácí. Povedenou třetinu korunoval výstavním gólem Ctibor Jech! Další šanci si vypracoval první útok Benátek a jeho centr Jan Plodek měl gól také na dosah, ale Petráska nepřekonal. Co nedokázal Plodek, to se povedlo těsně před přestávkou Ondřeji Vitáskovi, který zvýšil už na 4:1.

Třetí část začaly Benátky opět aktivně, ale Maďar nedokázal využít Královu přihrávku, a také vyjetí Petráska mimo branku. Na druhé straně obraně pláchl Matějka, Vošvrda byl na svém místě. Za další tři minuty už to Slovanu vyšlo. Lukáš Handlovský si v přesilové hře najel před Vošvrdu a mířil přesně. Benátky se svou odpovědí dlouho neotálely a Daniel Skalický vrátil domácím tříbrankový náskok. Posledních pět minut třetí části bylo v režii Lvů, za které snížil Filip Pavlík, který se vrátil ze zkoušky ve Lvu Praha a necelé tři minuty před třetí sirénou snížil už jen na jednobrankový rozdíl Lukáš Poživil. Slovan ještě zkusil v závěru hru bez gólmana, ve které už však Vošvrda práci neměl a Benátky si tak připsaly čtvrtou výhru z pěti zápasu. Slovan po dvou remízách v přípravě poprvé prohrál.

Ohlasy trenérů

Antonín Nečas, asistent trenéra Benátek
"Soupeř přijel s dobrou obranou. Právě to nám dělalo v první třetině velké problémy. Ve druhé třetině jsme trošku změnili systém. Útočníci zlepšili pohyb, agresivitu, což se nám i podařilo střelecky potvrdit. Většina útočníků v prostřední části hry dobře dohrávala souboje. Ve třetí třetině jsme na to nenavázali. Vrátili jsme se k slabší hře vepředu a tím pádem vznikaly rychlé protiútoky. Závěr utkání jsme nezvládli. Začali jsme hrát nahoru-dolů, čímž jsme otevřeli obranu."

Jaromír Šindel, hlavní trenér Ústí nad Labem
"Bylo to jako každé přípravné utkání. Zatím jsme ve fázi zkoušení hráčů. Z tohoto pohledu nám tento zápas dost ukázal. Myslím si, že utkání bylo pro nás velice prospěšné."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!