21. 8. 2012 | Luboš Vácha, Luboš Vácha, Tomáš Nejedlo

Havlíčkův Brod Benáteckým oplatil porážku

přát., úterý 21. 8. 2012
Havl.Brod - Benátky n.J. HBR - BEN
Vysokou porážku 1:6 z benáteckého ledu oplatili v úterý 21. srpna hráči Havlíčkova Brodu svému soupeři od řeky Jizery. V Kotlině svěřenci trenérů Dvořáka a Chalupy zvítězili díky rozhodující trefě Kostourka ze třetí třetiny celkově 4:3. Premiérový gól v benáteckém dresu vstřelil osmnáctiletý mladík Adam Chlapík, který je u Jizery na zkoušce. Další přípravný duel čeká Benátecké již ve čtvrtek na ledě Písku.
Havl.Brod: Suchan (Opršal) - Ostrčil, Soldán, Protivný, Pavlík, Blažek, Morava, Knesl, Novotný - Vondráček, Knotek, Endál, Polodna, Třetina, Meidl, Ondráček, Kostourek, Rytnauer, Musil, Štěpánek
Benátky n.J.: Blažíček (Stejskal) - Jánošík, Vitásek, Mrkvička, Kolmann, Štich, Ulrych, Pabiška, Říha - Jonák, Plodek, Skalický, Liška, Skořepa, Vlach, Kellner, Bortňák, Bárta, Vařecha, Chlapík, Krucký
Branky a nahrávky: 9. Polodna (Třetina), 22. Endál (Ostrčil , Vondráček), 37. Polodna (Rytnauer, Třetina), 52. Kostourek (Morava, Rytnauer) - 9. Skalický (Jonák), 16. Chlapík (Štich, Vařecha), 25. Skořepa (Liška, Jánošík). Rozhodčí: Doležal - Honza, Kukeně. Vyloučení: 8:6 + navíc Říha (BEN) 10 minut OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 212. Střely na branku: 26:33.

Komentář

Hned zezačátku byli Rebelové aktivnější, neboť se jim podařilo vykřesat pár zajímavých šancí, které však skončily bez branek. Pak se ale hra spíše srovnala a hrál se hokej na obě strany. Oba celky si zahrály taky v početní výhodě. Ani jeden z nich skóre neotevřel.
Na začátku 9. minuty už ale na tabuli svítil stav 1:0. Po vyhraném vhazování v útočné třetině napřáhl u modré Petr Polodna, jehož střela nezaznamenala žádnou překážku a putovala až do Blažíčkovy výstroje. Odtud mu však kotouč vypadl za brankovou čáru.
Uběhlo půl minuty a přišla blesková odpověď Benátek, a to v podobě vyrovnavacího gólu. Nejprve vyslal propagační střelu Jonák, ten ale trefil jen boční síťku. Posléze se za brankou znovu chopil kotouče a vyslal jej přesně do prostoru před Suchana, kde stál osamocený Daniel Skalický, jemuž nedělalo problém vstřelit jej ke vzdálenější Suchanově tyči a resetovat tak stav zápasu.
Rebelové se následně potýkali s několika dvouminutovými tresty a nabídli tak Benátkám velikou šanci zvýšit skóre ku svému prospěchu. To se taky stalo. V početní výhodě pěti proti třem se svižnou střelou zápěstím z pravého kruhu prezentoval Adam Chlapík, jenž vymetl růžek havlíčkobrodské klece.

Pomsta přišla na začátku prostřední části. To naopak byli na trestné hned dva hráči Benátek. Po sérii výměn kotouče se na vrcholu kruhu odhodlal ke střele Lukáš Endál. Jeho střela zápěstím skončila přesně u bližší tyče branky hostí. Oba soupeři tak museli začít hrát od nuly.
Benátky však nezaspaly a opět se velmi rychle chopily kormidla zápasu. Hosté dlouho drželi kotouč v útočném pásmu. Nejprve to vypadalo, že jejich tlak končí. Liška ovšem jen tak nahodil puk na branku, odkud jej Suchan vyrazil před sebe. Z těžkého úhlu se střelou přes Suchanovo rameno prosadil Josef Skořepa .
Rebelové však svoje jednogólové manko znovu dotáhli, a to v 37. minutě. Třetina se vytáhl podél mantinelu a ráznou střelou vyzkoušel bystrost brankáře Blažíčka, jenž puk vyrazil. Letící kotouč pak zasáhl svojí výstrojí Rytnauer. Ten opět trefil jen ležícího gólmana hostí. Ke smůle Benátek se však touš odrazil před branku, odkud jej v naprosté pohodě poslal do sítě Petr Polodna.

Během poloviny poslední dvacetiminutovky se Rebelům podařilo zvýšit a strhnout vedení na svoji stranu. Parádní tlak zužitkovali na výbornou. Rytnauer si prohodil kotouč s Moravou, jenž z rohu kluziště našel u druhé tyče stojícího Milana Kostourka. Ten se trefil přesně pod břevno.
To byl taky rozhodující gól utkání. Rebelové si tak napravili reputaci z předešlého střetu s tímto soupeřem a mohli slavit druhou výhru v přátelských zápasech.

Ohlasy trenérů

Karel Dvořák (Havlíčkův Brod): Kdybychom za sebou měli o jeden nebo dva zápasy víc, možná by bylo líp. Každopádně Benátky znovu ukázaly, že budou v sezoně silný tým ambiciózních mladých kluků. Ti dnes byli výborní na puku, a nám to dělalo problém.

Milan Černý:(Benátky nad Jizerou)
"Dnešní utkání nebylo takové, jako ta předcházející. Hráli jsme, řekl bych, bez jiskry. Bylo to takové utahanější. Dali jsme příležitost dvěma mladým hráčům. Myslím si, že zápas byl vyrovnaný. Rozdílový byl výkon gólmanů, který určil výsledek."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!