5. 12. 2012 | Lukáš Chuchválek, Lukáš Chuchválek, Tomáš Nejedlo

Druhá třetina okresního derby rozhodla o výhře Boleslavi

29., středa 5. 12. 2012
Ml.Boleslav - Benátky n.J. MBL - BEN
Vše podstatné, co se přesných gólových zásahů týče, se v třetím letošním prvoligovém okresním derby utkání mezi Mladou Boleslaví a Benátkami odehrálo ve druhé třetině. Po vedoucí trefě Galamboše domácí otočili vývoj utkání, poté ještě Skořepa stihl vyrovnat, jenže favorita dalšími dvěma brankami strhl výsledek na svou stranu a nakonec se radoval ze zisku tří bodů. Boleslav tak vyhrála i ve třetím letošním derby. Benátečtí se tedy už soustředí na sobotní duel, v němž doma přivítají Písek.
Ml.Boleslav: Will - Pojkar, Kasík, Němeček, Chaloupka, Toman, Jindra, Bohunický - Nouza, Vrbata, Mikulík - Kafka, Výborný, Pabiška L. - Rys, Koudelka, Demel - Červený, Loskot, Pitule – Lenc.
Benátky n.J.: Stejskal - Kollman, Šimek, Ulrych, Kajínek, Jaroměřský, Mrkvička, Vitásek - Klimt, Skořepa, Jech - Kopic, Plodek, Liška - Pabiška M., Král, Maďar - Kica, Urban, Galamboš - Miškovský.
Branky a nahrávky: 23. Pojkar (Vrbata, Nouza), 25. Toman (Koudelka), 29. Loskot, 34. Vrbata (Kasík) - 23. Galamboš (Urban, Vitásek), 25. Skořepa (Kolmann, Mrkvička). Rozhodčí: Fraňo, Würtherle - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 5:6, navíc Pojkar (MBL) 5 min + do konce utkání. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2075. Střely na branku: 44:37.

Komentář

V prvních minutách se Boleslav zahnízdila před Stejskalovu bránu a několikrát vystřelila. O nápor se zasloužili zejména Kafka s Nouzou, přičemž druhý jmenovaný dokonce ve 4. minutě nastřelil břevno. Benátky se poté také dostaly k šancím, ale většinou postrádaly nebezpečnost. Jan Plodek vystihl Bohunického přihrávku a mohl prověřit Willa, kdyby se nepovedenou kličkou o dobrou pozici sám nepřipravil. Brankář Benátek Jiří Stejskal pak při přesilovce Boleslavi dobře podržel svůj tým, když si pohlídal teč Pabiškovy rány, ale za pomocí dobré obrany celou dvojminutovku zvládl. Benátky pak mohly z brejku otevřít skóre, když Tomáš Urban využil chyby Němečka na modré čáře a vyslal na Romana Willa nepříjemnou střelu z blízka. Boleslavský brankář si poradil i s následnou dorážkou.

V 10. minutě se prodral do předbrankového prostoru Benátek Lukáš Pabiška za pukem kutálejícím se v brankovišti. Obránci i brankář situaci ustáli a v bráně nakonec skončil Loskot. Pak si zahráli přesilovku i hosté a přestože jejich útočná snaha přišla vniveč, nebyla odehrána vůbec špatně, drželi se v útočném pásu a několikrát ostře vypálili. Po jejím skončení se v dobré šanci ocitl boleslavský Kafka, jenž nepropasíroval puk přes Stejskalovy betony. Kolem 16.minuty se Benátky odhodlaly i k tlaku ve hře pěti proti pěti a Josef Skořepa s Peterem Galambošem si vypracovali dobré příležitosti. První jmenovaný však nedokázal Willa kličkami zmást a Galambošovo dělo bylo sraženo mimo brankový prostor. Minutu a půl před sirénou se před Stejskala prokličkoval Martin Koudelka, jenž jen poslal puk pod jeho výstroj. Poté se do pěstního souboje za šťouchance do benáteckého brankáře pustili Rys s Vitáskem, čímž okořenili první třetinu, v níž sice branka nepadla, ale bylo na co se koukat.

Boleslav vstoupila do druhého dějství o něco více útočně naladěná než Benátky, ale ty zase dokázaly obě úvodní šance precizně ubránit. Poté nastala šílená dvojminutovka, jinak to nazvat nelze. Ve 23. minutě však soupeř Bruslařů po překvapivé akci otevřel skóre, když Peter Galamboš dostal přihrávku zpoza brány a zametl puk za Willa, přestože se při výstřelu v mezikruží srazil se spoluhráčem. Boleslav však posléze v přesilovce bleskově srovnala zásluhou Davida Pojkara, takže se Pojizeřané neradovali z vedení dlouho. Pár sekund na to kapituloval Jiří Stejskal znovu, když mu Milan Toman prostřelil skulinku mezi betony. Roman Will si však v téže 25. minutě vybral také svou slabou chvilku, když mu puk podjel lapačku připravenou na zachycení přízemní střely a projel mu také mezi nohama. O vyrovnávací gól se zasloužil Josef Skořepa.

O pár minut později bylo před Stejskalem opět horko. Nejprve v leže zázračně vyrazil lapačkou zvednutou střelu z bezprostřední blízkosti, pak se puk odrazil zpět před brankoviště, kde ho do brány pohotově dorazil Marek Loskot. V následujících momentech bylo k vidění mnoho dalších pěkných šancí a pohledná hra. Jiří Stejskal si rozhodně na nedostatek práce nemohl stěžovat, když nejprve zlikvidoval špičkou bruslí ránu přes chumel hráčů od modré a poté zlikvidoval i dorážku směřující mezi jeho betony. Ve 34. minutě však po Kasíkově individuální akci přes celé kluziště opět kapituloval, když jeho nahrávka přesně sedla na hůl Davida Vrbaty a ten vyslal puk o tyčku do sítě. K vidění bylo poté ještě několik dalších pohledných akcí, mezi nimiž vyčníval boleslavský brejk ve vlastním oslabení a předcházející důraz Tomáše Urbana před brankovištěm Willa. Benátky si před koncem druhého dějství ještě zahrály na minutu dvojnásobnou přesilovku, ale nevyužili ji.

Poslední dějství dlouho vypadalo, že se bude odehrávat v klidnějším tempu. Petr Kica byl v první výraznější šanci této třetiny, avšak napálil puk pouze do Willa. Na druhé straně pořádně zostra vypálil Bohunický, leč nemířil přesně. Ve 48. minutě však došlo na polovině hřiště ke střetu Davida Pojkara s jedním z benáteckých hráčů a byl vyloučen do konce utkání za krosček. Benátkám se tudíž naskytla pětiminutová početní výhoda, v níž zařadily vyšší rychlost a pouštěly se do mnoha nebezpečných průniku. Situace se jim vymkla jen jednou, když si Benátečtí nepohlídali Mikulíka v brejku, ale dokázali mu zabránit v dorážce. I když branka nepadla, nedá se říct, že by se tato dlouhá přesilovka hostům nepovedla. Hlad po brance měl zejména Galamboš.

Boleslav poté zamkla své obranné pásmo a zápas dohrávala. V parádní šanci se však ocitl Tomáš Nouza, jenž získal v mezikruží puk od Mikulíka, jehož střela byla zblokována. Ačkoliv byl sám obklopen dvěma obránci, dokázal nepříjemně orazítkovat Stejskalovu výstroj pod bradou. Pár minut před koncem se již Benátky na odpor nezmohly, neboť nedokázaly pronikat do útoku, navíc byl jejich hráč Miškovský dvě minuty před koncem vyloučen, takže nemohly ani zkusit riskantní hru bez brankáře. Boleslav si tak poslední minuty precizně pohlídala. Demel ještě pár vteřin před koncem mířil nepřesně na růžek.

Ohlasy trenérů

Jiří Slabý, asistent trenéra BK Mladá Boleslav: První třetina byla poměrně vyrovnaná. Sice jsme si vytvořili asi dvě skutečně velké šance, jenže jsme je neproměnili, čímž jsme Benátkám dali tak trochu šanci. Zhruba od poloviny zápasu jsme už ale soupeře přehrávali, pomalu nevěděl, kam dřív skočit. Hráli jsme svoji hru, dostávali je pod tlak, vytvářeli si další šance. Škoda těch gólů, které jsme inkasovali. Nechci říct, že byly zbytečné, ale padly po určitých signálech, na které jsme nedokázali reagovat. Třetí třetinu jsme si už pohlídali, ačkoliv to pětiminutové oslabení nás stálo poměrně dost sil. Celkově to ale vidím jako zasloužené vítězství.

Vladimír Čermák, trenér HC Benátky nad Jizerou: Přijeli jsme na zimní stadion vedoucího mančaftu, navíc šlo o derby. Co víc tedy čekat než tvrdý boj? V první třetině jsme měli dva samostatné nájezdy, ale bohužel jsme ani jeden neproměnili. Ve druhé jsme se po inkasovaných gólech trochu zalekli a soupeř toho využil. Rozhodl fakt, že jsme nedokázali proměnit dvojnásobnou přesilovku a pětiminutovou klasickou přesilovku. Soupeř si vše zkušeně pohlídal a já mu mohu jen gratulovat.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.