1. 12. 2012 | Soňa Jirásková, Tomáš Nejedlo, Zdeněk Kamínek ml.

Benátky zaskočily favorizované Ústí a vezou tři body!

27., sobota 1. 12. 2012
Ústí n.L. - Benátky n.J. UNL - BEN
K velkému překvapení došlo v sobotním podvečeru v ústecké Zlatopramen aréně. Benátecký tým totiž dokázal zaskočit třetí celek tabulky a ze lvího hájemství si odvezl všechny tři body za fotbalovou výhru 1:0. O jediný gól zápasu se postaral ve druhé třetině Josef Skořepa. Týmový výkon podpořený skvělým Stejskalem v brance pak vynesl mančaftu historicky první prvoligovou výhru na ústeckém ledě. Benátečtí tak prodloužili svou sérii výher na čtyři a navázat na ni jistě budou chtít i v pondělí, kdy budou doma hostit Olomouc.
Ústí n.L.: Orct - F. Pavlík, Sklenička, L. Poživil, Smetana, Vl. Brož, K. Černý - R. Kovář, Roubík, Ludvík - Matai, Meidl, Handlovský - D. Tůma, T. Sýkora, M. Čermák - J. Kloz, Daniel Boháč, Laš
Benátky n.J.: Stejskal - Jaroměřský, Kolmann, Ulrych, Mrkvička, Šimek, Vála, Vitásek - Jech, J. Skořepa, Klimt - Chlapík, J. Plodek, Miškovský - Maďar, L. Král, M. Pabiška - Vařecha, Liška, Kopic
Branka a nahrávka: 30. Skořepa (Kolmann). Rozhodčí: Luczków - Jílek, Šperl. Delegát: Bolina. Vyloučení: 4:3. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 1 570. Střely na branku: 29:25 (12:7, 7:11, 10:7). Zakázané uvolnění: 3:4. Ofsajdy: 2:3. Vyhraná vhazování: 28:25 (8:8, 9:9, 11:8).

Komentář

Utkání proti Benátkám nad Jizerou začalo v mírném tempu. Ústečtí si vytvářeli šance, ale bohužel je nedokázali využít. Benátečtí se také snažili prosadit, ale jejich snaha nebyla korunována úspěchem. V sedmé minutě se dostal do šance Sýkora, ale Stejskal puk schoval pod lapačku. V 11. minutě vyzkoušel pozornost Orcta z bezprostřední blízkosti Kopic, ale trefil jen jeho lapačku. Čtyři minuty před první sirénou byl vyloučen modrobílý Kolmann. Severočeši se během této výhody dvakrát dostali do vyložené šance, ale gólmana hostí neprostřelili. Ani jednomu celku se nepodařilo vstřelit branku a první perioda tak skončila bezbrankově 0:0.

Prostřední část odstartovala v rychlejším tempu, než ta úvodní. Ve čtyřiadvacáté minutě se dostal do samostatného úniku domácí Ludvík, ale jeho střela skončila v ochranné síti nad ledem. Na druhé straně Vitásek z prostoru mezi kruhy svatyni Orcta minul. Ve 28. minutě se vylučovalo znovu. Tentokrát na trestnou lavici zamířil ústecký Kloz, který šel odsedět trest za příliš mnoho hráčů na ledě. Středočeši se dvakrát dostali před modrožlutého gólmana, ale jejich střely vždy skončily vedle brány. Pouhou čtvrtminutu po návratu Čermáka z trestné lavice se do brejku dostal Josef Skořepa a kličkou do prázdné klece překonal Orcta. Benátky se tak ujaly vedení 1:0. O chvíli později se příležitosti znovu chopili bílomodří, ale poskakující puk domácí brankář schoval pod lapačku. Ve 33. minutě mohly šelmy v power-play vyrovnat. Soupeř však skvěle bránil a skóre se neměnilo. Netrvalo dlouho a dvě minuty vyfasoval za nedovolené bránění Sklenička. Hostům přesilová hra ale nevyšla.

Třetí perioda začala v podobném duchu jako dvě předchozí. Oba týmy si vytvářely gólové šance, ale ty opět zůstaly nevyužity. Ve 48. minutě byl vyloučen za krosček Čermák. Ačkoliv měli více hráčů v poli hosté, Jaroslav Roubík ujel sám na Stejskala. Ten předvedl výborný zákrok a své spoluhráče podržel. O pět minut později rozdávali rozhodčí trest znovu. Tentokrát se šel uklidnit Jaroměřský. Slovan si vytvořil velký tlak, ale Robinu Kovářovi se nepodařilo prostřelit hostujícího gólmana. Pět minut před koncem duelu se strhla bitva o každý centimetr ledu. Benátečtí začali ještě více bránit a šelmám se snažili zabránit ve vyrovnání. I přesto, že hokejisté z krajského města zkusili power-play, nakonec Stejskala nepřekonali. Utkání tak skončilo fotbalovým výsledkem 0:1.

Ohlasy trenérů

Jiří Mička (HC Slovan Ústečtí Lvi): "Náš výkon nebyl špatný, bohužel jsme se neprosadili. Benátky nad Jizerou hrály nepříjemný celoplošný hokej, my jsme si vytvořili hromadu šancí, ale chybělo nám štěstí, které jsme urazili v předchozích zápasech. Bojovali jsme, dřeli jsme, ale i kdybychom hráli dnes šest třetin, tak bychom gól nedali. V neděli máme trénink, vybruslíme si to, zregenerujeme a připravíme se na následující duel. V Kadani budeme muset hrát poctivě, musíme být lepší v koncovce. Těžko dopředu říct, zda proběhnou nějaké změny v sestavě."

Luděk Škaloud (HC Benátky nad Jizerou): "Rozhodně se nejednalo o jednoduché utkání, vyhrát na jeden gól je těžké a nestává se to často. Celé mužstvo odehrálo velice povedený zápas, co se týká taktické hry, bez obětavosti a nasazení to nefunguje nikdy. Spolehlivým a velmi dobrým výkonem se prezentoval brankář Jiří Stejskal, pro kterého to byl šestý zápas v sezóně. Popasoval se s tím, zhostil se tohoto úkolu výborně a byl po celé utkání naší oporou. O jeho nástupu se rozhodlo v den zápasu ráno. Tomáš Vošvrda musí totiž jet v neděli jako jednička na Kladno, proti Ústeckým Lvům si nemohl dovolit nastoupit. Marek Pinc onemocněl právě dnes ráno. Další gólman Robin Blažíček je nemocný. Jiří Stejskal bude pravděpodobně za nás chytat i v pondělí a možná odcestuje zítra s Tomášem Vošvrdou na Kladno."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.