19. 9. 2012 | Daniel Langer, Daniel Langer, Tomáš Nejedlo

Benátečtí v derby ani jednou neskórovali a přenechali body Boleslavi

3., středa 19. 9. 2012
Ml.Boleslav - Benátky n.J. MBL - BEN
S přehledem hrající Mladá Boleslav nepustila v okresním derby svého soupeře z Benátek téměř k ničemu. Už v první třetině Mladoboleslavští dvěma góly naznačili, že jdou tvrdě za vítězstvím. Z celkového počtu pětačtyřiceti střel na branku si za Vošvrdova záda našly cestu celkem čtyři puky a hráči z města automobilů se tak radovali z výhry 4:0. Brankář Will si jako bonbónek na dortu z utkání odnesl vychytané čisté konto. Benátečtí budou mít šanci na nápravu již v sobotu, kdy doma hostí Písek.
Ml.Boleslav: Will - Němeček, Pojkar, Kasík, Jindra, Chaloupka, Drábek, Šmach - Nouza, Vrbata, Mikulík – Pabiška, Výborný, Jiránek – Demel, Koudelka, Rys – Škumát, Loskot, Lenc
Benátky n.J.: Vošvrda - Vitásek, Šimek, Ulrych, Říha, Štich, Kajínek, Vála, Kolmann - Klimt, Skořepa, Vlach, Jonák, Plodek, Skalický, Bortňák, Král, Jech, Špaček, Bulíř, Vantuch
Branky a nahrávky: 2. Rys (Koudelka, Šmach), 15. Výborný (Němeček), 30. Výborný, 44. Nouza (Chaloupka). Rozhodčí: Schmejkal - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 5:7, navíc Kasík (MBL) a Vlach (BEN) 5 minut + OK. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2110. Střely na branku: 45:25.

Komentář

Na svého soupeře vlétli Bruslaři od úvodních minut jako uragán. Vošvrda se v brance hostí ani příliš nestihl rozkoukat a už musel lovit kotouč ze své sítě. Koudelka našel zpětnou přihrávkou Jiřího Ryse a ten přesnou střelou přes obránce otevřel skóre střetnutí. Boleslavští v tlaku neustávali a pokud by se v hokeji sledovala statistika držení puku, nebylo by to něco, co by pro oko benáteckého fanouška bylo příjemnou záležitostí. Na dvoubrankový rozdíl mohl celek z města automobilů odskočit zásluhou Nouzy, jenž přesprintoval z rovnováhy vyvedeného obránce a razantně zakončoval. Jeho rána ale skončila před betony Vošvrdy a jen díky důrazné obraně tentokrát Benátky přežily.

To už ale o několik momentů později neplatilo. Němeček napřáhl na modré a vyslal přesnou střílenou pobídku na Davida Výborného, pro něhož už nebyl problém nastavit hůl poslat černý kousek pryže pod horní tyč. V patrně největší šanci hostí se ocitl Skořepa, jeho pozice zády k brance ale nebyla z těch čistě gólových a tak mu nezbylo, než se pokusit jemně tečovat kotouč, s čímž ale pozorný Will počítal. Několik okamžiků před sirénou se ještě v dobré šanci zjevil na zadní tyči Vrbata, skákající kotouč ale usměrnit i díky usilovné práci obrany nedovedl. S dvoubrankovým vedením a o poznání spokojenější tak do kabin odcházeli hokejisté Mladé Boleslavi.

Ve druhém dějství tempo poněkud opadlo, především zásluhou Bruslařů, kteří se přeci jen začali vice soustředit na obrannou činnost. Tlak benáteckých hokejistů vygradoval v dvojnásobné přesilové hře, Will byl ale navzdory nedostatku práce pozornou oporou a všechny náznaky šancí zlikvidoval. Naopak to byli domácí, kteří mohli i ve vlastním oslabení skórovat. Jiránek se po kombinaci s Kasíkem dostal do velmi nadějné pozice, v poslední možné vteřině mu ale Bortňák přerazil hůl sekerou, za kterou by se nemusel stydět ani zkušený dřevorubec a alespoň dočasně tak ubránil své kolegy od inkasované branky.

Netrvalo ale dlouho a v pokračující přesilové hře Mladé Boleslavi už se skóre měnilo. David Výborný zachytil u hrazení vyhozený kotouč, chvíli se rozhlížel po volném spoluhráči a nakonec poněkud netradičně, ale účinně napřáhl od modré a černý kousek pryže se zastavil až v síťce. Benátky mohly vzápětí snížit, to když se Michal Bulíř dostal mezi kruhy k odraženému kotouči, šikovně se zbavil obránce, ale narazil na hbitě se přesouvajícího boleslavského gólmana. K zajímavé střele se dostal ihned po vhazování exboleslavský Jan Plodek, jeho pokus ale letěl přesně doprostřed domácí svatyně.

Závěrečné dějství začalo v podobném stylu, jako to prostřední skončilo. Rozháraná hra ve středním pásmu, nepřesnosti v rozehrávce. Přesto se Bruslařům podařilo přidat branku i v této fázi hry. Vrbata tvrdě nastřelil kotouč na Vošvrdu, ten zvládl pouze vyrazit před Tomáše Nouzu, jenž si stihl přehodit kotouč na střed hřiště a zakončit pod víko. O vzruch se postaral o chvíli později obrovitý David Štich, který si vyhédl o poznání subtilnějšího Radana Lence a vyzýval ho k nerovnému souboji. Po následném vyloučení na obou stranách uháněl na bránu Jiří Říha a podle názoru hlavního byl faulován. Zákrok byl potrestán trestným střílením. Říha s ním ale nenaložil dobře, při kličce ztratil rovnováhu a ani nezakončil.

Jak se blížil konec utkání, tím znatelněji rostla nespokojenost hostí a přibývalo důrazných zákroků. Taková hra ale na boleslavského hokejisty platila a začalo přibývat vzruchu před Willem. V tutové šanci se ocitl Král, Will byl ale neprůstřelný. Benátky v závěru předváděly zajímavé a pohledné kombinace, ke kterým se dostávali díky důraznému napadání. Především velikán Štich se neustále pošťuchoval se soupeři a nebál se ani obořit na personu, jakou bezesporu je David Výborný. V největším závěrečném tlaku promáchl před odkrytou brankou Plodek a Will mohl slavit první nulu. Benátečtí tak nenavázali na úspěchy proti dalším favoritům v prvních dvou kolech a v Boleslavi soupeři podlehli.

Ohlasy trenérů

BK Mladá Boleslav, Jiří Slabý, asistent trenéra: Utkání mělo náboj od samého začátku, bylo to derby, jak má být. Po prohře se Šumperkem, jsme si dali jasný cíl – přistupovat k utkání s daleko větší vervou, a to si myslím, kluci zvládli perfektně. V dosavadních odehraných zápasech byla znát jistá nervozita, kluci si tolik nevěřili, dnes jsme hráli jednoduchý hokej, takový jakým bychom se chtěli prezentovat. V závěru už byla znát jistá nervozita, ale bylo potřeba udržet nervy na uzdě, nenechat se vyprovokovat. Kluci to zvládli, nenechali si nic líbit, což je pozitivní. Věděli jsme, že soupeř bude chtít rozbít naši hru, což nás bude čekat v každém zápase. Brankář Will byl pro tento zápas naše jasná volba. Dobře se prezentoval už v Šumperku a v tuto chvíli s ním počítáme i do Kadaně.

HC Benátky nad Jizerou, Milan Černý, hlavní trenér: Dnes jsme byli horším týmem. Lepší jsme byli snad jen v pěstním souboji Jardy Vlacha, ale to je málo. Dostali jsme první lacinou branku, které jsme šli naproti. Nevím, jestli to na nás dolehlo, avšak my byli horší i co se týče bojovnosti. Bez ní hrát nemůžeme. Několik šancí, které jsme si vypracovali, jsme nedokázali proměnit. Domácí dnes zaslouženě vyhráli.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!