30. 8. 2012 | Karel Filas, Karel Filas, Zdeněk Kamínek ml.

Benátky nad Jizerou podlehly v odvetě Lvům

přát., čtvrtek 30. 8. 2012
Ústí n.L. - Benátky n.J. UNL - BEN
Ústí nad Labem - V odvetě Ústeckých Lvů a Benátek nad Jizerou hrané ve Zlatopramen Areně rozhodlo stejně jako v prvním případě domácí prostředí. Do utkání vstoupili lépe Středočeši, kteří se brankou po třiaosmdesáti sekundách dostali do vedení zásluhou Tomáše Lišky. Slovanu se podařilo dvěma přesnými zásahy v přesilové hře skóre otočit. Prosadili se Tomáš Sýkora a David Tůma. Třetí pojistkový gól přidal v 55. minutě Miloslav Čermák, jenž za zápas zaznamenal tři kanadské body. Benáteckým už nepomohl ani time-out či závěrečná power-play.
Ústí n.L.: Koutský - P. Hořava, Špelda, Grin, Sklenička, Vl. Brož, Motejlek, Smetana, Holomek - R. Kovář, Roubík, Ludvík - Matai, Rod, Handlovský - D. Tůma, T. Sýkora, M. Čermák - Hess, Daniel Boháč, Laš
Benátky n.J.: Blažíček (33. Stejskal) - Vitásek, Šimek, Vála, Mrkvička, Jaroměřský, Štich, Kolmann, P. Ulrych - Chlapík, J. Skořepa, Klimt - L. Krejčík, Bulíř, Galamboš - Bortňák, L. Král, Kopic - Liška, J. Plodek, Jonák
Branky a nahrávky: 15. Sýkora (Čermák, Brož), 35. Tůma (Motejlek, Čermák), 55. Čermák (Sýkora) - 2. Liška (Jonák, Plodek). Rozhodčí: Martin Novák - Vitík, Ševic. Vyloučení: 2:6. Využití: 2:0. Diváci: 315. Střely na branku: 42:26 (10:12, 13:5, 19:9). Průběh utkání: 0:1, 3:1. Zakázaná uvolnění: 5:4. Ofsajdy: 1:3. Vyhraná vhazování: 34:24 (9:7, 14:10, 11:7).

Komentář

V premiéře první ligy se potkají stejní soupeři a pokud by to dopadlo stejně jako ve čtvrteční přípravě, nikdo by se nezlobil. Ústečtí totiž dokázali reagovat na vedoucí branku Benátek nad Jizerou, postupně převzít režii zápasu do svých rukou a utkání třemi brankami otočit.

O všechny se postarala řada Tomáše Sýkory, v duelu figurující až jako třetí v pořadí. Ústečtí trenéři ji prvně sestavili v minulém zápase s Mostem. V něm se prosadila též třikrát. Ne, že by na ledě předváděla krásné kombinace, ale její důraz v tomto týdnu přinášel gólové ovoce.

Určitě sehraněji působí trojky Rodova a Roubíkova, na niž zdá se budou trenéři spoléhat. I v zápase s Benátkami ji párkrát poslali přednostně při přesilovce na led. Jenže tentokrát se neprosadila. I soupeř od Jizery disponuje několika zkušenými hokejisty a určitě nebude v soutěži hrát druhé housle.

Benátky se hned z první vážnější situace dostaly do vedení. Domácí nechali před brankou úřadovat Jonáka s Plodkem a jejich úsilí korunoval třetí dorážkou Tomáš Liška. I poté měli hosté více ze hry a mohli přidat další branky. Třeba proti další spolupráci Plodka s Jonákem zakročil na poslední chvíli gólman Koutský. Teprve poté se začali prosazovat i domácí. Skrytá střela Sklenička břinkla o tyčku. V přesilovce dvakrát pálil Kovář. Do brejku se zas na druhé straně dostal Chlapík.

Ústečtí srovnali v přesilovce. Nahození od modré se snažili dopravit do brány Čermák s Tomášem Sýkorou. Druhý jmenovaný byl úspěšný a jeho oblouček přeletěl ležícího Blažíčka.

Ve druhé třetině ujeli do brejku Matai s Handlovským, ale žabička posily z Popradu přeletěla čepel krajana. Hosté hrozili při dorážce Bulíře. Blažíček se zase oháněl při po dorážce Laše, který nebyl rychlejší než hostující brankář po odrazu puku od zadního hrazení.

Lvi se ale dočkali chvíli potom. Svou aktivitou vybojovali dvě přesilovky po sobě a v té druhé byli úspěšní. Nahození Motejlka od modré po vyhrané buly tečoval David Tůma a puk zamířil přesně k tyči mimo dosah Stejskala, který chvíli předtím střídal svého kolegu v brance.

Hosté předvedli poslední výraznější záchvěv úsilí o vyrovnání v závěru druhé periody. Neuspěli však ani v přesilovce ani v čisté gólovce v poslední minutě. To Chlapík nedokázal zužitkovat palebnou pozici dva metry před brankovištěm.

Ve třetí třetině Ústečtí měli po většinu času puk pod kontrolou. Báli se snad jen při brejku Skořepy s Ulrychem, který vzal zakončení na sebe. Trefil Koutského. Slovan hrozil při typickém výpadu Roubíka o otočce zpoza branky. A nakonec svou převahu podtrhl třetím gólem. Sýkora s Miloslavem Čermákem vybojovali na útočné modré puk a druhý jmenovaný pak postupoval zleva na branku. Zakončení se mu povedlo náramně. Trefil přesně horní růžek a upravil na konečných 3:1.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mareš (HC Slovan Ústečtí Lvi): "Do zápasu jsme nevstoupili dobře, podobně jako v předchozím utkání nám nevyšlo úvodních deset minut. Poté se náš výkon zlepšil. Ve druhé třetině jsme byli minimálně o gól lepší, i když branek jsme mohli přidat více. Třetí část jsme odehráli podle představ. Jsme rádi, že jsme ve Zlatopramen Areně mohli přivítat tým Benátek nad Jizerou. Je to mladý celek, tamní hráči hodně bruslí a dohrávají souboje. Ve čtvrtečním souboji jsme hráli lépe než v prvním vzájemném duelu na ledě soupeře. V Benátkách nad Jizerou jsme sice vstřelili čtyři branky, přesto to na vítězství nestačilo. V odvetě nám k výhře stačily tři přesné trefy. Využili jsme dvě přesilové hry, kterým se budeme věnovat příští týden a vždy dva dny před každým zápasem. O všechny góly se postarala pětka Tomáše Sýkory, velmi dobře hrál Miloslav Čermák. Petr Hořava patřil k lepším obráncům. Je to zkušený bek, který zde už něco odehrál a věřím, že bude týmu platný."

Luděk Škaloud (HC Benátky nad Jizerou): "Vyšel nám začátek zápasu, dokázali jsme se prosadit. Byli jsme aktivní, dostávali jsme se do střeleckých pozic. Soupeř poté skóre vyrovnal, zabrzdila nás dvě vyloučení, která pomohla soupeři dostat se do hry. Od druhé třetiny jsme byli horším mužstvem, Ústečtí Lvi vyvinuli daleko větší aktivitu. Napomohla tomu opět naše nedisciplinovanost, na kterou jsme doplatili. Nedokázali jsme se do hry vrátit, z naší strany byly lepší už pouze poslední tři minuty střetnutí. Celkově nebyl náš výkon ideální, ale nevyvozoval bych ze zápasu žádné velké závěry. Utkání nám ukázalo, že Ústí nad Labem má kvalitní a silný mančaft, proti kterému nelze hrát na půl plynu. Dosavadní průběh přípravy mohu zatím hodnotit dobře, na kontě máme šest výher a tři prohry. Sehráli jsme dobré zápasy, hráči předvedli dobré výkony. Přesilové hry i oslabení jsme již nacvičovali, i když pouze minimálně. Budeme se na to soustředit především v posledním přípravném týdnu. Našimi ambicemi je hrát co nejvýše. Jsme farma Liberce, a tak je naším cílem vychovat co nejvíce hráčů, kteří budou moct nastoupit za Bílé Tygry. Ve chvíli, kdy hráč vyvine výkonnost na extraligu, naše mužstvo oslabí."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!