29. 12. 2012 | Filip Červinka, Tomáš Nejedlo

Benátečtí v Hradci manko z první třetiny nesmazali

36., sobota 29. 12. 2012
Hr.Králové - Benátky n.J. HKR - BEN
Poslední zápas kalendářního roku 2012 sehráli benátečtí hokejisté v Hradci Králové. Domácí celek vedl jako hlavní kouč dosavadní asistent Miloš Říha ml., neboť Martin Hosták před zápasem na lavičce lvů skončil. V první třetině si Hradec díky trefám Bergera a Mikeska vypracoval dvoubrankový náskok, který se hostům i přes snížení Jonáka ve třetí třetině, nepodařil smazat. Zpod Bílé věže se tak Benátky vracejí s prázdnou.
Hr.Králové: Luňák (Čech) - Roupec, Karlíček, Čáp, Vágner, Vobořil, Hendrich, Klement - Tvrdík, Mikeska, Moskal, Půlpán, Brož, Budínský, Haluza, Švagrovský, Kubica, Valášek, Macháň, Berger.
Benátky n.J.: Stejskal (Blažíček) - Mrkvička, Kolmann, Moravec, Jaroměřský, Vála, Ulrych, Pabiška - Jonák, Král, Klimt, Skalický, Chlapík, Špaček, Krejčík, Skořepa, Kica, Maďar, Jech, Kopic.
Branky a nahrávky: 10. Berger (Macháň), 18. Mikeska (Tvrdík) - 43. Jonák (Jaroměřský, Kica). Rozhodčí: Hejduk - Lučan, T. Svoboda. Vyloučení: 6:8. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 964. Střely na branku: 29:28.

Komentář

Do dvoubrankového vedení šli zaslouženě Hradečtí

První velká šance přišla z hole Budínského. Jeho tvrdá střela ale skončila pouze na boční síti Stejskalovy branky. V polovině úvodní periody poslal do vedení domácí celek Jan Berger perfektní ranou z jízdy po levici Stejskala a trefil se přesně k pravé tyči jeho branky - 1:0. Domácí útočníci najednou hýřili stejnou aktivitou jako v úvodních minutách tohoto utkání a diváci s nadšením povzbuzovali svůj tým kupředu.

Hostující Benátky se nemohly přes pevnou hradeckou zeď k ničemu dostat. To se však změnilo po Jonákově jedovaté střele od modré, kterou Luňák jen se štěstím vytěsnil. Ke konci první třetiny se do samostatného úniku dostal hradecký Vít Budínský, který trefil brankovou konstrukci Stejskalovy svatyně. Zároveň byl však u svého pokusu hákován a v jeho prospěch bylo nařízené trestné střílení. Po jeho nepovedené kličce mezi nohy zůstalo skóre stále pouze o jednu branku.

A přeci jenom se hradečtí fanoušci v závěru dočkali další branky a to naprosto zasloužené, kdy se z bezprostřední blízkosti svou dorážkou trefil kapitán Michal Mikeska přímo mezi betony Stejskala – 2:0.

Bezbranková prostřední část přinesla zajímavé akce na obou koncích kluziště

Úvod patřil opět Hradeckým, ale nenechte se mýlit ani brankář Luňák se nenudil a ve varu ho drželo několik nastřelených kotoučů od modré čáry. Díky početní výhodě se Benátky dostávaly do čím dál většího nátlaku a před Luňákovou brankou z toho vyplívaly přiostřující souboje.

Na druhé straně se do nebezpečné situace tlačil útočník lvů Petr Haluza a počínal si jako opravdová šelma, když projel půlku kluziště a velice důrazně dokončil svoji akci, avšak bez gólového úspěchu. Svého spoluhráče chtěli napodobit i jeho spoluhráči a šanci střídala šance, ale všechny pokusy bezpečně kryl hostující gólman Stejskal.

Díky velkému tlaku Hradce Králové hrály Benátky neustále v početní nevýhodě. Po nich se ale paradoxně dostali do ráže hráči Benátek a aktivnější byli právě oni především díky zvyšujícímu napadání středočeských útočníků. Luňák měl spoustu práce a co teprve hradecká defenzíva. Domácí hráči chtěli oplatit Benátkám jejich aktivitu stejnou mincí a k vidění byl zajímavý zápas, který se nesl ze strany na stranu. Závěr ještě okořenila početní převaha hostujícího celku v poměru čtyř hráčů proti třem. Tu ale Benátečtí proměnit nedokázali a na světelné tabuli tak svítil stejný stav jako po první třetině.

Benátky dokázaly brzy snížit na rozdíl jediné branky

Úvod třetí periody vyšel hostujícímu celku výborně. Již ve 43. minutě se Benátky dostaly do rychlé protiakce. Jaroměřský naservíroval přesnou přihrávku před brankoviště přímo na hokejku Víta Jonáka, který měl lehkou práci a puk doklepl do odkryté branky – 2:1. Hradečtí se mohli vzápětí znovu dostat to dvoubrankového vedení, avšak Stejskal s Bergerem přečíslení dva na jednoho nevyužili.

Ačkoliv domácí inkasovali, byli aktivnějším týmem. O chvíli později orazítkoval pří přesilové hře Moskal pravou tyč Stejskalovy svatyně. Benátky měly příležitost ke srovnání ve 48. minutě, avšak početní výhodu čtyři na tři nedokázali zužitkovat. Ve druhé desetiminutovce třetí části se nehrál příliš atraktivní hokej. Východočeši se do útoku již příliš nehrnuli a soustředili se na defenzívu.

Hostujícímu celku scházel klid v rozehrávce a nějaká vážnější kombinace před brankou Luňáka. V 55. minutě mohl rozhodnout Haluza, který měl před sebou odkrytou klec, avšak promáchl. Benátky riskovaly a často chybovaly. Nerozvážnost v rozehrávce mohl využít v posledních minutách Budínský s Haluzou, avšak z přečíslení nic nevzešlo. Východočeši sice v zápase měli mnoho příležitostí ke vstřelení gólu, avšak nemuselo je to mrzet, protože nepřipustili vyrovnání a zaslouženě tak zvítězili.

Ohlasy trenérů

Miloš Říha ml. (Hradec Králové):

Utkání jsme začali dobře. Na druhou stranu jsme měli problémy při rychlém přechodu do soupeřova útoku. Bylo to patrně důsledkem toho, že jsme trochu změnili obranu, na což nebyli hráči zvyklí. Avšak vždy jsme to bez problému uhráli. Poté jsme dali branku, k dispozici jsme měli trestné střílení, byli jsme aktivní. Dvougólové vedení v první třetině bylo z mého pohledu zasloužené. Druhá třetina byla podobná. Soupeře jsme nepouštěli do žádných vážnějších situací. Naopak my měli několik přečíslení, ve kterých jsme bohužel selhali v koncovce. Chyběl nám tam hráč v předbrankovém prostoru. Posledních pět minut druhé třetiny nebylo z naší strany dobrých.Začali jsme zbytečně předržovat kotouče, soupeř nás přitlačil, dohrával nás. Hosté však měli jen jednu vyloženou šanci. Třetí třetinu jsme chtěli začít aktivně, což se nám povedlo, avšak přetáhli jsme jedno střídání. Někteří hráči nevystřídali, čímž jsme se dostali pod tlak. Dostali jsme branku, zápas se zdramatizoval. Celkově si myslím, že jsme velmi dobře hráli do obrany, obětavě a bojovně. Hráčům musím poděkovat. Vítězství bylo odbojováno. Z brejků jsme měli nespočet šancí na pojistku výsledku. Bohužel nám to tam nespadlo. Nicméně získali jsme tři body, které se počítají.

Antonín Nečas (Benátky nad Jizerou):

Domácí vyhráli zaslouženě. Dvě třetiny jsme hráli velmi špatně. Po celý zápas jsme měli poměrně dost vyloučených hráčů. Je to taková hořká prohra. Začali jsme hrát až ve třetí třetině. Mančaft nás dnes zklamal.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.