31. 10. 2012 | Tomáš Nejedlo

Písku Benátečtí uštědřili debakl na jeho ledě

17., středa 31. 10. 2012
Písek - Benátky n.J. PIS - BEN
Nejvyššího vítězství v letošní sezóně dosáhli benátečtí hokejisté v Písku. Už v první třetině se hosté prosadili dokonce ve vlastním oslabení a ve druhé části hry dalšími třemi góly rozhodli zápas. Ve třetí části se Středočeši prosadili ještě třikrát, za Písek se trefil pouze Kameš. Hosté tak uštědřili svému soupeři krutý debakl, navíc v jeho hájemství. V příštím kole budou chtít Benátky tento výsledek určitě zopakovat, doma budou v sobotu hostit Beroun.
Písek: Cikánek (41. Halmoši) - Klement, Boháč, Doudera, Procházka, Růžička, Kameš, Drtil, Makovský - Marek, Šperger, Sedláček - Petruška, M. Heřman, Pitule - R. Heřman, Vlček, Slavík - Polodna, Vaniš, Kučera.
Benátky n.J.: Vošvrda - Moravec, Kolmann, Jánošík, Štich, Ulrych, Jaroměřský, Vála, Říha - Skalický, Klimt, Jonák - Bortňák, Skořepa, Špaček - Vlach, Král, Kopic - Maďar, Jech, Liška.
Branky a nahrávky: 58. Kameš - 18. Špaček (Jaroměřský, Král), 22. Skořepa (Štich, Bortňák), 25. Skořepa (Kopic), 35. Skalický (pen.), 44. Kopic (Král, Vlach), 55. Vlach (Král), 58. Maďar (Liška, Jánošík). Rozhodčí: O. Hejduk - T. Černý, Vavruška. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 325. Střely na branku: 27:29.

Komentář

Začátek střetnutí zcela odpovídal skutečnosti, že se spolu utkali dva blízcí sousedé z prvoligové tabulky. Obě strany věděly o důležitosti střetnutí, a tak se hrál maximálně bojovný hokej s důrazem na pozorné bránění. Se závěrem první třetiny se přece jen vyhoupl na vyšší vlnu celek od Jizery a vyjádřil to i gólově, to když se v 18. minutě prosadil z bezproblémové dorážky Špaček.

Druhou třetinu odstartovala šance v podobě teče píseckého Marka, při které stálo při brankáři Vošvrdovi štěstí. To byl ale jeden z posledních žhavých uhlíků v popelu domácí beznaděje. Benátecké mužstvo si poté vzalo průběh prostředního dějství pod svůj patronát a s předstihem vydláždilo cestu ke svému hladkému triumfu. Už v úvodních pěti minutách hry se dvakrát prosadil Skořepa a ve 35. minutě přidal z trestného střílení čtvrtý gól soupeře Skalický. Písečtí hokejisté plnili v průběhu druhé třetiny roli velmi nesmělého sekundanta. Jen ve dvou případech měli blízko k oživení svých nadějí, ale výpad tří hráčů na jediného obránce i následný samostatný únik M. Heřmana postrádaly zakončení.

V závěrečné dvacetiminutovce se šokující obrat ve skóre nekonal. Domácí tým, jehož branku obsadil namísto Cikánka náhradník Halmoši, naladil přece jen aktivnější notu a benátecký gólman Voškrda musel být ve střehu. Středočeši ale přesto drželi otěže střetnutí pevně v rukách, a nakonec vtiskli svému vítězství ještě výraznější tvář. Na góly Kopice a Vlacha přiložila alespoň drobnou náplast vydařená akce píseckého obránce Kameše, ještě v téže minutě se ale prosadil benátecký Maďar a určil konečnou podobu výsledku.

Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna, asistent trenéra IHC Písek: „V úvodních deseti až dvanácti minutách jsme byli Benátkám rovnocenným soupeřem, pak už ale na ledě úřadovalo jenom jedno mužstvo. Věděli jsme, že soupeř prochází pro mne nepochopitelnou výsledkovou krizí, a že u nás udělá maximum pro to, aby ji ukončil. Z mého pohledu patří Benátky navzdory jejich současnému umístění k tomu nejlepšímu, co první liga nabízí, a jejich výkonnost je výsledkem pětileté usilovné práce s týmem. Dnes to u nás předvedly v plné síle. Hráči soupeře nás předčili v agresivitě i bruslení, byli daleko silnější v osobních soubojích. V tom všem jsme od nich dostali lekci.“

Milan Černý, hlavní trenér HC Benátky nad Jizerou: "Byl to jeden z našich lepších výkonů nebo možná dokonce nejlepší. Soupeř měl dobrou sestavu. Hráli jsme trpělivě, nebyla to hra nahoru-dolů. Přechody z útočného pásma do obrany byly v pořádku. Aby někoho nemátlo, jak bylo utkání snadné, tak první třetina skončila jen 1:0. Měli jsme v ní tři gólové šance, kdy jsme byli sami před brankářem, ale neproměnili jsme je. Ve druhé třetině se nám povedlo odskočit. Nejdůležitější byl gól na 4:0 od Skaldy z trestného střílení, ten nás uklidnil. Jsem rád, že jsme konečně odehráli utkání jen na jednu obdrženou branku, protože jinak inkasujeme poměrně dost gólů. Tohoto výsledku si vážíme, protože Písek určitě nebyl slabým soupeřem. Bylo to naše vydařené utkání."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.