30. 1. 2013 | Tomáš Nejedlo

Benátky letos ani počtvrté body Mostu nenechaly

46., středa 30. 1. 2013
Benátky n.J. - Most BEN - MST
Oblíbený soupeř dorazil ve středečním podvečeru na benátecký zimní stadion. Ani na čtvrtý pokus Most nedokázal sebrat Benáteckým byť jen jediný bod. Domácí už v první třetině naznačili, jakým směrem se utkání bude ubírat. Nakonec z toho bylo šest vstřelených gólů v Melicharově síti a mostecký gólman přepustil místo svému kolegovi. Jelikož Hradec s Olomoucí doma prohrál, Benátky se na osmé pozici osamostatnily s tříbodovým náskokem právě na Východočechy.
Benátky n.J.: Vošvrda (Blažíček) - Mrkvička, Kolmann, Jaroměřský, Šimek, Říha, Vitásek, Niko, Vála - Skalický, Skořepa, Klimt, Jonák, Plodek, Špaček, Maďar, Král, Kopic, Jech, Vlach, Pabiška.
Most: Melichar (44. Gutsevich) - Pavlů, Tomeček, Hora, Rohan, Kabeláč, Parýzek, Fedorov, Čechura - Frolík, Čurilla, Bojer, Heřman, Divíšek, Kuběna,Gengel, Slavíček, Nedrda, Vaněk, Skvortsov, Jurčík.
Branky a nahrávky: 9. Kopic (Král), 13. Vála (Pabiška), 18. Král (Kopic, Jonák), 26. Plodek (Jonák, Říha), 41. Skořepa (Kolmann, Klimt), 44. Klimt (Král, Kolmann) - 14. Bojer (Pavlů), 32. Slavíček z TS. Rozhodčí: Pražák - Flegl, Zíka. Vyloučení: 4:4 + navíc Mrkvička (BEN) 10 minut OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 206. Střely na branku: 36:28.

Komentář

První šanci středečního utkání měl hostující Jan Heřman, který zůstal na chvíli volný v mezikruží, avšak mířili mimo branku. Do vedení se ale dostaly Benátky. Lukáš Král v přečíslení oslovil precizní přihrávkou Miroslava Kopice, jenž střelou bez přípravy trefil volný prostor v Melicharově brance - 1:0. Na druhé straně nebezpečně dotírali na Vošvrdu Jurčík a Skvortsov a benátecký gólman svůj celek podržel. Ve 13. minutě předvedl domácí kapitán Aleš Vála akci alá Jaromír Jágr. U mantinelu se chopil puku, objel branku, vybruslil si až do mezikruží a nechytatelnou střelou k tyči zvýšil svým prvním letošním gólem benátecké vedení - 2:0. Mostečtí ovšem brzy snížili, a sice v přesilové hře. Jan Bojer tečoval střelu Michala Pavlů od modré a stanoval průběžný stav - 2:1. Poslední gólové slovo v první třetině ale měly přece jenom Benátky. Lukáš Král využil dezorientace brankáře Melichara a rozsvítil červené světlo - 3:1.

Na počátku druhé části hry si oba celky vyzkoušely přesilovou hru, avšak další branka padla v rovnovážném počtu hráčů na ledě. Jonák přenechal puk ke střele Jiřímu Říhovi, jehož první střelu ještě Melichar vyrazil k Plodkovi, také jeho pokus hostující gólman odrazil před sebe a Jan Plodek byl pak se svou druhou dorážkou už úspěšný - 4:1. Další šanci Benátek měl na svědomí Ondřej Vitásek, jenže v dobré střelecké pozici se patrně snažil ještě lépe postaveného spoluhráče a Mostečtí tak odolali. Ve 32. minutě ujel domácí obraně Bohumil Slavíček a byl faulován Vlachem, což znamenalo, že hlavní rozhodčí Pražák zkřížil ruce nad hlavou - trestné střílení. Sám faulovaný se nerozpakoval a prostřelil při penaltě Vošvrdu přesně k tyči - 4:2.

Začátek třetí třetiny patřil Benáteckým, kterým se podařilo vsítit pátou důležitou branku. Kolmann vyzval ke skórování Josefa Skořepu, proti němuž byl Melichar krátký - 5:2. Zanedlouho faulován sám mostecký gólman Lukáš Melichar a jeho prohřešek byl potrestán šestým benáteckým gólem. Spolupráci Kolmanna a Krále po vyšachovaný bránící mostecké čtyřky zhodnotil gólem Tomáš Klimt - 6:2. Lukáš Melichar už tento nápor nevydržel a přepustil své místo v brankovišti Ilju Gutsevichovi. Na druhé straně se chytře snažil prosadit Čurilla a málem Vošvrdu překvapil. Benátecký gólman však nakonec uchránil puk před brankovou čárou. Další gól měl na hokejce Miroslav Kopic, avšak puk si cestu do branky neproklestil. V závěru byly k vidění ještě dvě šance. Kolmannova střela se odrazila patrně od tyčky a na druhé straně si Čurilla vylámal zuby na Vošvrdovi.

Ohlasy trenérů

Vladimír Čermák (Benátky nad Jizerou): Do utkání jsme vstoupili jinak, než do toho předešlého domácího s Berounem. V obou utkáních jsme byli favorité. S Berounem jsme svoji úlohu nezvládli, dnes ano. Dnešní zápas jsme zvládli hlavně gólově. Mrzí mě však, že se tam objevilo hodně individuálních chyb, které pramenily z toho, že hráči pod vědomím, že v utkání vedou, přestanou plnit své povinnosti.

Kamil Kašťák (Most): Nevyšla nám první třetina, ve které jsme hráli špatně. Navíc jsme v ní dostali tři góly. V té druhé jsme se zvedli, zápas jsme zdramatizovali. Mysleli jsme si, že utkání ještě můžeme zvrátit. Bohužel jsme hned v první minutě poslední třetiny dostali smolný gól a to rozhodlo celé utkání. Poté jsme se už nedostali do hry.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.