7. 11. 2012 | Tomáš Nejedlo

Šťastnější Benátky vybojovaly s Mostem tři body

20., středa 7. 11. 2012
Benátky n.J. - Most BEN - MST
Urputný boj u Jizery nakonec Benátečtí rozhodli ve třetí třetině. Už v první části hry padly čtyři góly a vše nasvědčovalo ofenzivnímu hokeji. Pak se ale gólová mašina obou týmů zasekla a diváci na benáteckém stadionu sledovali spíše boj než pohledný hokej. Rozhodující gól vstřelil ve 44. minutě Michal Bárta a všechny tři body tak zůstaly v Benátkách. Nutno však podotknout, že Benátky byly aktivnější a dokumentovaly to ve střelbě na branku, kde soupeře přestřílely 41:21. V dalším kole budou Středočeši zajíždět na led Litoměřic.
Benátky n.J.: Vošvrda (Blažíček) - Moravec, Kolmann, Jánošík, Štich, Kajínek, Jaroměřský, Vála - Bortňák, Plodek, Špaček, Bárta, Skořepa, Kica, Skalický, Vlach, Klimt, Maďar, Král, Jonák.
Most: Volke (Melichar) - M. Rohan, Prošek, Hranáč, Kadela, Tomeček, Parýzek, Čechura, Havelka - Charousek, Kuběna, Gengel, Nevyhoštěný, Bojer, T. Rohan, Kotrla, Čurilla, Vaněk, Jurčík, Nedrda, Pavlů.
Branky a nahrávky: 3. Klimt (Vlach, Jaroměřský), 6. Klimt (Jaroměřský, Vlach), 44. Bárta (Kajínek, Jánošík) - 9. Nevyhoštěný (T. Rohan, Kadela), 14. Nedrda (Havelka, Jurčík). Rozhodčí: Šindler, Úlehla - Flegl, Zíka. Vyloučení: 4:4 + navíc Štich (BEN) 10 minut OT + 20 minut OK. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 155. Střely na branku: 41:21.

Komentář

Benátečtí vstoupili do utkání náporem a také za to byli náležitě odměněni. Už po dvou a půl minutách hry se totiž poprvé měnilo skóre, a to ve prospěch domácího týmu. Tomáš Klimt převzal kotouč za brankou, obkroužil Volkeho svatyni a trefil se přesně k levé tyči - 1:0. Za další dvě minuty putoval na trestnou lavici hostující Hranáč a před benáteckými hráči se tak naskytla možnost první přesilové hry. A tu také Benátečtí proměnili. Byl to opět Tomáš Klimt, kdo napřáhl na pravém kruhu a trefil se přesně po víko mostecké branky - 2:0. Ovšem také hostující mančaft se prosadil ve své první početní převaze a snižujícím gólem se dokázal vrátit do zápasu. Na pravém kruhu napřáhl někdejší benátecký útočník Michal Nevyhoštěný a kotouč se zastavil až v síti domácí branky - 2:1. Severočechům tento vstřelený gól náhle vlil novou krev do žil a netrvalo dlouho a bylo vyrovnáno. Předtím měl ještě měl dobrou šanci Jonák, jenže svým blafákem si na Volkeho nepřišel. Hosté se prosadili po rychlé akci. Pavlů udělal vítr v obranném pásmu Benátek a chvilkové nepozornosti využil Vítězslav Nedrda ke skryté gólové střele - 2:2.

Jestliže byla první třetina na skóre i střely vyrovnaná, v té druhé měli z hlediska střel na branku navrch domácí. Avšak gólově se prosadil nedokázali. Martin Volke musel být často ve střehu, avšak nutno podotknout, že mostecký celek držel nad vodou. Blýskl se především ve 27. minutě, kdy se na jeho branku valil jeden z domácích útoků. Jaroslav Vlach, který asistoval na obě dvě branky Benátek, našel před brankou najíždějícího Tomáše Klimta, jenž měl blízko hattricku, avšak Volke předvedl povedený zákrok ramenem. Krátce po této šanci si David Štich po odpískaném zákroku neodpustil nějaké ty peprné poznámky na adresu sudího Úlehly, který mu nejprve udělil desetiminutový trest a následně ho za pokračující protesty poslal do kabiny zjistit, zda-li ve sprše teče teplá voda. Žádné další větší šance se už diváci ve druhé části hry nedočkali, a tak se za nerozhodného stavu šlo i do třetí periody.

Ve třetí části převaha domácího celku gradovala, střely na branku v poměru 19:5 to jasně dokladují. Ve 44. minutě se z čistajasna Benátečtí dostali do vedení. Michal Bárta nabral rychlost, natlačil se před nejzkušenějšího beka hostující sestavy Jana Hranáče a bekhendovou střelou do horní tyčku nedal Volkemu šanci zasáhnout - 3:2. Benáteckým viditelně spadl velký kámen ze srdce, avšak další gól už přidat nedoklázali. Šanci na to měl například Skalický, který z dobré parkety minul. Na druhé straně zahrozil Michal Pavlů a jeho bývalým spoluhráčům zatrnulo. Petr Kolmann však na poslední chvíli dokázal zasáhnout a uchránil tak domácí od inkasované branky. V další šanci se objevil Tomáš Klimt, ale vstřelit hattrick mu souzeno nebylo. V samostatném úniku totiž nedokázal na Volkeho vynalézt ten správný recept. Mosteckým poté nepomohla ani téměř dvouminutová hra bez brankáře, v níž ještě Vošvrda podržel domácí hokejisty.

Ohlasy trenérů

Milan Černý, hlavní trenér Benátek nad Jizerou:
"Jedno z platných přísloví v hokeji je, že brzké vedení pro české mužstvo vůbec nic neznamená. My jsme to dnes naplnili. Od stavu 2:0, přičemž oba góly zařídila jedna lajna, která hrála víceméně dobře celý zápas, jsme se najednou všichni uspokojili. Soupeře jsme postavili na nohy. Poté už bylo jasné, že to bude velmi těžký zápas a že to bude o jednom gólu. Věděl jsem, že dostat se zpátky do utkání je strašně těžké. Jsem moc rád, že jsme tento zápas zvládli. Stalo se tak díky jednomu úniku Michala Bárty, který byl dobře vyřešen. Jak už jsem říkal, jsem naštvaný, že jsme sklouzli k naší pasivní hře. Není to snižování soupeře, ale zápas jsme měli za příznivého stavu rozhodně více kontrolovat a přidat ještě nějaký gól. Na druhou stranu dobře vím, že předloni jsme podobná utkání nezvládli. S podobnými soupeři jsme dokázali prohrát. Opět nesnižuji Most. Jsem spokojený s výsledkem, ale ke hře mám spoustu výhrad. "

Václav Baďouček, hlavní trenér Mostu:
"Rychle jsme prohrávali 0:2, poté jsme se dokázali vrátit do zápasu. Až do třetí třetiny bylo utkání otevřené na obě dvě strany. Domácí byli šťastnější, jednu šanci využili. Náš tým poté v power-play sahal po bodu, bohužel to nevyšlo."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.